• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile içi huzursuzluk

hazall06

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
25
Puanlar
3
Merhabalar herkese. Ben daha önce de konu açmıştım. Babam alkolik kısaca. İçmediği zaman yani gündüz vakti çok iyi birisi ama maalesef her akşam içiyor. Annem ve ben artık dayanamayacak noktaya geldik. Her gün her gün sarhoş birisini idare etmeye çalışmak çok zor. Annemle babam ayrılsa ne olur diye düşünüyorum. Annem çoğu kavgada artık dayanamıyorum deyip ertesi gün sakinleşiyor. Çünkü millet ne der diye düşünüyor . Bir de zaten babam yıllardır içiyor sadece son yıllarda sıklığını artırdı. Bu adam ne için içiyor acaba beni sevmiyor mu sevdiği başka birisi mi var vs vs bir sürü şey düşünüyor annem. Benim bir de 20 yaşında erkek kardeşim var. Onun da arkadaş ortamı pek iyi değil alkol o da içiyor. Annemi ayrılır konusunda desteklemiyor. Annem de bizi düşünerek katlanıyor. Çocuklar evlenecek veya işte ayrılırsa kardeşimin kötü yollara düşmesinden kendine zarar vermesinden korkuyor bence. Ama ben çok yoruldum. Tamamen bittim diyebilirim. Şehir dışında tıp okuyorum. Tıp zaten başlı başına bir stres kaynağıyken artık üzerimdeki aile yükünü taşıyamıyorum. Her gün telefonları korkarak açıyorum. Anneme nasıl destek olacağımı bilmiyorum. Burda benim evim de var ama annem gelmiyor yine kardeşimi bırakamıyor. Ya açıkçası ben bitmiş durumdayım. Yerimde olsanız napsrdınız yalvarırım birileri bir şeyler söylesin. Babam alkolü bırakmıyor ama biz de onu bırakamıyoruz. Çok huzursuzuz. Dünyanın tadı yok ve ben daha 23 yaşındayım. Eğer kardeşim olmasaydı net bir şekilde annemin ayrılması için her şeyi yaparım ama kardeşim de akıllı bir çocuk değil. Annem ayrıldığında ona eziyet edebilirdin neden ayrıldın senin yüzünden böyle oldu kendimi öldürcem vs her şeyi diyebilir yapabilir. En ufak olaylarda bile bizi tehdit ediyor zaten

Annen neden bu zamana kadar ayrılmadı istese ayrılır demek ki kurtulmak istemiyor

Annen neden bu zamana kadar ayrılmadı istese ayrılır demek ki kurtulmak istemiyor
5 yıldır falan babam alkolü artırdı ve ilgisizleşti hepimize karşı. Dediğim sebeplerden dolayı ayrılamıyor. Ayrıldığında daha mutlu olabileceğini düşünmüyor. Kardeşim vs onu desteklemiyor . Dediğim gibi en basitinden kendine zarar verse annem bu vicdan azabıyla nasıl yaşasın bence böyle şeyleri düşünüyor. Kardeşim de çok akıllı bi tip değil hafif serseri

yolunu çizmek istiyorsan görüşmeyi azaltacaksın. annen evdeki olayları anlatmak için her gün seni mi arıyor? onun katlanmayı seçtiği hayatı sen seçmedin ki.

5 yıldır falan babam alkolü artırdı ve ilgisizleşti hepimize karşı. Dediğim sebeplerden dolayı ayrılamıyor. Ayrıldığında daha mutlu olabileceğini düşünmüyor. Kardeşim vs onu desteklemiyor . Dediğim gibi en basitinden kendine zarar verse annem bu vicdan azabıyla nasıl yaşasın bence böyle şeyleri düşünüyor. Kardeşim de çok akıllı bi tip değil hafif serseri
Kardeşinin baş sorumlusu da annen gurur duysun eseriyle annenin işi gücü var mı

yolunu çizmek istiyorsan görüşmeyi azaltacaksın. annen evdeki olayları anlatmak için her gün seni mi arıyor? onun katlanmayı seçtiği hayatı sen seçmedin ki.
Yani sonuçta anne ya. O kötü durumdayken ben onun acısını paylaşmıycsksam niye varım. Benim için hayattaki en değerli kişi. Dediğiniz gibi olmuyor. Aile benim ailem endişelenmem çok doğal değil mi.Ayrıca annemle her gün konuşuyoruz o aramasa ben ararım ve huzursuzluk varsa anlıyorum direkt zaten demese bile

Annemin mutlu olduğunu nerden anladın abla bana da anlatır mısınız
Ablacım annen istese boşanır boşanıyor mu hayır sadece kurban rolü yapıyor oğlu için ne yapıyor mesela? Ne yaptı ya da?

Ablacım annen istese boşanır boşanıyor mu hayır sadece kurban rolü yapıyor oğlu için ne yapıyor mesel

Ablacım annen istese boşanır boşanıyor mu hayır sadece kurban rolü yapıyor oğlu için ne yapıyor mesela? Ne yaptı ya da?
Şu an ayrılmaya engel kişi kardeşim. Benim zaten mesleğim vs var ve annemi destekliyorum. Dediğim gibi kardeşimin ayrılığı kaldıramayacağını düşünüyor. Yani hep diyor ki siz evleneceksiniz daha aileyi dağıtmayayım dayanayım vs. Zaten mecburiyetten babamla 3 gün küsse 4.gün barışmak zorunda kalıyor aynı evin içinde

Şu an ayrılmaya engel kişi kardeşim. Benim zaten mesleğim vs var ve annemi destekliyorum. Dediğim gibi kardeşimin ayrılığı kaldıramayacağını düşünüyor. Yani hep diyor ki siz evleneceksiniz daha aileyi dağıtmayayım dayanayım vs. Zaten mecburiyetten babamla 3 gün küsse 4.gün barışmak zorunda kalıyor aynı evin içinde
Sanki çok iyi bi evlat yetiştirmiş kardeşin kimden gördü de böyle oldu? Annende azıcık akıl fikir olsa bu adam içip içip gelip bir gün bana evlatlarıma zarar verir mi der gayet memnun ve mutlu işte seni rahatlamak için kullanıyor dertlendirip dertlendirip karı koca olmaya devam ediyorlar

Yani sonuçta anne ya. O kötü durumdayken ben onun acısını paylaşmıycsksam niye varım. Benim için hayattaki en değerli kişi. Dediğiniz gibi olmuyor. Aile benim ailem endişelenmem çok doğal değil mi.Ayrıca annemle her gün konuşuyoruz o aramasa ben ararım ve huzursuzluk varsa anlıyorum direkt zaten demese bile

evet, anne olan o. evlat olan sensin. sen onun annesi rolüne bürünmüşsün şu an. hata ediyorsun. annen istese bu durumdan kendini sıyırabilecek yetişkin bir kadın. hayat tecrübesi var. ama hayata yeni başlayan sensin. sen olmamış evliliğinin, olmamış çocuğunun hakkı olan sabrı ve sebatı büyümüş insanlar için harcıyorsun. hata ediyorsun. sana önceki konunda da söyledik. ileride pişman olacaksın.

senin yerinde olsam telefon numaramı değiştirir aileme vermezdim. Kaçmış kurtarmışsın kendini daha ne istiyorsun. Annen de gelmek isterse sana kapını açarsın istemezse de umursamazsın hayatını yaşa bitti

Merhabalar herkese. Ben daha önce de konu açmıştım. Babam alkolik kısaca. İçmediği zaman yani gündüz vakti çok iyi birisi ama maalesef her akşam içiyor. Annem ve ben artık dayanamayacak noktaya geldik. Her gün her gün sarhoş birisini idare etmeye çalışmak çok zor. Annemle babam ayrılsa ne olur diye düşünüyorum. Annem çoğu kavgada artık dayanamıyorum deyip ertesi gün sakinleşiyor. Çünkü millet ne der diye düşünüyor . Bir de zaten babam yıllardır içiyor sadece son yıllarda sıklığını artırdı. Bu adam ne için içiyor acaba beni sevmiyor mu sevdiği başka birisi mi var vs vs bir sürü şey düşünüyor annem. Benim bir de 20 yaşında erkek kardeşim var. Onun da arkadaş ortamı pek iyi değil alkol o da içiyor. Annemi ayrılır konusunda desteklemiyor. Annem de bizi düşünerek katlanıyor. Çocuklar evlenecek veya işte ayrılırsa kardeşimin kötü yollara düşmesinden kendine zarar vermesinden korkuyor bence. Ama ben çok yoruldum. Tamamen bittim diyebilirim. Şehir dışında tıp okuyorum. Tıp zaten başlı başına bir stres kaynağıyken artık üzerimdeki aile yükünü taşıyamıyorum. Her gün telefonları korkarak açıyorum. Anneme nasıl destek olacağımı bilmiyorum. Burda benim evim de var ama annem gelmiyor yine kardeşimi bırakamıyor. Ya açıkçası ben bitmiş durumdayım. Yerimde olsanız napsrdınız yalvarırım birileri bir şeyler söylesin. Babam alkolü bırakmıyor ama biz de onu bırakamıyoruz. Çok huzursuzuz. Dünyanın tadı yok ve ben daha 23 yaşındayım. Eğer kardeşim olmasaydı net bir şekilde annemin ayrılması için her şeyi yaparım ama kardeşim de akıllı bir çocuk değil. Annem ayrıldığında ona eziyet edebilirdin neden ayrıldın senin yüzünden böyle oldu kendimi öldürcem vs her şeyi diyebilir yapabilir. En ufak olaylarda bile bizi tehdit ediyor zaten
Armut dibine düşer.İçen bir babanın oğlunun da içmesi kaçınılmaz oluyor.Bir şekilde annenizi kardeşinizi yanınıza alın.Başka bir çaresi yok.

çocukluğum dahil anneme dertlerinde arkadaşlık ederek geçti ve istemeden bir sürü ilişki travması edindim. evlendikten sonra, başka ailelerin içine kadar görünce anladım ki, anne çocuğunu düşünüyorsa çocuğuna annelik etmeli. siz annenizin arkadaşı değilsiniz, evladısınız. babanızla ilgili şahit olduğunuz şeyler zaten oldukça travmatik. bir de şahit olmadıklarınızla ilgili, annenizin sizi sürekli arayıp travmatize etmesi doğru değil. anneniz adına gerçekten çok üzgünüm ama tıp okuyan bir genç kız olarak, anne olsanız çocuğunuzu bu durumla ne kadar muhatap ederdiniz? bu sorunun cevabı, ben çocuğumu olabildiğince korurdum ise, annenizden de en azından uzaktayken size bazı konuları aktarmamasını söyleyebilirsiniz. Benim annemden bunu rica edebilmem için bile 15 seans terapi almam gerekti, sonrasında da bir çok gel-git yaşadık. Ama 4 sene sonra geldiğimiz noktada, annem devlet hastanesinde düzenli psikoloğa giderek dertlerini orada anlatmaya başladı. Senelerdir iyice uzaklaştığı arkadaşları ile ilişkileri arttı. Her şeyden önemlisi uzun uzun dertleşmelerimiz anneme iyi geliyor diye düşünüyordum, meğerse kara delikmiş. Bir noktada terapide fark ettiğim üzere, olması gerektiği gibi ben de artık anneme dert anlatabilmeye başladım. Ufak ufak sorunlar paylaşıp öneriler istedim. Gerçekten ihtiyacım olduğu için değil, çünkü küçük yaştan itibaren sıkıntılarımı aileme yük olmamak adına kendim çözmeye alışmıştım. Ama tekrardan evlat-anne bağımızı inşa etmek için yaptım bunu. Ve annem bana her yardım ettiğinde, ya da bana iyi geldiğini hissettiğinde daha güçlü bir kadına dönüştü. Babanız ile ilgili durumun bende çözümü yok ne yazık ki. Ama anneniz ile olan ilişkiniz çok tanıdık geldiği için yazmak istedim. Benim bunu fark etmem, 26 yaşında oldu, siz belki daha erken bulursunuz çözümleri. Zaten tıp okuyormuşsunuz, devlet ya da özel fark etmez mutlaka terapi desteği almanızı öneriyorum

babayı da kardeşi de tedavi ettirin ya da babadan vazgeçip anneyle kardeşi tedavi ettirin

Ya işte ne kadar yanlış elalem kim ya Allah aşkına elalem kim annenin seni düşünmesi lazım ama sen anneni düşünüyorsun bak tıp okuyormuşsun zaten üç dört seneye de acilde falan çalışmaya başlarsın ekonomik özgürlüğünü eline aldıktan sonra bir daha babanın eline bakmak zorunda kalmazsın annen de yanına gelmek istiyorsa gelir istemiyorsa da elalem ne der diye alkolik kocasının evinde oturur hiç hiç kendini bu kadar sıkma bu kadar gelme kendinde hastalık çıkarırsın

Back
X