Aile istemedi diye evlenememek

Düşüncenize saygım var fakat birşey sormak isterim, konuya direkt mi mesaj yazdınız yoksa tüm mesajları okuyarak mı ?
Siz söyleyince tekrar okudum atladığım yer var mı diye,yokmuş.
Dış kapının mandalı bile olsa diye de eklemişim hatta.
Fikir aynı.

Anne baba rızası olmadan istisnai durumlar hariç evlenmeyi doğru bulmuyorum. İkna edilmeye çalışılmalı.

Akraba deyince bir düşündüm ama çok uzak dediğiniz için üstüne aşk var uzun da bir ilişki süreci vazgeçmek doğru gelmedi...
Bence de. Zaten çok yakından olan akrabaların evliliklerine bende karşıyım, hergün gördüğü ve kanbağı ilk derecelerden olanlarım evlenmesini kesinlikle istemem, ancak bu aynı durum değil.
akraba evliligi etik veya degil bir jenara atarsak eger; bence bir taraf dahi ikna olmuyor ise onları da dinlemez evlenirseniz ilerde çok sağlıklı bir evliliğiniz olacağını düşünmüyorum.
evlilik flört dönemi gibi değil malesef . bir tartışma anında keşke ailemi dinleseydim de evlenmeseydim seninle diyen bir taraf olabilir, bu dil yarası da ağırdır. bunun arkasından biz sana demiştik diyen ikna olmayan ailenin desteği de huzurunuzu bozmaya yeter de artar.
Sizde çok doğru söylüyorsunuz. Konudaki amacım bir çok fikre sahip olmak. Kimseye senin dediğin yanlış diyemem ki zaten çoğu belli bir tecrübe sonucu yazılmış şeyler. Ancak bu durum farklı bence biraz.

belki agir bir cevap olacak ama uzak yakin akraba evlilikleri bana hep mantiksiz ve cirkin gelmistir.

Sevdiğin kişi aileni ikna etsin
Bu zaten olacak ancak biraz daha zaman geçtikten sonra, bazı sebeplerden ötürü
Siz söyleyince tekrar okudum atladığım yer var mı diye,yokmuş.
Dış kapının mandalı bile olsa diye de eklemişim hatta.
Fikir aynı.
Anladım teşekkürler yorumunuz için. Kusma emojisini koymasaymışsınız keşke. Akraba da olsa, hatta diyelim düşman bile olsa, bir insandan bahsediyoruz, kötü bir niyeti olmayan... iyi akşamlar
Anne baba rızası olmadan istisnai durumlar hariç evlenmeyi doğru bulmuyorum. İkna edilmeye çalışılmalı.
İkna yoluna kesinlikle gidilecek. Sonuç vermezse neler olacağını şuan kestiremiyorum

Bu zaten olacak ancak biraz daha zaman geçtikten sonra, bazı sebeplerden ötürü

Anladım teşekkürler yorumunuz için. Kusma emojisini koymasaymışsınız keşke. Akraba da olsa, hatta diyelim düşman bile olsa, bir insandan bahsediyoruz, kötü bir niyeti olmayan... iyi akşamlar

İkna yoluna kesinlikle gidilecek. Sonuç vermezse neler olacağını şuan kestiremiyorum
Eğer düzgün biriyse ikna olur bence ailen

Olumlu olumsuz tüm yorumlar için herkese tek tek teşekkür ederim. Vaktinizden ayırıp bana cevap verdiniz, sebep sundunuz. Biraz inzivaya çekilip kendi iç sesimi dinlemek ve konu hakkında uzun uzun düşünüp bir karara varmak istiyorum. Konu hakkında bu kadar mesaj yeterli diye düşünüyorum bazı sebeplerden dolayı da tüm detaylara inemedim. Herkese hayırlı geceler diliyorum :KK200: Mune Mune abla konumu kapatabilir misin, bu kadarı benim için yeterli.

Biz toplum olarak akraba evliliğine karşımıyız cidden? Herkes çok tepki vermiş ama etrafımda yeni jenerasyonda bile o kadar çok görüp, duyuyorum ki. Ve bunların çoğu birinci derece kuzen yani... bunu bende onaylanıyorum, çok tuhaf buluyorum ama bu gercek var bu toplumda.
Hiç tanımadığın uzak bir akraban sana akraba gibi değildir ki zaten, bir aile dostu, komşu oğlu falan gibidir. Bu kadar uzak akrabaysa ailen niye onaylamıyor bunu anlayamadım. Ailenin kendine has bir tepki olabilir mi, konusan haberleri yoksa kesin onaylamayacaklarından nasıl emin oluyorsun. Böyle bir kuralları vardır ama ne bileyim uzak akrabada böyle düşünmezler belkide. Bence aileler ikna edilebilir. Sebep sadece buysa tabi, bu çok aşılmayacak bir konu değil bence. Ailelerden onay almadan evlenmeniz kısmınaysa asla diyorum. Bir de akrabalık var çünkü, iyice aileler düşer birbirine.
Bir de şunı sormak istiyorum, aileleri dinleneyip evlenme fikri sizinmi, karşı tarafın mı?

Biz toplum olarak akraba evliliğine karşımıyız cidden? Herkes çok tepki vermiş ama etrafımda yeni jenerasyonda bile o kadar çok görüp, duyuyorum ki. Ve bunların çoğu birinci derece kuzen yani... bunu bende onaylanıyorum, çok tuhaf buluyorum ama bu gercek var bu toplumda.
Hiç tanımadığın uzak bir akraban sana akraba gibi değildir ki zaten, bir aile dostu, komşu oğlu falan gibidir. Bu kadar uzak akrabaysa ailen niye onaylamıyor bunu anlayamadım. Ailenin kendine has bir tepki olabilir mi, konusan haberleri yoksa kesin onaylamayacaklarından nasıl emin oluyorsun. Böyle bir kuralları vardır ama ne bileyim uzak akrabada böyle düşünmezler belkide. Bence aileler ikna edilebilir. Sebep sadece buysa tabi, bu çok aşılmayacak bir konu değil bence. Ailelerden onay almadan evlenmeniz kısmınaysa asla diyorum. Bir de akrabalık var çünkü, iyice aileler düşer birbirine.
Bir de şunı sormak istiyorum, aileleri dinleneyip evlenme fikri sizinmi, karşı tarafın mı?
Ya gerçekten bu konuda kesin bir cevap vermek çok isterim ama yapamam, çünkü interneti ve forumları kullanan bir tek ben değilim... ama evet bir tarafın bu konuda gözü kara. Durumumu anlıyorsunuzdur aşağı yukarı. Diğer tüm söylediklerinize ben de katılıyorum

Ya gerçekten bu konuda kesin bir cevap vermek çok isterim ama yapamam, çünkü interneti ve forumları kullanan bir tek ben değilim... ama evet bir tarafın bu konuda gözü kara. Durumumu anlıyorsunuzdur aşağı yukarı. Diğer tüm söylediklerinize ben de katılıyorum
Anladım gibi yanlış anlamadıysam. Elinizden geldiğince ailelerinizi ikna edin sevginizi görünce onlarda yumuşar umarım çok mutlu olursunuz.

Demek istediğim uzaklığı örneklemem gerekirse, babanın dedesinin kardeşinin oğlunun torunu buna yakın

Amca torunu ya da hala torunu

Kuzenin çocukları oluyor evlenecek olanlar

Düşündüm bana göre kuzenlerinin çocukları ile evlilik yakın akrabalık gibi geldi

Annemin de babamın da kuzenlerinin çocuklarını farklı şehirde de olsak az çok akraba olarak tanıyorum

Yani içimden gelerek bizim akraba derim mesela

Anladım gibi yanlış anlamadıysam. Elinizden geldiğince ailelerinizi ikna edin sevginizi görünce onlarda yumuşar umarım çok mutlu olursunuz.
İnşallah canım ama zaten umudum çok azdı bazı yorumları da okuyunca da yok denecek kadar kayboldu. Ne yapayım artık her türlü sonuca hazırlanmak zorundayım. Keşke böyle olmasaydı. Kültürlerden, toplumların oluşturduğu normlardan, yapay kanunlardan o kadar sıkıldım ki, çıkıp biryere bağırmak istiyorum tellerim kopana kadar. Neden? Diye. Hayırlısı olsun...

Amca torunu ya da hala torunu

Kuzenin çocukları oluyor evlenecek olanlar

Düşündüm bana göre kuzenlerinin çocukları ile evlilik yakın akrabalık gibi geldi

Annemin de babamın da kuzenlerinin çocuklarını farklı şehirde de olsak az çok akraba olarak tanıyorum

Yani içimden gelerek bizim akraba derim mesela
Bu durum en başından öğrenilseydi, inanın ben de o da en başta konuşup kapatabilirdik konuyu. Ama aradan yıllar yıllar geçmiş, gelde aile istemiyor diye vazgeçmek zorunda kal. Bu mu şimdi? İnsan dünyaya kaç defa geliyor. Kaç kere birine karşı yoğun duygular besleyecek? Geçen o kadar yıl bunun için miydi? Diye sormadan da edemiyorum. Keşke kaybolsam ortadan yok olsam...

Olumlu olumsuz tüm yorumlar için herkese tek tek teşekkür ederim. Vaktinizden ayırıp bana cevap verdiniz, sebep sundunuz. Biraz inzivaya çekilip kendi iç sesimi dinlemek ve konu hakkında uzun uzun düşünüp bir karara varmak istiyorum. Konu hakkında bu kadar mesaj yeterli diye düşünüyorum bazı sebeplerden dolayı da tüm detaylara inemedim. Herkese hayırlı geceler diliyorum :KK200: Mune Mune abla konumu kapatabilir misin, bu kadarı benim için yeterli.

Back
X