kızlar taa ortaokul yıllarından bir arkadaşım vardı. en yakın arkadaşlarımdan biriydi ve beraber büyüdük diyebilirim. birkaç ilişkisi oldu, aradığını bulamadı, hayatımda niye birisi yok diye üzülüyordu. sonra bir uygulama üzerinden bir adamla tanıştı. biz o dönem telefonla sık sık konuşuyorduk, adamı beğeniyordu evlilik konuşmaları yapıyorlardı, ama adam buna demiş ki ben evlilikte maddi konuların tamamen eşit olmasından yanayım. mesela elektrik faturası 10 tl geldiyse sen bana 5 tl göndereceksin, maaşlar ortak olmalı vs. ama konuşurken de ev işleri kadına ait ben de erkek olarak "yardım" ederim diyordu. neyse bu arkadaşım bana bunu anlattı kendi kafasına da yatmamıştı zaten. ben de evin geçimini beraber üstlenmek değil bu kuruşu kuruşuna ortaklık istiyor emin misin falan dedim biraz olumsuz konuştum. üstelik kendisi maddi durumu iyi bir aile ve çevrede büyümüş bir kız hayatı boyunca maddi olarak her istediğini yapmış birisi yani. sonra kendisi dedi ki "benim de kafama yatmıyor bu adam ama ya sonrasında başka birisini bulamazsam diye korkuyorum ve ayrılmıyorum" ben de ona dedim ki saçmalama gençsin güzelsin elbette başkasını bulursun hatta istersen ben bile sana bulurum birisini böyle bir kafayla evlilik yapılmaz vs.
sonra sanırım (yüzde yüz emin değilim) bu konuşmaları adama anlattı. ve adam benimle arasına mesafe koymasını istedi. düzenli buluşurduk normalde, bahaneler bulmaya başladı. ve en son artık telefonlarımı hiç açmamaya başladı. bildiğin yazıyorum ediyorum dönmüyor. aklım çıktı bir şey oldu ya da kendisine bir şey yaptı sandım. bu arada mesajlar atıyorum kıza bak endişeleniyorum, iyi misin, kendine bir şey mi yaptın diye korkuyorum falan yazıyorum cevap vermiyor. neyse sonra kardeşine ulaştım falan derken anladım mesafe koymak istediğini bir şey demedim. sonra da bir daha konuşmadık hemen evlendi zaten o adamla.
şimdi bir ortamda denk gelme ihtimalimiz var sizce nasıl davranmalıyım?
sonra sanırım (yüzde yüz emin değilim) bu konuşmaları adama anlattı. ve adam benimle arasına mesafe koymasını istedi. düzenli buluşurduk normalde, bahaneler bulmaya başladı. ve en son artık telefonlarımı hiç açmamaya başladı. bildiğin yazıyorum ediyorum dönmüyor. aklım çıktı bir şey oldu ya da kendisine bir şey yaptı sandım. bu arada mesajlar atıyorum kıza bak endişeleniyorum, iyi misin, kendine bir şey mi yaptın diye korkuyorum falan yazıyorum cevap vermiyor. neyse sonra kardeşine ulaştım falan derken anladım mesafe koymak istediğini bir şey demedim. sonra da bir daha konuşmadık hemen evlendi zaten o adamla.
şimdi bir ortamda denk gelme ihtimalimiz var sizce nasıl davranmalıyım?