bu tarz bıseyler bılıyordum ama hıc hatırlamıyorum bıldırımmı yapmanızı ıstıyorlar acaba
Ben eşimden boşandım 8 ay önce kızımın velayeti bende bana temin aile mahkemesinden kağıt geldi ihbar eden yere bulunduğum yerin adliyesi yazıyor duruşma günü saati de var ama hiç birşey yazmıyor sadece altta
ihtar
davetiyenin tebliğ tarihnden itibaren bir ay içinde mahkememize başvurark 118 yaşındna küçük çocuğunuzun varsa mal varlığının dökümünü gösteren bir defter vermeniz ve bu mal varlığında veya yapılan yatırımlarda gerçeleşecek önemli değişikleleri de bildirmenz çocuğun mallarını yönetmekte her ne sebeple olursa olsun yeterince özen göstermemeniz helinde tmk nın 360ve 61.maddeleri öngörülen önlemlerin alınacağı ve gerekli işlermlerim yapılcağı ihtaren tebliğ olmuştur .yanlış yazılın varsa özür dilerim acelem var lütfen bilgi verin
Konun dikkatimi çekti ve bir avukat arkadaşıma sordum.
Gelen cevap şu şekilde:
"sabah erkenden zarfın üzerinde yazan mahkeme kalemini arasın hangi aile mahkemesiyse onlara sorsun herşey için olabilir, velayeti kendisine verilen çocuk üzerine kayıtlı mal olup olmadığı hakkında bilgi sormuşlar
"
Sen yine yarın bir git derim, bir sor soruştur, önceden bilgin olsun. İnşallah önemli birşey değildir.
Vallahi canım bende çok detaylı bilemiyorum ama, yapacağın en mantıklı şey bütün sorularını gidip savcılığa sorman.
Onlar sana gereken tüm cevapları en doğru ve net şekilde verirler.
merhaba çocuk mallarının korunması davası. aile mahkemesinde görülür. kırtasiyeden bir defter alın. defterin başına ......aile mahkemesine diyerek başlık atıp altına çocuğunuzun malvarlığı olmadığını yazacaksınız. defteri dosyaya koyacaklar. hakim gerekli görürse sizi dinler. önemli bir dava değil. çocuğun mal varlığında değişiklik olduğunda ayrıca bildireceksiniz. bir ara uğrayın adliyeye
Ben eşimden boşandım 8 ay önce kızımın velayeti bende bana temin aile mahkemesinden kağıt geldi ihbar eden yere bulunduğum yerin adliyesi yazıyor duruşma günü saati de var ama hiç birşey yazmıyor sadece altta
ihtar
davetiyenin tebliğ tarihnden itibaren bir ay içinde mahkememize başvurark 118 yaşındna küçük çocuğunuzun varsa mal varlığının dökümünü gösteren bir defter vermeniz ve bu mal varlığında veya yapılan yatırımlarda gerçeleşecek önemli değişikleleri de bildirmenz çocuğun mallarını yönetmekte her ne sebeple olursa olsun yeterince özen göstermemeniz helinde tmk nın 360ve 61.maddeleri öngörülen önlemlerin alınacağı ve gerekli işlermlerim yapılcağı ihtaren tebliğ olmuştur .yanlış yazılın varsa özür dilerim acelem var lütfen bilgi verin
canım ben yardımcı olayım,
medeni kanun 360. ve 361. maddeler çocuğun mallarının korunmasına yöneliktir. kızın 18 yaşın altındaysa onun mallarının yönetimi senin elinde çünkü velayeti sende, velisi sensin, yasal temsilcisisin. anladığım kadarıyla davayı açan şahıs senin çocuğunun mallarını nasıl yönettiğini denetlemek istiyor. yani çocuğunun üzerine mal varsa bunları sen kafana göre kullanıyor musun, iyi mi kötü mü idare ediyorsun diye.
360 ve 361deki önlemler de eğer mal yönetimin doğru bulunmazsa çocuğunun malları üzerindeki yönetim hakkını kaybedersin ya da hakimin talimatlarıyla yönetirsin.
çocuğuna kalmış bir miras falan var mı? çünkü varsa onunla ilgilidir.
yok cnm miras falan ben anlamadığım noktada o zaten nafaka bile vermiyor babası hiç bir geliri yok çocuğumun.cevabın için sağol .
rica ederim. tamam o zaman kafaya takılacak bir durum değil. çocuğunun bir geliri bir malvarlığı olmadığını belirtirsin, hakim sorun çıkarmaz zaten nafaka bile vermiyorsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?