Aile ilişkileri hakkında

Cubukmakarna

Adam olana çok bile
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
206
105
103
34
Merhaba
Benim 6 yaşında oğlum var hamile kalmadan önce eşimin annesi bana güvenip çocuk yapma dedi fakat annem sürekli yap bakarım ederim diye sözler verdi çocuk düşünmüyorum dedikçe torun da torun yap ben büyüteceğim diye senelerce başımızın etini yedi hamile kaldım çocuk doğduğu gün ortadan yok oldu hastaneye gelmeyecekti eş dost akraba hastaneye gitmedin mi daha diye ayıplayınca zorla geldi surat beş karış lohusalığımı zehir etti git dedikçe millet ayıplar diye kaldı sonra lohusalık bitince yine yok oldu ve bir daha hiç yardımcı olmadığı gibi sürekli kalmaya geldi otel gibi de kullandı evimizi yetmedi her geldiğinde kavga kıyamet hep bir sorunla gitti 6 yılın sonunda annemi hayatımdan çıkardım. Çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum zaten hayat çok zor geçimsiz bir koca ile para biriktirmeye çalışıyorum defalarca kez boşanmanın eşiğinden döndük ailem arkamda olmadığı için çocuk küçük vs. çocuk hastalandığında veya okul tatilken zorlanıyorum eşimin annesi zaten ben sana dedim baştan diyor üç kere bakıcı değiştirdim çocuğa çok kötü davrandıkları için gönderdim iki kardeşim var bir süre bakar mısın dedim yaz tatili için parayla bakarım dedi 35 bin maaş istedi verdim sonra işe girdi iyi bir yerde bıraktı bizi diğerine söyledim boşta olduğu için o da bedava bakmam dedi zaten parasız bırakmazdım da maaş isterim dedi
Benim ailem mi çok garip ben mi insanlardan çok şey bekliyorum anlayamıyorum herkesin ailesi böyle mi

Anneye güvenerek yanlış yapmışsınız zaten.Ne yazikki konuşurken herkes konuşuyorsa iş yapmaya gelince insanlara zor geliyor.Arastirma yapın çevrenizde illaki güvenilir insanlar vardır.Daha önce birilerinin çocuklarına bakmış olanlar felan.İsiniz çok zor Allah yardımcınız olsun

Var böyle aile bireyleri, bakıcı konusunda yılmadan araştırın. İlla ki gönlünüze göre birini bulacaksınız.

Daha bugün şu çok çocuk yapıp çocuk yapmakla övünen fenomenin bir sitede bakıcı isyanını gördüm ve aynen altına imkanı olan birinin bu tribe girmesi ne gereksiz bir eylem diye yazdım tek çocukta da bu insanın başına gelebilir ve zor olanı sizin gibi olanlar.. İnşallah gönlünüze göre olur her şey..

Kimseye yıkılamayız, yetişkinsek eğer, öyle bir lüksümüz yok.
Ama sizinkiler biraz ekstra cins.
Zaten annemi 6 yıl daha hayatımda tutma sebebim onunda bir hayatı var empatisi yapmam fakat verdiği sözleri tutmaması çok zoruma gidiyor kandırılmış hissediyorum ve bu duyguyu aşamıyorum çocuk büyüyor zaten öyle veya böyle ama bana attığı kazık unutulmuyor maalesef bakmayacaksa söz vermeseydi diyorum bir süre bakıp zorlandı değil hiç bakmadı en azından deneseydi zorlandı diye teselli ederdim kendimi

Benim kv.m de ben uğraşamam çocuk mocuk dedi, bende kimseye güvenip yapmadım dedim, bir gün bile çocuk emanet etmedim aklıma da getirmedim, annem ilkinin dogumunda lütfedip geldi, ikinciye bir ay oldum doğum yapalı aramadı bile, insanlardan birşey beklemeyi bırakınca daha mutlu olacaksın emin ol.

Zaten annemi 6 yıl daha hayatımda tutma sebebim onunda bir hayatı var empatisi yapmam fakat verdiği sözleri tutmaması çok zoruma gidiyor kandırılmış hissediyorum ve bu duyguyu aşamıyorum çocuk büyüyor zaten öyle veya böyle ama bana attığı kazık unutulmuyor maalesef bakmayacaksa söz vermeseydi diyorum bir süre bakıp zorlandı değil hiç bakmadı en azından deneseydi zorlandı diye teselli ederdim kendimi

Dünyaya insan getirme birilerine dayanılarak yapılacak bir eylem değil. Destek, evet harika bir şey, ama temel sorumluluk çocuğun kendi anne babasının.
Anneniz size verdiği sözü tutmamış, bu çirkin bir durum, ama onun yüzünden doğurdum gibi bi yaklaşım makul gelmiyor bana.
Siz hamileyken anneniz ölebilirdi de. Hayatın her türlü hali var.
Yetişkinsiniz, zorlanıyor olsanız da, bu tarz bir söylenme çocukça.
Haklı olsanız da çocukça.

Merhaba
Benim 6 yaşında oğlum var hamile kalmadan önce eşimin annesi bana güvenip çocuk yapma dedi fakat annem sürekli yap bakarım ederim diye sözler verdi çocuk düşünmüyorum dedikçe torun da torun yap ben büyüteceğim diye senelerce başımızın etini yedi hamile kaldım çocuk doğduğu gün ortadan yok oldu hastaneye gelmeyecekti eş dost akraba hastaneye gitmedin mi daha diye ayıplayınca zorla geldi surat beş karış lohusalığımı zehir etti git dedikçe millet ayıplar diye kaldı sonra lohusalık bitince yine yok oldu ve bir daha hiç yardımcı olmadığı gibi sürekli kalmaya geldi otel gibi de kullandı evimizi yetmedi her geldiğinde kavga kıyamet hep bir sorunla gitti 6 yılın sonunda annemi hayatımdan çıkardım. Çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum zaten hayat çok zor geçimsiz bir koca ile para biriktirmeye çalışıyorum defalarca kez boşanmanın eşiğinden döndük ailem arkamda olmadığı için çocuk küçük vs. çocuk hastalandığında veya okul tatilken zorlanıyorum eşimin annesi zaten ben sana dedim baştan diyor üç kere bakıcı değiştirdim çocuğa çok kötü davrandıkları için gönderdim iki kardeşim var bir süre bakar mısın dedim yaz tatili için parayla bakarım dedi 35 bin maaş istedi verdim sonra işe girdi iyi bir yerde bıraktı bizi diğerine söyledim boşta olduğu için o da bedava bakmam dedi zaten parasız bırakmazdım da maaş isterim dedi
Benim ailem mi çok garip ben mi insanlardan çok şey bekliyorum anlayamıyorum herkesin ailesi böyle mi
Herkesin aile yapısı farkli. Gerçekten hiçbir davet beklemeden içinden geldiği gibi bakan insanlar da var ama ne olursa olsun diliyle söylese bile kimseye güvenip çocuk yapılmaz..

İnsan anne babasına da güvenmeyecekse kime güvenecek? Tabii ki başkası istedi diye çocuk yapılmaz ama ben bir annenin evladını nasıl çaresiz bırakabildiğini, içine nasıl sindiğini anlayamıyorum. Ben de çocuk istemiyordum. Eşim istiyordu çok. Aileler de pek dillendirmiyordu ama torun istedikleri belliydi. Kızım şimdi 2 yaşında ve annem babam, zamanında bana baktıklarından daha çok üzerine düşüyorlar kızımın. Bakmak zorunlulukları da yoktu ama yaptılar. Ben de kızım benden böyle bir yardım isterse koşa koşa giderim. Gerçekten bazı anneleri anlayamıyorum. Size de kolaylıklar diliyorum, aile ayrı garip kocanız ayrı garip. Belli ki güzel, güçlü bir annesiniz, yavrularınızla uzun,kimseye muhtaç olmadan, mutlu bşr hayat geçirin dilerim.

Kimseye güvenerek çocuk yapılmaz siz çocuk istemiyorken anneniz torun torun diye ısrar etmiş ama doğum olunca ortadan kaybolmuş. KV deseniz o zaten en başından "bana güvenip çocuk yapma ben bakamam" demiş . Aile de olsa sözüne güvenmemek lazım. Kardeşleriniz de bir tuhaf davranıyorlar.

Sizin aile ilişkileriniz, iletişiminiz çok zayıf ve tuhaf orası ayrı ama ailenize güvenerek çocuk yapma fikri de kötü bir fikirmiş.

zaten kümseye güvenip çocuk yapılmamaşı ama sizinkiler büyük büyük konusup böyle davranması yanlış.

Elbette çocuk kimseye güvenilerek yapılmaz. Kimse çocuğumuza düzenli şekilde bakmak zorunda değil. Ama hastalık, tatil gibi acil durumlarda insan desteksiz kalınca gerçekten çok zorlanıyor ve kırılıyor. Haklısınız, aile dediğin zor zamanlarda yanımızda olmayacaksa ne anlamı var?
Benim de çocuğuma sürekli şekilde kimse bakmadı. 2 yıl ben baktım ve sonra kreşle, yaz okuluyla devam ettik. Arada 1 hafta/10 gün destek gerektiğinde de sağolsun ailelerimiz destek oldu.

Elbette çocuk kimseye güvenilerek yapılmaz. Kimse çocuğumuza düzenli şekilde bakmak zorunda değil. Ama hastalık, tatil gibi acil durumlarda insan desteksiz kalınca gerçekten çok zorlanıyor ve kırılıyor. Haklısınız, aile dediğin zor zamanlarda yanımızda olmayacaksa ne anlamı var?
Benim de çocuğuma sürekli şekilde kimse bakmadı. 2 yıl ben baktım ve sonra kreşle, yaz okuluyla devam ettik. Arada 1 hafta/10 gün destek gerektiğinde de sağolsun ailelerimiz destek oldu.
aralarda dahi destek almadık çocuk hastalandığında sürekli kim izin alacak işten durumu oluyor ve özel sektör olduğu için de bu çok ciddi bir problem
Her şeyi geçtim benim ailem boşanma için bana kapısını açmıyor ben çalışıp birikim yapıp çocuğum için uğraşıyorum ve katlanıyorum bir çok şeye en azından kovulmayayım arada destek olun diyorum o da yok o yüzden sizin de dediğiniz gibi bu durumda hiç bir anlamı yok
Buraya yazma sebebim de ben mi çok bencilim acaba diye düşünüyorum çünkü asla duymuyorlar sesimi sanki destek beklemek suçmuş gibi

Back
X