• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tanışması-söz

Adı konulsun isteniliyorsa isteme söz yaparsınız aile içinde yazada nişan yaparsınız herkesin gönlü olur. Biz başta iki kişi evleniyor zannediyoruz ama aileler evleniyor. Ara bulucu olarak yaklasmazsanız hep bir huzursuzluk vuku bulur evlenme sürecinde. Zaten bu gelenek görenekte en iyi insanlar bile mutlaka bir sorun yaşıyor süreçte. Bir tarafın ailesi sessiz sakin okay takılsa kendi kararınızı kendiniz verin diyebilirim ama sizde iki tarafta sıkıntı ya ikimizde bulaştırmayacaksınız yada orta yolu bulacaksınız.
Bu seferde bizimkiler başlıyor bizi anne baba yerine koyan kim diye kimseyi kırmamaya çalışıyorum ben paramparçayım

Daha ailenize evlilik kararınız konusunda sözünüzü geçiremiyorsanız evlenecek olgunluğa erişmemişsiniz demektir.
Ben onlara söylüyorum mutlu olduğum yolda yürümek istiyorum diye mutluyum da onlar size davulun sesi uzaktan hoş geliyor sadece siz değil aileler de evleniyor gibisinden konuşuyor düz mantık hep ben bu mantığı değiştiremiyorum

Bu aileler niye böyle kendi istekleri uğruna bizleri yıpratıyorlar her şeyin bir çözümü varken 😢
benimkiler sadece sevgilim bizim kültürden değil diye istemedi ağzında kuş tutsa yaranamaz babama. dedim açık açık ben evleniyorum ister yanımda ol ister olma babasız insanlar da evleniyor öldü bilirim biter

1. Şoku atlattığınıza göre kendi nişan tarihinizi kendiniz belirleyebilirsiniz, neden büyüklere bırakıyorsunuz? Sizi ilgilendiren şeyleri büyüklere bırakmayın, onlarla istişare edin sadece..

2. Nişanlınız nasıl biri? Sizin arkanızda durur mu, yoksa aileci mi? Mesela siz nişanı şimdi istiyorum dese sizi destekler mi? Nişanlınızın tutumuna göre ya ilişkinizi savunun ya da kendi ailenize yakın durun..

3. Siz istedikten sonra babanız nasıl kestirip atabiliyor, öyle şey mi olur? Ayrıca yanımıza yakışmıyorlar ne demek? Herkes dünürüyle mükemmel mi geçiniyor sanki, karşılıklı idare etmek gerek..

Ayrıca çevremden gördüğüm kadarıyla, işi yokuşa süren oğlan anneleri genelde gelin adayını beğenmeyen ve istemeyenler oluyor..
Erkek arkadaşım izne geldiği zaman konuşacak ailesiyle biz istiyoruz diye ben kendisine de söyledim tamam bende istiyorum zaten elimden geleni yapacağım dedi

Durur ondan eminim

Dünürcülük eskide kaldı zaten diyorum ki aransanıza mesafe olduktan sonra o seni görmez sen onu görmezsin olur biter yeterki biz mutlu olalım diyorum

Erkek arkadaşım izne geldiği zaman konuşacak ailesiyle biz istiyoruz diye ben kendisine de söyledim tamam bende istiyorum zaten elimden geleni yapacağım dedi

Durur ondan eminim

Dünürcülük eskide kaldı zaten diyorum ki aransanıza mesafe olduktan sonra o seni görmez sen onu görmezsin olur biter yeterki biz mutlu olalım diyorum
Aynen dediğiniz gibi, benim annem de eşimin ailesinden pek hoşlanmazlar, öyle görüşmezlerde, denk gelirlerse hal hatır sorarlar.. Herkesin kafa rahat..

Ben onlara söylüyorum mutlu olduğum yolda yürümek istiyorum diye mutluyum da onlar size davulun sesi uzaktan hoş geliyor sadece siz değil aileler de evleniyor gibisinden konuşuyor düz mantık hep ben bu mantığı değiştiremiyorum
Annecim babacım ben bu adamı sevdim, seçtim, evlenmeye karar verdim. Doğrusuyla yanlışıyla bu karar benim. Sizden onay değil destek bekliyorum.

Yapılması gereken konuşma bu. Bir şey değiştirmek zorunda değilsiniz. Yetişkin bir bireysiniz ve kararlarınıza saygı duymaları gerektiğini söylemelisiniz.

Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 2 yıldır bir ilişkim var Allah nasip ederse yakın zamanda nişan düşünüyoruz. Daha öncesinden annelerimiz tanıştı fakat annem annesinden pek haz etmedi kadın lafın nereye gideceğini bilmeden konuşuyor . Erkek arkadaşım asker 2 hafta sonra izne gelecek ve aileler tanışacak annesiyle yakın zamanda konuştuk ben kışın ortasında nişan yapmam diyor bizimkilerde olsun diyor bende büyüklerin karar vereceği şeyler deyip kestirip attım tabi. Babamında annesinden dolayı pek gönlü yok annemin anlattıklarından dolayı ve babam en ufak bir şeyde olmaz der geçerim zaten yanımıza yakışmıyorlar çocukta sıkıntı yok ama anlatılanlara göre ailesi sıkıntılı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum içimde tarifsiz bir sıkıntı var ağlamak istiyorum ama olmuyor 😢
Bi tanissinlar da sonrasına bakarsiniz.

Sadece siz ve o evlenmiyorsunuz. Ailesiylede evleniyorsunuz.

Bence aranızda çok da sevda tarzı bişey yoksa devam etmesenizde olur.

Annenizin hisleri dogru cıkacaktir büýük ihtimal
Va aileler hep sorun olabilir.
İyi düsünmeniz gerek.
Eminseniz bu yola devam edin

Arkadaşlar merhaba
Yaklaşık 2 yıldır bir ilişkim var Allah nasip ederse yakın zamanda nişan düşünüyoruz. Daha öncesinden annelerimiz tanıştı fakat annem annesinden pek haz etmedi kadın lafın nereye gideceğini bilmeden konuşuyor . Erkek arkadaşım asker 2 hafta sonra izne gelecek ve aileler tanışacak annesiyle yakın zamanda konuştuk ben kışın ortasında nişan yapmam diyor bizimkilerde olsun diyor bende büyüklerin karar vereceği şeyler deyip kestirip attım tabi. Babamında annesinden dolayı pek gönlü yok annemin anlattıklarından dolayı ve babam en ufak bir şeyde olmaz der geçerim zaten yanımıza yakışmıyorlar çocukta sıkıntı yok ama anlatılanlara göre ailesi sıkıntılı diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum içimde tarifsiz bir sıkıntı var ağlamak istiyorum ama olmuyor 😢
Aileler anlasamazsa o evlilik zehir oluyor.Acele etme nişanı ağırdan al.Bak sevgilin sana karşı ailesinin yanında tutumu nasıl.Nisan atmanın bosanmanin sevgiliden ayrılmadan daha ağır psikolojisi oluyor acele etme.Akisina bırak.

Uzgunum ama ilerde basinizi vuracak tas arayacak gelin adaylarindansiniz. Buraya yazdiginiz yorumlardan da anlasilacagi uzere siz kaynanadan cok ana babanizdan sikayetcisiniz evlenme hevesinin buyusune kapilip ama oyle kapini kapat duyma etmeyle yurumuyor o isler. Acin bakin kkya ne konular dolu. Askin ilk buyusu gecince gorursunuz ben kocamla evlendim ya banane kaynanadan demekle o isin oyle olmadigini. Hele de esiniz askeri personelmis. Ailenizi dinleyin biraz kendinizi cekip bekleyin de gorun. Es adayiniz tamam halledecem vs diyor ama anasina bir diklenir iki diklenie ucuncude fedakarlik yapmayan siz olursunuz. Kendi ana babaniza da bu kadar onyargili olmayin, sagduyulu olun. Soylem tarzlari yanlis olabilir ama dedikleri kadar uyumsuz durumdaysaniz peri masallarinia da kapilmayin. Nisan atmak diger arkadaslarin dedigi gibi bosanmaktan kolay. Sureci uzatmaniz tanima acisindan sizin de hayriniza olur. Babaniz anneniz ayaginiza pranga vuramaz hayatinizin ipotegi onda degil ama istememe sebeplerini kendinizi yerine koyarak bir gozden gecirin bakalim neden oyle dusunuyor diye.

Back
X