Aile ii siddet...

• Konu Sahibi Konu Sahibi deren23
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

deren23

Ziyaretçi
ülkemizde her iki kadından biri siddet görüyor...
her üç kadından biride hala görmeye devam ediyor...
ve isin korkuncu ise kadınların yüzde on ikisi hamile iken siddet görüyor...
ve dayak cennetten çıkmayı savunan ise erkeklerin yüzde kırksekizi...
durmumuz vahim gibi görünüyo bunu az önce haberlerde dinledim..peki neden bukadar durumumuz vahim...ve ordan bi kadın sunu sölüyor
"esim siddet uyguladı ve birdaha uygularsan giderim dedim yine aynı seyi yaptı üç çocuğuma rağmen bosandım...

peki çoğumuzun neden bu cesareti yok..?
kimler dövülür? dayak neyin sonucudur?
ben burda bunların paylasılmasını istiyorum ben evli değilim hem bana hem siddet gören bayanlarla tecrübeleriniz paylasırsanız sevinirim konu açıldımı bilmiyorum..
simdiden tesekkürler...

tatlım çok değerli önemli ülkemizin kanayan yarasına parmak basmışsın...

konu açıldı canım evet ben aylar önce aile içi şiddete son konulu bir başlıkla topik açtım...

fakat bu tür topikler çok olmalı ve bu konu her daim KK gibi bir sitenin her daim ön sayfalarında yer almalı diye düşünüyorum...

kadının gücü yoksa dayak yiyerek evliliğini sürdürmeye devam ediyor...

aslında hiçte kolay değil eğitimi mesleği parası arkasında destek olacak bir ailesi olmadan dayaktan kurtulması...

bu sebepten eğitim diyorum ...herşeyden önce eğitim geliyor...

tabiki eğitimli zengin kadında dayak yiyor ama bu onların kendi tercihi ...

isteseler boşanıp hayatlarını rahatlıkla devam ettirme gücü varken sosyal statü aşk bu gibi sebeplerden ayrılmayan kadının kendi tercihidir buna yapacak birşey yok...

başta dediğim gibi meslek sahibi olmadıkları eğitimsiz oldukları için bir çok kadın koca dayağına tahammül etmek zorunda kalıyor...

üzülürek söylüyorum ki dayımın karısı sevgili yengeciğim de bu kadınlardan sadece birisi...yengeme bütün aile destek çıkmamıza rağmen dayım bildiğiniz gibi değil.

şunu da belirtmek isterim benim açtığım topik aile içi şiddete son kampanyası tanıtım bilgilendirmesi içindi...

yani başımıza gelen ya da bildiğimiz aile içi şiddet olayları konuşulmadı tartışılmadı.

en önemlisi de bakış açısı

ben burada görüyorum herkes olmasa da arada hakaret (ki bu da zaten psikolojik şiddettir) veya şiddet gören kişiye sen ne yaptın da eşin bunu yaptı diyenleri

yani malesef halen sen hal edersen birileri seni dövenilir diyen çok insan var toplumsal baskı hep önemlidir toplum olumladıkça bir davranışı en azından kınamadıkça bu işler böyle devam edecek

Şiddeti sadece fiziksel olarak algılamamalıyız; Psikolojik, Fiziksel, Duygusal, Sözel...

Ve şiddet önce ailede başlıyor;

“Genellikle korkarak yaşıyoruz. Babalarımızdan, ağabeylerimizden, kocalarımızdan korkuyoruz.

Korkuyoruz, çünkü şiddet yaşıyoruz.

Artık değiş-tokuş edilmek, yüzünü görmediğimiz biriyle evlenmek, hediye edilmek, eğitimsiz kalmak, çocuk yaşta evlendirilmek, sudan sebeplerle cezalandırılmak, sürekli korkarak yaşamak istemiyoruz.”

“Aile üyelerinin kadınlara şiddet uygulaması, kadınları ekonomik gereksinimlerinden mahrum etmekten sözlü ve psikolojik şiddete, dayak, cinsel şiddet ve öldürmelere kadar yayılıyor.”

Bazı şiddet fiilleri “namus cinayetleri” ve küçük yaşta ve zorla evlendirme gibi geleneksel uygulamaları içeriyor. ıntihar etmiş gibi görünen bazı kadınlar aslında ya öldürülüyor ya da aile bireyleri tarafından intihara zorlanıyor.

Ve maalesef haklarımız güvence altında değil...

siddet diyince ilk aklima gelen sozlu siddet oldu sonrada fiziksel..insanliga yakismayan bir durum..

topik konusunu fiziksel şiddet olarak algıladım...

sanırım fazla açmadan bu konu üzerine yoğunlaşmak istemiş arkadaşımız...

dayak için telefon hatları kadın sığınma evleri var fakat bunlar nereye kadar ....

en başta kadın eğitimli olmalı gerisi gelir.

insanlığa helede kadınlara hiç yakışmayan bir durum ama nereye kadar susulur yada nereye kadar karşı çıkılır etrafımda çok gördüm büyük küçük şiddete maruz kalanı ama sırf çocuklar için sırf sevdiği için bırakamıyor şükürki çoğunun eşi o yanlışı bir veya bi kaç kez yaptıktan sonra anladı yanlışını ve bıraktı şimdi gayet mutlu mesutlar ilk baştada dediğim gibi yanlış yakışmıyoo...

birincisi evet fiziksel siddetti..çünkü kadınlarımız en çok bunu yasıyor...eğitim evet sart fakar eğitimsiz ve elinde bi mesleği bile olmayan kadınlarımız...buna hayır dyebilirken neden eğitimli mesleği olanlar bunu çekiyor ben bunu öğrenmek istiyorum...paylasmalarını istiyorum nasıl hayır dediklerini yada neden hayır diyemediklerini....

ilk başta aşk diğer adıyla kişilik bağımlılığına yakalanmalarından sebeptir diye düşünüyorum...

daha sonra ise sosyal statü gereği etrafa karşı boşanmak istemiyorlardır ...

şöyle ki evli olmaktan ve eşinin statü olarak çok iyi durumundan ötürü toplumda kazandığı değeri yeri kaybetmek istemiyorlar...

çok ünlü doktor, avukat, iş adamı, profesör, sanatçı eşleri bile olabilir bunlar.

kariyer tutkusu aşağılanmaktan üstün geliyor diyorum ben buna.

Ben yakın zamanda tanık olduğum bir olayı anlatmak istiyorum.
Dolmuşla alışverişten dönerken tanık oldum. Arka sırada oturan genç bir çift sürekli tartışıyordu. Adam durmadan kadına bağırıyor.
"Anan baban sana sahip çıkmadı. Aldım seni karı yaptım. Ben ne dersem onu yapmak zorundasın. Bak evlendik kaç sene oldu seni birkeer arayıp sormadılar ne yapıyorsun diye. ben olmasam sokağa düşerdin" daha birçok şey.
Kadında utandığından kalabalıkta adama birşey diyemedi. sanırım adam birine gidelim demiş oda hayır demiş. Olay ondan çıkmış. Kadının anne babası boşanmış.
Psikolojik baskıda bence bir nevi şiddettir. Onur kırma aşağılama, baskı.
Dahada acısı bir kocası olsun deyip kültürünü bilmediğiniz bir aileye çocuğunuzu yollarsanız başına herşeyin gelebileceğini düşünmemek. Annelerin bu konuda çok duyarlı olması lazım. Dozunu ayarlayarak çocuklarınızı arayıp sorun kontrol edin. Bir ailesi olduğunu karşı tarafa hissettirin derim.

Çok sinirlenmiştim adamı parçalamamak için zor tuttum kendimi.

şerefsizler ama neyazıkki belasını bulanı henüz görmedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…