Aile mülkü

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba hanımlar ,
Oturduğumuz ev eşimin adına Kayıtlı biz evlenmeden önce alınmış ailesi alırken yardım etmiş o Yüzden annesi bugun yarın bana devret falan diyebilir. O potansiyel var Kv demde . Detaya girmeyeyim.
Böyle birşeye engel olmak için hukuki olarak Şerh koydurabilir miyim ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa şimdiden çok memnun olurum.

Merhaba hanımlar ,
Oturduğumuz ev eşimin adına Kayıtlı biz evlenmeden önce alınmış ailesi alırken yardım etmiş o Yüzden annesi bugun yarın bana devret falan diyebilir. O potansiyel var Kv demde . Detaya girmeyeyim.
Böyle birşeye engel olmak için hukuki olarak Şerh koydurabilir miyim ? Bilgisi olan varsa paylaşırsa şimdiden çok memnun olurum.
Evlenmeden önce alınan tüm mallar kişisel mallardır, hiçbir hak iddia edemezsiniz fakat satılmaması veya devredilmemesi için tedbir koydurabilirsiniz

Tamam işte onu soruyorum. Nasıl koydurabilirim ?
noterden en basiti satış vadi sözleşmesi yaparsınız eşinizle aranızda
veya kendi aranızda anlaşma yaparsınız sizin imzanız olmadan satamayacağına dair, noterde tasdikletir tapuya işletirsiniz.
Bende sizinde imzanız olmadan satamaz devredemez diye biliyorum.
evlenmeden önceki mallarda hak talep edemez

Hayır tapuda tek adamın adı yazıyordu.
tapuda sadece adamın adı yazıyorsa eşi orda herhangi bir evrağa imza atamaz, resmiyette böyle birşey mümkün değil. sizin bilmediğiniz başka bir durum vardır.

noterden en basiti satış vadi sözleşmesi yaparsınız eşinizle aranızda
veya kendi aranızda anlaşma yaparsınız sizin imzanız olmadan satamayacağına dair, noterde tasdikletir tapuya işletirsiniz.
evlenmeden önceki mallarda hak talep edemez
Durup dururken böyle bşy istesem eşim yanlış düşünebilir başka yolu yok mu acaba

Durup dururken böyle bşy istesem eşim yanlış düşünebilir başka yolu yok mu acaba
iyi de eşinize birşey söylemeden bu işi yapmanız zaten mümkün değil, ne gibi birşey istiyorsunuz anlamadım yani

Back
X