• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile içi.. lütfen meseleyi sadece maddi olarak düşünmeyin..

moveon1881

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
246
183
303
40
İzmir
Merhaba..ailece birbirimize çok düşkün bir aileyiz..
kardeşlerime ve anneme babama maddi olarak hep katkım olur. Ama artık bu konuda kullanıldığımı düşünmeye başladım
Bekarım biriyim. Bazen onlardan başka ne için harcayacağım ki diye düşünüyorum ve ilerde keşke dememek için harcıyorum bazen de parasal anlamda kullanıldığımı düşünüyorum.
acaba artık bencillik mi yapmaya başlıyorum.. 😔

Aileniz için harcadığınız paraya asla üzülmeyin , Allah başınızdan eksik etmesin ,onlardan başla değerli neyimiz var ki ?

Eğer çok rahatsız oluyorsanız ,gerektiği kadar yardım edip ,gerisini kendinize yatırım olarak değerlendirin ,bence bu daha iyi olacaktır

Merhaba..ailece birbirimize çok düşkün bir aileyiz.. heranımda onların varlığı için şükür ederim..
kardeşlerime ve anneme babama maddi olarak hep katkım olur. Onların da bana manen çok destekleri olur.
Bekarım biriyim. Bazen onlardan başka ne için harcayacağım ki düşünüyorum ve ilerde keşke dememek için harcıyorum bazen de parasal anlamda kullanıldığımı düşünüyorum.
Degil bence. Cüzi bir miktar kendine ayır.

Merhaba..ailece birbirimize çok düşkün bir aileyiz.. heranımda onların varlığı için şükür ederim..
kardeşlerime ve anneme babama maddi olarak hep katkım olur. Onların da bana manen çok destekleri olur.
Bekarım biriyim. Bazen onlardan başka ne için harcayacağım ki düşünüyorum ve ilerde keşke dememek için harcıyorum bazen de parasal anlamda kullanıldığımı düşünüyorum.
Ailenin maddi sorunları varsa,hastaysa yardım edebilirsin. Ama maaşını kendin için harcamalısın onun dışında. Gereksiz fedakarlık insana ihanet getirir. Kendine para harcaman da bencillik değil. Tabiri caizse köle gibi çalışıyoruz. Kendimizi şımartabilmeliyiz

Yanlış düşünüyorsun. Uçakta bile uçak türbülansa girerse, maskeyi cocugunuzdan önce kendinize takın derler.

Bence maaşını 4’e böl . 1. Kısmını bireysel emeklilik sistemine yatır , 2. Kısmını altın , döviz vs al . 3. Kısmını ailene ayır , 4. Kısmını da kendine ayır .
İlk iki kısım çok önemli , yarın bir gün hastalık vs olur , İnan kimse yanında olmaz. Gücün kendi malına yeter . Yaptıkların da yapmasaydın denilip hiç olur .

Yani biraz açmanız gerekir konuyu.
Size yetmeyecek kadar mı istiyorlar?
Çok sık mı talep ediyorlar?
Yardımdan kenara para atamıyor musunuz? Nedir yani bunu düşünmenize neden olan?

Kullanıldığınızı düşünmeye başladıysanız yani bu farkındalık geldiyse bi sorun var demektir. Gözden geçirin maddi durumları nasıl, sizin kazancınız ne kadar, ne kadarını onlara harcıyorsunuz?

Maaşım iyi ve bi miktar birikimim de var. Genelde toplu para olarak katkım oluyor. Onlardan ayrı yaşıyorum ve onların mutlu olmasıyla mutlu olan insanım.

Maaşım iyi ve bi miktar birikimim de var. Genelde toplu para olarak katkım oluyor. Onlardan ayrı yaşıyorum ve onların mutlu olmasıyla mutlu olan insanım.
Onlara yaptığınız yardım sizin kendinize harcamanıza engel oluyor mu?

Sizin kazanciniz ne kadar, onlarinki ne kadar, ne kadar yolluyorsunuz?

Bunlari bilmeden ne desek bos.

Ben de anneme ve kardesime cok para verdim. Anneme hala veriyorum, kardesim calismaya basladi, dugununde yine bir miktar yardimda bulunacagim.

Kendi hayatimdan calmadan yaptigim icin sorun görmüyorum. Kendimi erteliyor olsam farkli dusunurdum.

Keşke daha açık yazsanız. Böyle anlaşılmıyor pek. Evin her ihtiyacını mı karşılıyorsunuz mesela ? Onların elleri ceplerine gitmiyor mu ?

Sizden bir talepleri oluyor mu peki? Yoksa içinizden geldiği için mi yardım ediyorsunuz?

Kardeşlerinizin evli ise bekarlara daha rahat para harcar gözüyle bakılabiliyor.

Böyle soru cevap şeklinde de müthiş ilerliyor konu.
Da vincinin şifresini çözüyoruz sanki🤣ben gidip yatayım en iyisi. Sabah bakarım sonucuna..

Back
X