• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Saadeti atv

meldam

Kaderimin Efendisiyim
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2007
14.906
22
208
42
Diğer
Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Gülşah Şahin, Engin Hepileri...
Konu:Aile Saadeti' izleyenleri yüz yıl öncesinin İstanbul'una nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. Selim Paşa cepheden cepheye koşarken ailesinin yaşadığı konakta işler çığırından çıkmıştır. Derken bir gün Selim Paşa cepheden dönüverir. Aile ne yapacağını şaşırmıştır, neyse ki savaşta yaralanan Selim Paşa’nın gözleri görmemektedir. Fakat Selim Paşa’nın gözleri açılacak, ama onlar bunu bilmeyecek. Kirli çamaşırlar Selim Paşa’nın gözleri önünde bir bir ortaya dökülecektir

evet canım dün gösterdiler
bir an önce başlasın izliyecek birşey yokken tutarsa bu dizi şimdi tutar

Yetkin Dikinciler varsa izlenir bu dizi :lepi:
Hemde cuma baslıyormus iyi oldu bu, tvde hic bisey yok zaten, ne kadar erken baslarsa o kadar tutulur, malum bir sürü yeni diziler baslıcak kafamçokkarıştı

Miladi takvim 1908’i göstermektedir. Osmanlı Devleti’nin son yılları… Padişahın baskıcı yönetimi, artan fiyatlar, zorlaşan hayat şartları… Ne Osmanlı artık eski Osmanlı’dır; ne İstanbul eski İstanbul… Bir yanda geçmişin kasveti, öte yanda 20. yüzyılın yenilikleri… Siyasi çalkantıların aksine sosyal yaşamın tüm albenisiyle varlığını sürdürdüğü bir dönem…

Direklerarası, macuncusu, bedesteni, Rum meyhaneleri, Fransız şalları, Jön Türkleri, Meşrutiyeti, İttihatçıları, tel dolapları, Yemen’den gelen kahveleri, Arap bacıları, tulumbacıları, bozacıları, levantenleri, lavanta kokulu bohçacıları, Pera’sı, bıçkınları, Kapalıçarşısı, İbişi, Pişekarı, Kavuklusu… Ve bütün bunların ortasında, Paşababa’nın üç kuşak mahdumları…

İstanbul’un semtlerinden Üsküdar’a uzanıyoruz. Bahçeli, üç katlı bir konak… Mahdumları tarafından Paşababa olarak da anılan Halepli Seferi Mehmet Paşa’nın konağı…

Paşababa ‘nın 2 sene önce vefatıyla konakta hayat hızla değişir. Ev halkının lüks yaşam sevdası elde avuçta pek bir şey bırakmamıştır. Aile tam bir borç batağına girmiştir. Paşababanın bir oğlu ve üç kızı vardır. Kız kardeşler Lamia Belkıs ve Fitnat’ın hayatları, Balkan dağlarında çetecilerle savaşan Selim Paşa ‘nın özlemle eve dönmesiyle nasıl bir değişir. Artık konak eski paralı günlerinde olmadığından, çalışanlarda bir bir ayrılmıştır. Bir tek Eleni kalmıştır geriye… O da boğaz tokluğuna çalışır. Bütün aile sever Eleni’yi. Ancak birisi onu, farklı bir şekilde ölesiye sevecek ve büyük bir aşkla bağlanacaktır

Diziii çokk güzelll ben beğendimm çokta komikkkkti:roflol::roflol:
Yetkin dikicilerde mannakk bişi ama delikafadulden

tam beklediğim gibiydi...bu adam bi başka yaa...dizi öncesi atv habere de çıktı röportaja..o nasıl bir diksiyondur..bayılıyorum ona ya..babam ve oğlum da saf bi kardeş,eşref saatinde karadenizli bi mafya adamı,burda osmanlı paşası...ve her rolün altından kalkabilen muhteşem bir yetenek...
diziye gelinceee: komik,gerçekten çok komik..ve bir şey daha nazlı rolündeki kız da çok güzell ya...

diziyi izlerken çok güldüm..ama melekler korusunla günleri ve saatleri aynı bi daha izleyemem herhalde fisfisfis

ayy selim paşanın hulki nin ve eleni nin haline çok güldüm...ayy ama bi yandan da normal..dağda kadın mı gördü selimle hulki... eleni de saf zaten .... ayy çok komikti yine..mustafa ya ayrı bi güldüm zaten :))

Back
X