Aile hekimi anneme ne ile korunduklarını sormuştu ben de yanlarındayken. Aile sağlığı merkezine ilk gidişimizdi, ben ortaokuldaydım. Küçük olduğum için çok utanmıştım o aklıma geldi. Ancak alıntıladığınız hanımefendinin koskoca evlenmek üzere olan bir kadın olarak neden utandığına pek anlam veremedim. Evlilik tahlilleri için doktora giderken velisiyle gider gibi annesiyle gitmesi daha absürt geldi bana.
Annemin cinsellikle ilgili bana tek söylediği;
“Bazı insanlar cinselliğe çok düşkün olur, sen öyle olma” ben o sıra gece gündüz mastürbasyon yapmaktan ders çalışamıyorum

.
“Aman hamile kalırsın, aids olursun” asla bunları engelleme yönteminden bahsetmek yok, sanki tek çözümü sevişmemek (!). Ben aktif bir cinsel hayatım olmadığı, böyle bir şey yapmayı düşünmediğim yaşlarda bile her yerde korunma yöntemlerini araştırdım. En etkili yöntemin hangisi olduğuna dair yurtdışında yapılmış araştırmaların sonuçlarını inceledim.
“Sakın bir erkekle evlenmeden cinsellik yaşama, birlikte yaşama, zaten birlikte yaşıyoruz/cinsellik yaşıyoruz deyip seninle evlenmez”. Kızının o dönemler en büyük hayali şehir dışında bir üniversite okuyup sevgilisiyle yaşamaktı bu arada, ve yaptı bunu.
Ha bir de “çalışırken evlenip ya da evlenmeden hamile kalırsan doğur ben bakarım, sen işe gidersin” derdi

.