Bir yıl önce evlendim ve uzun süredir ailemden uzaktaydim ailem kardeşlerim hepsi aynı memlekete uzakta eşimle yanlizdim onunda ailesi benim ailemin olduğu yerde ve bir yılda aileme hiç gelmedim depremden kaynaklı hamile olduğum için korktum annemle babamin yoğun ısrarı üzerine geldim yanlarına hem bayrama da az kalmışken dedim ailem köyde ablam ise merkezde geldiğimden beri ne bir davet etmişligi oldu nede birşey hiçbir kardeşim davet etmedi bende gitmedim onlara ablam hastaneye gideceğini söyledi gidince birgün cocuklarima bakarmisin evde dedi bende evet dedim ama bir daha arayıp su gün gidicm vs demedi dün beni arayıp azarlayip neden gitmedigimi randevusuna yetismeyecigini milletin kardeşleri gibi olamıyorsun vs diye üstüme bağırdı bende bidaha aramayinxa gitmedigini sandim ve eşim gelince izne beraber ona misafirliğe gidecegimi söyledim ve bu sırada bana ikinizde gelmeyin evime dedi bende meraklı değiliz gelmeyiz dedim kapattim ve çok ağladım hem yedi aylık hamileyim hemde çok zor günler geçiriyorum yaklaşık on aydır kaygı bozukluğu yaşıyorum anksiyete çarpintilar titremeler iç bunalmasi bide üstüne onun o tavrı çok kırıldım herkes bana senden büyük deyip duruyor ben haksız mıyım üstüne üstlük gidip ablama dogursada kurtulsak şundan demiş birgune birgun ne bir derdimi dinlemisligi var neden bana bir faydasi bidaha konusmicam dedim ve dünden beri aklıma geldikçe ağlıyorum ve geldiğim günden beri annem babam dışında herkes bir taraftan çekiştirip duruyor hamileyim yengem bana temizlikte yardım et deyip duruyor ben geldim diye evini temizlemiyor yemek yapmıyor bana hep sen yap deyip duruyor geride dönemi yorum bayrama az kaldı hepsinin suratı bir karış kendimi çok yanlız hisediyorum eşimin ailesinede gitmek istemiyorum o gelene kadar Ağustos başı gibi doğum yapicam kimse yanıma da gelmek istemiyor ne eşimin kardeşleri nede benim ailem ortada kalmışız bir nevi mesleğinden dolayı izin süresi de çok kısa yani bütün olaylar üst üste gelmiş durumda ve oturuo saatlerce ağlamak istiyorum tek anladığım galiba anne baba hariç herkes menfaati peşinde