Aile ile tatile eşlerin bakış açısı

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?

Giderken vs ses etmediyse sen yokken anası doldurmuştur kesin onları örnek verdiğine göre.
Ben de öyle düşündüm sordum asla öyle birşey olmadığını söyledi ama tabi bilemem herkesten herşeyi beklerim

Merhaba güzel hanımlar yine akıl danışmaya ve fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Hemen konuya girecek olursam, geçen hafta annem ve kardeşlerimle 5 günlük bir tatile çıktık. Çok güzel vakit geçirdim, insanın deniz memleketine yerleşesi geliyor, çok kıskandım oralarda yaşayanları. 🥺 Tatildeyken doğumgünümü de kutladım ailemle, çok güzeldi. Ben kayınvalidemin olduğu şehirde yaşıyorum ailemden uzaktayım, aslında çok uzak değil 1 saatlik bir mesafe ama adı ayrı şehir işte. Tatile gitmeden önce eşim herhangi birşey söylememişti. Ama döndükten sonra bir daha benden ayrı tatile gitmeni istemiyorum sen orda ben burdayken rahat olamıyorum, sıkıntılı günler geçirdim ve yanımda olmanı çok aradım dedi. Ben ailemle bunu görmedim annem babamdan ayrı tatile çıkmazdı dedi ve bende şalterler attı. Ve biz kavga ettik. Ben kimsenin evliliğinin devamını yaşamıyorum annen annesinin dibinde oturmuş tabi gitmez tatile ihtiyaç duymamış başkasının evliliğini rol model olarak alma dedim. Ben tatildeyken o da babasıyla 2 günlük bir tatile çıktı. Ben onun adına mutlu oldum kafa dağıttığı için. Çok stresli bir işi var ve eve gelince benimle iyi vakit geçirince rahatlıyor farkındayım. Ama biz bu konuda çok çatışıyoruz. Annene bensiz gidebilirsin diyorum benim her zaman olmama gerek yok diyorum ama yok. Kayınvalidemlere bile tek başına gitmiyor ben sensiz gitmem artık biz biriz diyor. Biz birbirimizin 1. Ailesiyiz artık diyor. Tamam herşeye tamam da bu kafayı anlamıyorum. Evlilik kölelik mi?, 365 günün 5 gününü de tatil için onlara ayırmışım çok mu? En son istediğin kadar isteme, ben böyle mutlu oluyorum senle de onlarla da vakit geçirince mutluyum, seneye de gidicem tatile onlarla, ben senin için şehir değiştirdim geldim bunlar çok olmamalı senin gözünde diye kestirip attım. Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum ama sizce nasıl davranmalıyım?
Eslerin ailelerle yalniz zaman gecirme esnekligi cok guzeldir.Zaman zaman olur neden olmasin ama acaba esinize ailenize duskun oldugunuzu mu hissettirdiniz? Yani esinize bastirmadan once ne hissediyosun diye sormanizi tavsiye ederim ilk olarak

Eslerin ailelerle yalniz zaman gecirme esnekligi cok guzeldir.Zaman zaman olur neden olmasin ama acaba esinize ailenize duskun oldugunuzu mu hissettirdiniz? Yani esinize bastirmadan once ne hissediyosun diye sormanizi tavsiye ederim ilk olarak
Gitmeden önce bir kaç kere sordum aslında sesini bile çıkarmadı git hayatım tabi dedi. Ben döndükten sonra demesi tuhaf

Benim esim de sik-sik kaynanama gidiyir
Her gitmesine ben gitmiyorum
Bu.konuda cok tartisma yasadik
Ama taviz vermeyeceğim
Her gitmesine gitmek zorunda degilim
Kafa yapım uyusmuyor neden surekli o gidiyor diye gideyim ki
İlkbasta surkeli beraber gidelim diyordu
Bende hayır dedim
Bu tarz sorunlar aielci erkeklerde sorun hep
Ama dediğim gibi taviz veremem

bogumdum valla,
ben ki esimden ayri ayri adim atmam da,
biz biriz, anneme bile birlikte gidicez de nedir.

ailelerle tatil konusu ise bence tatil gun sayisina bagli, yani bir cok kisinin yilda 14 guncuk izni oluyor zaten, onu da ailemle tatil yapicam diyecekse es evet kizilir,
ama cok daha uzun tatil imkani varsa veya calisilmiyorsa ve de tabii ki maddiyat izin veriyorsa hic bir sorun olmamali.

Ben de öyle düşündüm sordum asla öyle birşey olmadığını söyledi ama tabi bilemem herkesten herşeyi beklerim

Kesinlikle öyledir benim de eski nişanlım öyleydi bir olay olurdu sesi çıkmazdı sonra hiç ummadık bir zamanda o konuyla alakalı çok saçma sapan şeyler konuşurdu ben sonradan farkın vardım da attım nişanı kurtuldum

herkes esın doldurusa gelmıs demısde ben oyle dusunmuyorum cunku adam cok ılımlı konusmus
dıyorkı ozledım yoklugunu aradım sana ıhtıyac duydum bu kısa ayrılık tatıl ıcın gıdısın bıle bana koydu zor geldı demıs aslında ne desın adam
sız cok mutlu olmussunuz ama o yoklugunuzda cok mutsuz olmus bunu da yasamadan ogrenemezdınız ben olsam esımın bu yaklasımına kıyamam sana ya sen benı mı ozledın der sarılırdım kavga etmek yerıne .

Siz yokken içinde fırtınalar olmuş birazcık kiskanmis belli😁Bir daha ki sefere esinizin de gelmesini teklif edin.

Gitmeden önce bir kaç kere sordum aslında sesini bile çıkarmadı git hayatım tabi dedi. Ben döndükten sonra demesi tuhaf
Mesela benim 3 abim 3 yengem var( biri ayni sehirde diger ikisi yakin sehirlerde) .Sistemi şu sekilde bizim ailede.2 bayramda gelinir kari koca hep birlikte( yalniz gormedim hicbirini daha) onun disinda sene 1 ya da 2 abimler tek gelirler ama 20 senelik evliliklerinde abimlerin anne evinde 1 geceden fazla kaldiklarini gormedim ben.sistem birinci aileyi korumaya yoneliktir evin huzuru icin.herkesin sistemi farklidir.eger esinizi kayinvalide doldurmadi ise konusun guzelce esinizle.ama mudahele varsa isler karisir.

Benim esim de sik-sik kaynanama gidiyir
Her gitmesine ben gitmiyorum
Bu.konuda cok tartisma yasadik
Ama taviz vermeyeceğim
Her gitmesine gitmek zorunda degilim
Kafa yapım uyusmuyor neden surekli o gidiyor diye gideyim ki
İlkbasta surkeli beraber gidelim diyordu
Bende hayır dedim
Bu tarz sorunlar aielci erkeklerde sorun hep
Ama dediğim gibi taviz veremem
Konudan bagimsiz ama merak ettim o annesine gittiginde annesi kizmiyo mu dasmeer neden gelmedi diye. Ben yapsam direkt saygisizlik olur da adı. Nasil yapiyosaniz ben de öyle yapcam😅

Back
X