Aile Sorunsali

sercenin_gozyasi

Iyiler her zaman kazanir.
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
4.979
5.013
37
Merhaballar ilk kez konu aciyorum burda aslinda acip acmamaktada cok düsündüm
Canim cok sIkkin gercekten özellikle bugünlerde aklimda yapacagim planlar var 28 yasindayim hayata hep gec kaldigimi düsünüyorum bunda basimdaki aileminde etkisi var (anne -baba yok bunu belirtiyim)
Hayatimda hicbir zaman büyük destek olduklarini düsünmüyorum herkesin bencilce davrandigini bu yüzden 4-5 yilimin (17-23 arasindaki yas dilimim) kayboldugunu düsünüyorum mecburi bir isyerinde calistim ailemin kurdugu isteksizdim bu tabi gecmiste kaldi.
üniversiteyi bitirince (aöften) yine onlarin baskisiyla mevki sahiibi bi akrabamdan is istemek zorunda birakildim aglaya aglaya is istedim 6 ay sonra ciktim o akrabamin assagilamalarina katlanamadim.

Kendi memleketimde yasiyorum fakat durumlar biraz degisti bir erkek arkadasim var her ne kadar su an ayri bile olsam hala ona karsi hislerim degismedi .. onu unutamiyorum bunu ailem biliyor
Aklimdaki planim ise yeni bir saglik bölümü okumak maddi yani fazla olucak cünkü özele gidicem . Bi sekilde maddi destegi saglamayi planliyorum ailemden almadan. Tabiki farkli bir sehire gecerek.
Basimdaki ailem derken kastettigim büyügümüz bu aralar hergün moralimi bozuyor benim planlarimi biliyor bildigi halde hergün sacmaliyor yok efendim falancaya söyle torpil bulalim falanca ise soksun seni, baska yerden falanca ile konussun abin para versin gerekirse falanca ise gir.. Evlilikle alakali, zengin koca iyidir benim gibi fakirlik cekmezsin zengin biriyle evlenmeye bak, zengin olursa cok rahat edersin ins sansinda bi zengin vardir (annemi zengin yere verdi ama rezillik cektik zenginlere büyük antipatim var yetmiyormus gibi zaten sevdigim biri var ne zengini yani ?)
Kisaca benim aklimdaki herseyi yikip kendi sacma düsüncelerine göre konusmalar yaparak aklimi karistirmaya calisiyor benim yillardir tek bir hedefim var sabit bir meslegim olmasi ve tabiki gercekten sevdigim adamla evlenmek. Beni hep engellediler bu ya$a kadar geldim ama vazgecmedim Bu konusmalar son günlerde beni cok üzüyor ve yipratiyor.
Evde huzur falanda kalmadi baska yönden ama ona deginmek istemiyorum
Bu kadar kati ve inatci düsünceli insanlara karsi nasil tavir alinmali ? Ben kendi fikirlerimi uygulamak istiyorum hayatimda artik bana müdahale edilmesinden nefret ettim.