Aile hekimleri greve gidiyor!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği hafta sonu nöbet uygulamasına tepki olarak 20, 21 ve 22 Mayıs'ta üç günlük grev yapacak. Ancak grevin 19 Mayıs tatili ile hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeniyle aile hekimleri üç gün yerine tam altı gün boyunca hizmet vermeyecek.
20028_10153379519709248_2760672110153179054_n.jpg

Sağlık Bakanlığı 9 Nisan 2014 tarihinde bir genelge yayınlayarak aile hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma yükümlülüğü getirdi. 3 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama çerçevesinde valiliklere bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından 'nöbet' çizelgeleri hazırlandı. Ancak başta İstanbul olmak üzere Türkiye ’nin birçok yerinde görev yapan hekimler genelgeye uymayarak nöbet tutmayı reddedince İl Halk Sağlığı Müdürlükleri cumartesi günleri nöbet tutmayan binlerce aile hekimine, ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ çerçevesinde kurum içi soruşturma açtı. Ancak yönetmelik gereği mazeretsiz nöbete gitmeyen hekimlere verilen 5 ceza puanını az gören sağlık Bakanlığı, 16 Nisan 2015 tarihinde yönetmelikte bir değişiklik yaparak ceza puanını 5’ten 20’ye çıkardı. Aile hekimleri, hafta sonu için getirilen nöbet uygulaması ile nöbete uymayan hekimlere kesilen cezaları protesto etmek amacıyla 20, 21 ve 22 Mayıs’ta üç günlük iş bırakma grevi yapacak.

GREVDEYİZ ÇÜNKÜ…

Yarın başlayacak olan üç günlük iş bırakma grevinin bugüne kadar yürütülen en uzun süreli sağlık grevi olduğunu söyleyen Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Fethi Bozçalı hafta sonu nöbet uygulamasını şöyle eleştirdi:

“Türkiye genelinde 23 bini aile hekimi olmak üzere toplam 70 bin birinci basamak sağlık personeli bulunuyor. Zaten gereğinden fazla çalışan aile hekimlerine hafta sonu nöbeti ile ağır çalışma yükümlülükleri getirildi.

Nöbet tutmayan hekimlerimize kurum içi soruşturma açıldı. Bir aile hekimi olarak hafta sonları nöbet tutmadığım için bana 8 kez soruşturma açıldı. Bütün soruşturmalar için tek tek savunma verdim. Eğer savunmalarım kabul edilmezse aldığım ceza puanından dolayı sözleşmem feshedilebilir. Benim gibi hakkında soruşturma açılan binlerce hekim bulunuyor. Bu hekimler aldıkları ceza puanından dolayı işsiz kalabilir. Hafta sonu nöbet tutmadığımız takdirde alacağımız ceza puanıyla bizi işten atmakla tehdit ediyorlar. Biz aile hekimleri olarak zaten hafta içi muayene, aşı ve evde sağlık hizmeti vererek görevimizi tamamlıyoruz. Hafta sonu nöbet uygulanmasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle üç günlük sağlık grevi yapıyoruz.” (Radikal)

bizim sağlık ocağınada yazı asmışlar yasalar geriği hiç kimse haftada 40 saatten fazla çalıştırılamayacağı için cumartesi pazar kapalıdır şeklinde..

Yaw bi ilaç yazdırcam ikihaftadır uğraşıyorum. Geçen hafta sendika mıymış neymiş bilmiyorum onun toplantılarına gidiyorlardı, bu hafta grev... Kronik hastayım ben yaw ilaç almam lazım. Doktorların grev yapma gibi bir lüksü yok. Ya da tek tek yapın kardeşim...

Bir defasinda bogazim patliyor agridan.Aile hekimin oyle yapismis ki koltuguna adam dogrulmadan karsidan bogazlarima bakmisti.Keske biraz daha matematik zekam olsaydi da aile hekimi olsaydim...Minimum yorgunluk maksimum kazanc....Uzmanlara asla ama asla lafim yok ama aile hekimleri lutfen cok yoruluyoruz demesinler.H.sonlari icin lafim yok ama.

bizim buradaki aile hekimi üç hastaya bakıyor ardından telefoo ediyor kayıtları kapatın daha fazla hasta bakamam diyor kaç kez rastladım 4 te gittiğimde okul çıkışı kadını yerinde bulamıyorum mağdur oluyorum bikaç kez de laf yemişliğim vardır sen öğretmensin senin mesleğinde ne var cvp verecem de içimden bir ses eşeğe altın semer vursan diyor vazgeçiyorum

bizim buradaki aile hekimi üç hastaya bakıyor ardından telefoo ediyor kayıtları kapatın daha fazla hasta bakamam diyor kaç kez rastladım 4 te gittiğimde okul çıkışı kadını yerinde bulamıyorum mağdur oluyorum bikaç kez de laf yemişliğim vardır sen öğretmensin senin mesleğinde ne var cvp verecem de içimden bir ses eşeğe altın semer vursan diyor vazgeçiyorum
sorma canım,cumartesi pazarda hasta olabiileceğimize göre açık olması gerek aslında çalışan dr sayısı artamazmı bilmiyorum vardır bir hal yolu..ben dr girdim ilaç yazdırmak için idrar yollarımdan şüpheleniyordum onuda anlatıcakken kapıyı vurdu arkadaşı girdi içeri oturdu,söyleyemedim bende

geçen annem anlatıyor ufaklığı muayeneye götürmüş dr bir yandan bizim çocuğu muayene etmiş bir yandan da amaaan çoluk çocuk gene doluşmuşlar buraya söyleniyormuş nasl sinirim zıpladı duyunca

cryptic 4 te gidiyorum sağlık ocağı bomboş sisteme gireyim diyorum kayıtlarımız dolmuştur diyor 5 e kadar durması gerekmiyor mu

cryptic 4 te gidiyorum sağlık ocağı bomboş sisteme gireyim diyorum kayıtlarımız dolmuştur diyor 5 e kadar durması gerekmiyor mu

Basip gidiyolar daha saat 4 olmadan.O kadar cok denk geldim ki.Doktor bey ogle tatilini 15 dk uzatiyor.Diyorum ya zorla duruyorlar orda koca gun bombos oturarak.

çok rahat oldukları bir gerçek,yamam 50 hasta geliyor ama bugün gittim sağlık ocağına 5 dakikaya 2 hasta sığdırıyorlar:KK12:

Bizim doktor 12 den sonra çalışmıyor. Haftada iki üç gün ev ziyareti var güya. Ama 5 gün gidiyo bizimki. Yerine başkasına giriyorum. O ayrı dava. Aşağılıyo yerin dibine sokuyo. Alt tarafı boğazım ağrıyo. İlaç yazıcan salak herif.

Bak yine aklıma geldi. Geçen sene bu aile hekimi yüzünden zatürre oldum ben. 15 gün içinde 5-6 kez gittim bir sıkıntı var bende diye ağır grip olmuşsun dedi dayadı nurofeni. En son özel hastaneye gittim de orda anladılar zatürre olduğumu. 2 ay boyunca yattım. Griple zatürreyi ayıramayan insanları koymuşlar oraya doktor diye...

Bizim doktor 12 den sonra çalışmıyor. Haftada iki üç gün ev ziyareti var güya. Ama 5 gün gidiyo bizimki. Yerine başkasına giriyorum. O ayrı dava. Aşağılıyo yerin dibine sokuyo. Alt tarafı boğazım ağrıyo. İlaç yazıcan salak herif.
bende sağlık ocağındaki druma gittim boğazım yüzünden..viral enfeksyon dedi..virale benzemiyor sanki dedim sırıtarak:)kocaman açtı gözlerini onu anlamak için kültür alınır test yapılır gibi bir şey söyledi,alerj,i ilacı yazdı gönderdi..3 gün sonra ben sabaha kadar öksürmekten gebermiş bir vaziyette tekrar gittim,akut boğaz enfeksyonu dedi,iyne verdi..düşün ona kalsa ihmalde bronşit yadazatüre olabilirdim:KK57:

Bak yine aklıma geldi. Geçen sene bu aile hekimi yüzünden zatürre oldum ben. 15 gün içinde 5-6 kez gittim bir sıkıntı var bende diye ağır grip olmuşsun dedi dayadı nurofeni. En son özel hastaneye gittim de orda anladılar zatürre olduğumu. 2 ay boyunca yattım. Griple zatürreyi ayıramayan insanları koymuşlar oraya doktor diye...
aynını yaşadım canım yazdım bak..

Ben İzmirdeki aile hekimimizden çok memnunum. Çok şeker bir kadın ve inanılmaz ilgili. Neredeyse her hastasının ismini ezbere biliyor. Hal hatır sormadan geçmiyor. Yorumları okudum da şanslı azınlıktanım galiba.
xenforo-smilies-kk51.gif

Ben İzmirdeki aile hekimimizden çok memnunum. Çok şeker bir kadın ve inanılmaz ilgili. Neredeyse her hastasının ismini ezbere biliyor. Hal hatır sormadan geçmiyor. Yorumları okudum da şanslı azınlıktanım galiba.
xenforo-smilies-kk51.gif
dr umuz kibar adam allah için,ama gelgelelim,ilaç kullanmak iyi değil diye tututurmuş,oğlumun orta kulak enfeksyonunu başka dr teşhis etti,tam teşhis koyamıyor,bu nedenle zatüre vakkası çok oldu buradada

aynını yaşadım canım yazdım bak..

Hastaya değer verme diye bir şey yok. Kırk kere söyledim bir göğsümü dinleseniz daha önce zatürre oldum, bunun da o tip biley olduğunu biliyorum diye. Dinledi yok bişey göğsünde dedi. Ya olabilir falan dese bir uzmana görün dese. Ama hata bende bundan sonra teşhisimi kendim koyacağım :KK66:

xenforo-smilies-kk51.gif

Bizim de doktorumuz değişti son 3-4 aydır. Bu adam biraz daha düzgün bir hekime benziyor. Ama sürekli smear alalım diyor. Manyak ben smearaldıracak olsam sana mı gelirim. Sapık mıdır ilgili midir anlamadım

Hastaya değer verme diye bir şey yok. Kırk kere söyledim bir göğsümü dinleseniz daha önce zatürre oldum, bunun da o tip biley olduğunu biliyorum diye. Dinledi yok bişey göğsünde dedi. Ya olabilir falan dese bir uzmana görün dese. Ama hata bende bundan sonra teşhisimi kendim koyacağım :KK66:
ben hissettim öksürüklerden hemen tekrar gittim sabaha kadar öksürmekten sinir sistemim harap oldu dedim o zaman verdi iyneyi,gebermeden bakmıyor bunlar

X