Aile olmak!

nisvess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
238
0
0
İstanbul
a.s.Merhaba kadınlar klübünün güzel bayanları..zemuszemus
.Forumda bırkaç gündür tartışılan bir konu üzerine bu konuyu açmaya karar verdim.Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.Sizce aile olmak için illa çocuk gereklimidir yoksa birbirini seven karı kocada aile olmaya yeterlimidir?

Son düzenleme:
çocuk sorumluluk istiyor maddi ve manevi açıdan hazır olmayanların çocuk yapmaları zorunlu değil bence.

3 yıllık evliyim çocğum yok ve düşünmüyorumda ne yani biz aile değilmiyiz ne saçmaa sempatiksalakcinni
tabikide olsa daha iyi olur paylaşımlar farklı olur yoksada aile değiliz diye kavram yok

birbirini seven karı koca aile olmaya yeterli
hatta cocugu olmayan ciftlerin birbirlerine daha bagli olduklarini düsünüyorum

birbirini seven karı kocada aile olmaya yeterlidir

biz eşimle iki kişilik bir aileyiz
opuyorumnanaktan

Nisvesscim bu konuda kesin tartışma çıkar demedi deme. Şimdi insanlar ikiye ayrılacaklar. Çocuğu olmayanlar çgerekli değil diyecek, çocuğu olanlar ise onsuz aile olur mu diyecek.

Kendi açımdan evliliğimi ikiye ayırıyorum. Eşimle 5 yıllık birliktelikten sonra evlendik biz. Bana çocuk gibi bakar Allah razı olsun, sevgimiz ilgimiz başkadır. Hala sarılmadan uyuyamam ben. Evliliğimizin 4. yılını yaşıyoruz. 4 yıldır aile olduğumuzu sanıyordum taki hamile olduğumu ve onu ilk defa ultrasonda görene kadar. Şimdi daha bir bağlıyım evime yuvama. Kendimi daha bir evin hanımı gibi hissediyorum. Bunlar önemli mi evet çok önemli. İnanın dünyaya bakış açınız değişiyor. Daha olgun, daha sabırlı oluyorsunuz. Büyüklerimni insan daha bir anlıyor. Ben şimdi hamileyim, değişiklikler bunlar. doğunca daha başka olacak buna eminim. Yani sözün kısası çocuk aileyi tam aile yapıyor benim şahsi fikrim.

Bende öyle düşünüyordum, çok bağımlıyız birbirimize çünkü. Ama hamilelikten sonra daha da bağımlı olduk. :asigim:O üzülecek diye içim gidiyor.:bbo: Bu şundan kaynaklı da olabilir. Sonuçta içindeki ikinizin bir parçası. Birbirine artık nasıl kıyabilirsin ki (Bilinçli insanlar, aşık insanlardan bahsediyorum tabiki).

çocuk şart değildir, hatta çocuk olup da birbirini sevmeyen sadece çıkar için yürüyen evliliklerin oluşturduğu aileden bin kat daha ailedir! bu da ne demek oldu bilemedim ama içimden geldi. fisfisfis

vereliniortak

Peki bişey dıcem ozaman dıkkat ettım sıtedekı evlı hatunlar bıle esımle tartıstık ailemın yanına dondum dıyor ???Aile anne babası ise kocası ile olan ne?

Kesinlikle benimde düşüncem aynen budur....olumunekankayizsmile

Peki bişey dıcem ozaman dıkkat ettım sıtedekı evlı hatunlar bıle esımle tartıstık ailemın yanına dondum dıyor ???Aile anne babası ise kocası ile olan ne?

Kocası ile tartışınca artık onu aileden görmüyor sanırım.
Ya o bişey değil, hadi tartışmızlar falan. Benim bir arkadaşım var kocası bayramda benimle istanbula gelecekmisin demiş, o da gelmeyi düşünmüyorum diyince ben bu bayramı ailemin yanında geçireceğim demiş. Yani karını aile olarak görmüyor galiba. Çok şaşırmıştım.:bbo:

Son düzenleme:

aman eylulcum agzından yel alsın bari bır konuda kazen beyın mudahalesı olmadan saygı cercevesınde ılerletelım

aman eylulcum agzından yel alsın bari bır konuda kazen beyın mudahalesı olmadan saygı cercevesınde ılerletelım

Canım birbirimizin fikirleri ile dalga geçmedikçe hiç bişey olmaz. Mesela biz iki zıt görüşteyiz ama ben seni sevdim valla.:CüvCüv:

Bu konu o kadar çok tartışıldı ki forumda,
ailenin genel tanımında da vardır,
karı,koca ve varsa çocuktan oluşur diye.
dolayısıyla çocuğu olmayanlar ya da çocuk istemeyenler aile değil mi,
elbette aile.ama benim şahsi fikrim;
kızım olduktan sonra tam anlamıyla aile olduk,
anne ve baba olduk,inşallah ileride anneanne ve büyükbaba olacağız,
yani daha da geniş bir aile olacağız..
Sonuç olarak her iki düşüncede olanlarada saygı duymak lazım diyorum..

çocuk olduktan sonra romantiklik bitiyor birde çocuğun terbiye ve eğitim konusunda anlaşmamazlıklar doğuyor hayat eskisi gibi olmuyor dünyanın en zor görevi anne olmak

çocuk olduktan sonra romantiklik bitiyor birde çocuğun terbiye ve eğitim konusunda anlaşmamazlıklar doğuyor hayat eskisi gibi olmuyor dünyanın en zor görevi anne olmak
çocuk yapmak için hiiiiiç acele etmemeli ozaman!peki tecrubelı anneler spyleyın bakalım evlendıkten kac sene sonra yapılmalı cocuk(normal arada tartısan arada sevişen arada küsen herseyı dozunda yasayan bir çift )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…