Aile mülkü

Eşine söylemesine gerek yok, tek başına yapabilir.
Orada yaşadığını ispatlaması yeterli.
bu konuda okey, şerhi koydursa evet eş gerek ama annesine veya başkasına sattığı anda paradan pay alamaz.
anne oğul anlaşırlarsa- konu sahibi sanırım kayınvalidesine bu konuda güvenmiyor - o zaman yine sıkıntı yaşar
imza at, atmam vs.

Yardım etti diye kendi üstüne mi istemeli ?
Ayrıca eşimle aramızda başka maddi hesaplaşmalar da var.
Anladım ama bu sizin hesaplariniza katacağınız bir mülk değil. Yasal olarak bir hakkınız da yok zaten. Umarim çözülür problemlerimiz.

Şimdi tekrar baktım, zamanında ben de koydurmak istedim ve ablam avukat ona danıştım.
İkametgah alıp tapu müdürlüğüne gitmemi, evli olduğumuz zaten sistemde göründüğü için cüzdana gerek olmadığını belki orada dilekçe yazılabileceğini söyledi.
Zaten bu işlem ev tapusunda bir hakkı bulunmayan kişi tarafından konulabiliyor yani eşinizin hiçbir onayına ihtiyacınız yok.
Çok mantıklı bence.
Çünkü hayat ortak. Zaten evde hak idda etmiş olmuyor ki diğer Eş kendi üstüne de almış olmuyor. Sadece eşi bşy yapmadan evvel ona danışmak zorunda kalmış oluyor.

bu konuda okey, şerhi koydursa evet eş gerek ama annesine veya başkasına sattığı anda paradan pay alamaz.
anne oğul anlaşırlarsa- konu sahibi sanırım kayınvalidesine bu konuda güvenmiyor - o zaman yine sıkıntı yaşar
Benim anladığım habersiz alım satım devir gibi işlem için, onayının istenmesi gerektiğini yasal şekilde ispatlamak.
Yani benim aile evimi dingonun ahırı gibi aile düzenime zarar verecek şekilde heba etmeyin diyor kadın, çok da haklı.
Satma durumunda tabi ki hak ya da pay iddia edemez ama mesele zaten o aşamaya gelmemek.

imza at, atmam vs.
Şerh koyulunca Eş onayı olmadan satılmıyor zaten.
Siz sanırım soruyu anlamadınız.
Evden pay istemiyorum onayım olmadan işlem yapılmasın istiyorum

Benim anladığım habersiz alım satım devir gibi işlem için, onayının istenmesi gerektiğini yasal şekilde ispatlamak.
Yani benim aile evimi dingonun ahırı gibi aile düzenime zarar verecek şekilde heba etmeyin diyor kadın, çok da haklı.
Satma durumunda tabi ki hak ya da pay iddia edemez ama mesele zaten o aşamaya gelmemek.
Çok şükür anlayan biri çıktı

Eşiniz yardım etti diye ev onun üstüne neden oluyor ? Ona oluyorsa kaynananıza da olur. Bencil düşünüyorsuunuz. Evi satıp başta verilen pay kadarını yüzde olarak bölüşsünler. Kimsenin hakkı kimseye geçmemiş olur.

Şerh koyulunca Eş onayı olmadan satılmıyor zaten.
Siz sanırım soruyu anlamadınız.
Evden pay istemiyorum onayım olmadan işlem yapılmasın istiyorum
Evet ben daha farklı anlamışım

Çok mantıklı bence.
Çünkü hayat ortak. Zaten evde hak idda etmiş olmuyor ki diğer Eş kendi üstüne de almış olmuyor. Sadece eşi bşy yapmadan evvel ona danışmak zorunda kalmış oluyor.
Yalniz 2016da yapilan yeni duzenlemeye gore tapuda serh olmasa bile olasi bir devir veya satis haline sizin sonradan itiraz hakkiniz mumkun. Bu mumkunat varken esinizden gizli yapacaksaniz bu isi yapmayin derim. Ha esinizin bilgisi olacaksa sorun yok zaten. Ama serhi koydurursunuz,sonra ortaya cikar,devir yok satis yokken zor durumda kalmayin bos yere derim. Aile serhi koydurmasaniz da o konutun aile konutu oldugunu tek bir ikametgah ile kanitlayabilecekken risk almayin derim.

Bakın şerhi koydurabilirsiniz kiralik eve bile koydurabilirsiniz. Ama iptalini isteyebilir eşiniz. Boşanma durumunda paylaşıma girmez yalnız. Sanırım boşanma söz konusu değil.

Bakın şerhi koydurabilirsiniz kiralik eve bile koydurabilirsiniz. Ama iptalini isteyebilir eşiniz. Boşanma durumunda paylaşıma girmez yalnız. Sanırım boşanma söz konusu değil.
Hayır Ayrılma falan yok.
Pay da istemiyorum sadece habersiz işlem yapamasın. Olay bu

Back
X