• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile problemleri + kilo, hayata geç kalmışlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

peliinny

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2025
6
1
1
18
Merhabalar öncelikle nerden başlayacağımı bilmiyorum, 17 yaşındayım ve ocakta 18 olacağım 2 senedir liseye gitmiyorum bunun nedeni o an psikolojik bir çöküştü ve ebeveynlerim de ısrar etmedi okumam için bu 2 sene boyunca evde durduğum için normal olan kilom birden obez oldum, kendimi hiç biryerde beğenemedim ya da iş bulmakta çekindim gibi herkes hayatta koşup tutunurken ben sürükleniyordum, evet kilo veririm bu benim elimde ama sürekli erteliyorum. Aile problemlerim ise babam annemi uzaktan bi akrabayla aldatıyor(annemin haberi var ama boşanmak istemiyor zaten yaşları geçmiş annem 53 babam 55 yaşında) babamla şuan küsüz feci bir şekilde tartıştık ve annemin üstüne yürüdü hem fiziksel hemde psikolojik şiddete başvurdu dayanamayacak gibiyim bu evden kaçıp gitmek istiyorum ama annemi çok seviyorum hem baba tarafından hem de anne tarafından çekmiş biri bide eşi tarafından aldatılıyor kendi babası yani dedemle araları bozuk kardeşleriyle görüşmediği için ben yanında olmaya çalışıyorum tek kalmasın diye ama psikolojik anlam da çöktüm napıcam nasıl bir yerden başlamam gerekir kariyer anlamın da hiç bir fikrim yok çoğu zaman ağlıyorum ne yapmam gerektiğine dair bir fikrim olmadığında huzur ve mutluluk nedir unuttum, biraz kendim için yaşamam lazım biliyorum ama annem için çabalıyorum siz bu durumda olsaydınız napardınız gerçekten çok çaresizim

Sen anneni babani boşver su an, aralarındaki soruna dahil olma. Devlette ücretsiz psikiyatri doktorları var önce oraya gidiyorsun. Okulunu açıktan tamamlama şansın var mı? Eve abur cubur ekmek almayı bırakıyorsun. Oturdukca geç kalmışlık hissin daha da katlanacak bir an önce harekete geç. Anan baban barışır sen uzuldugunle kalırsın boşver onları kendine odaklan.

Sen anneni babani boşver su an, aralarındaki soruna dahil olma. Devlette ücretsiz psikiyatri doktorları var önce oraya gidiyorsun. Okulunu açıktan tamamlama şansın var mı? Eve abur cubur ekmek almayı bırakıyorsun. Oturdukca geç kalmışlık hissin daha da katlanacak bir an önce harekete geç. Anan baban barışır sen uzuldugunle kalırsın boşver onları kendine odaklan.
İlk işim gerçekten psikiyatriden randevu almak olcak yoksa dibe batıyor gibiyim, annem ve babam barışır mı bilmiyorum ama şuan da ikiside birbirleriyle konuşmuyorlar hatta ayrı yatıyorlar ama annem boşanmak istemiyor

Liseye devam et canım lise zorunlu değil mi? Annenle beraber gidin, kaydını yaptır ve lise mezunu ol. Neresinden devam etsen kârdır. 55 yaşında doktor olan insanlar var. Yarış atı değiliz. Herkes kendi hızında ilerler bunu unutma

İlk işim gerçekten psikiyatriden randevu almak olcak yoksa dibe batıyor gibiyim, annem ve babam barışır mı bilmiyorum ama şuan da ikiside birbirleriyle konuşmuyorlar hatta ayrı yatıyorlar ama annem boşanmak istemiyor
Tamam onlar barışır bir süre sonra, annen biraz bozuk yapar sonra geri dönerler eski hallerine o yüzden kafanı takma.

Mutlaka hemen randevu al, ilaç verirse kullanmaktan cekinme. Kafana göre de sakın bırakma daha kötü olabilirsin. Her şey daha güzel olacak, biraz desteğe ihtiyacın var. Okuluna da devam et lütfen. Kilo alınır verilir dert değil zaten kafanı toparlamaya başlayınca o da düzelir

Ben senin yerinde olsam okulu bittirmeye bakarım.
Böyle ne kendine ne annene bir faydan olur
Dışarıdan liseyi tamamla daha o sırada da üni sınavına hazırlan.
Bir yerden başla ki gerisi de gelsin

Liseye devam et canım lise zorunlu değil mi? Annenle beraber gidin, kaydını yaptır ve lise mezunu ol. Neresinden devam etsen kârdır. 55 yaşında doktor olan insanlar var. Yarış atı değiliz. Herkes kendi hızında ilerler bunu unutma
lise zorunlu evet liseyi kesinlikle bitireceğim aklımda bir yerlerde bu aile meselelerinden dolayı bi türlü devamını getiremedim

Tamam onlar barışır bir süre sonra, annen biraz bozuk yapar sonra geri dönerler eski hallerine o yüzden kafanı takma.

Mutlaka hemen randevu al, ilaç verirse kullanmaktan cekinme. Kafana göre de sakın bırakma daha kötü olabilirsin. Her şey daha güzel olacak, biraz desteğe ihtiyacın var. Okuluna da devam et lütfen. Kilo alınır verilir dert değil zaten kafanı toparlamaya başlayınca o da düzelir
Teşekkür ederim 🤍

Ben senin yerinde olsam okulu bittirmeye bakarım.
Böyle ne kendine ne annene bir faydan olur
Dışarıdan liseyi tamamla daha o sırada da üni sınavına hazırlan.
Bir yerden başla ki gerisi de gelsin
Gerçekten bu söyledikleriniz şipşak olcak bir şekilde anlatması kolay iş harekete geçmek olunca bu daha zor olabiliyor artık kendimde o gücü bulamıyorum biryerlerden destek alıp ilk kendime bakmam lazımmış gibi hissediyorum

lise zorunlu evet liseyi kesinlikle bitireceğim aklımda bir yerlerde bu aile meselelerinden dolayı bi türlü devamını getiremedim
Aile meseleleri sizin için bir bahane olmasın. Boşanmamak annenizin kendi tercihi. Belki gidecek yeri yoktur. Siz öyle güzel bir hayat kurun ki anneniz de güvenip gelsin. Ama önce sizin gitmeniz gerek. Bazı anneler malesef ki güçlü değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X