• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile tanismasi

Merhaba kizlar
Kizkardesim erkek arkadasinin ailesiyle ailemizi tanistiracak. Bana haftalar önce soyledi. Ben ailemle farkli sehirlerde yasiyorum aramizda 6 saat var.
15 tatile ayarla dedim.Cunku o zaman gidebiliyorum sehir disina. Ancak iki gun once aradi kizkardesim haftaya pazar geleceklermis tanismaya. Ben de kizdim gelemiyecegimi soylemistim niye 15 tatile ayarlamadin dedim bi de pazar gunune ayarlanmis, pazartesi iş var benim icin cok zor olacak gidip dönmesi. Tarih ayarlanirken bana sorulmuyor ama bana gönul koyuyor. Istersen gelirsin kim musait kim degil diye beklemekten biktim falan yazmis. Cok darildim o da bana dariliyor. Siz ne yapardiniz?
Hic bise gelmeye calisirdim yorgunluk gecer ama aile belki ozaman musait tek kisi olarak size ayak uydurmak zorunda degil karsi tarafin ailesi olarak uygunluk bulacak bunlar basit şeyler kirmayin hep diyorim yorgunluk gecicidir ucak da trende uyursun

Merhaba kizlar
Kizkardesim erkek arkadasinin ailesiyle ailemizi tanistiracak. Bana haftalar önce soyledi. Ben ailemle farkli sehirlerde yasiyorum aramizda 6 saat var.
15 tatile ayarla dedim.Cunku o zaman gidebiliyorum sehir disina. Ancak iki gun once aradi kizkardesim haftaya pazar geleceklermis tanismaya. Ben de kizdim gelemiyecegimi soylemistim niye 15 tatile ayarlamadin dedim bi de pazar gunune ayarlanmis, pazartesi iş var benim icin cok zor olacak gidip dönmesi. Tarih ayarlanirken bana sorulmuyor ama bana gönul koyuyor. Istersen gelirsin kim musait kim degil diye beklemekten biktim falan yazmis. Cok darildim o da bana dariliyor. Siz ne yapardiniz?
Okadar kişi size uyamaz ki, siz uygunsanız katılırsınız. Uygun değilseniz yapacak birşey yok

Bizim istemeye bile eşimin iki abiside gelmedi. Birisi zaten ülkenin diğer ucunda diğeri de 3 saatlik mesafede.
Ama zaten çocuklar karar vermiş zamanla tanışırız dediler.
Öyle de oldu.
Bazı şeyler için telaş etmeye gerek yok.
Belki diğer tarafında kendince sebepleri vardı.
Şimdi tanışsınlar siz gitmeyin ama gönül de koymayın. İlla ki gideceğim diyorsanız cumartesi olur mu diye sorun.
Muhtemelen 15 tatilde de isteme, söz yapalım diyeceklerdir.

Ben sizi haklı bulamadım açıkçası, hele ki kızdım falan hiç hoş değil. 6 saat gidilmeyecek mesafe değil. Gerçekten orda olmak isterseniz gayet rahat gidip gelirsiniz. Pazartesi az yorgun gitseniz işe ne olacak. Uzatıp başka şeyler söylemek istemiyorum ama öncelikle kardeşinizden özür dileyin ve gerçekten gitmek istiyorsanız tanışmaya gidin bence.

Merhaba kizlar
erkek kardeşiniz olsa ayni düşünmeyebilirdim ama bu kız kardeş. ulkemiz zaten geleneksel ve kadinlarin uzerinde baski var. ben olsam mutlaka ne yapar eder orada olurdum. çocuğunuzu götürmeyin bence esiniz idare etsin bir iki gun. 6 saat de çok degil, gece yola ciksaniz sabah olursunuz evinizde. eğer gitmezseniz karşı taraf aile bağları çok kuvvetli degil diye düşünebilir, yerli yersiz söyleyip kardeşinizi uzebilirler. ben olsam gider, biraz da korumacı davranır karşı tarafa kendimi gösterirdim.

Zaten kız kardeşini şimdi almış bir telaş bir de sen zorlaştırma. Valla başka şey olsa 1 günlüğüne çok güzel izin almayı bilirsiniz.

Evet bu sadece tanisma. Isteme muhtemelen 15 tatilde olur. Esim ve cocugum hasta şuan, toparlarlarsa kendim gidecegim yoksa istemeye giderim.

Merhaba kizlar
Ablası olarak yanında olmanız gerekirken üstüne bir de tavır yapmanız doğru değil. Sizin özel gününüz değil bu kardeşinizin özel günü. Böyle özel günleri hep birisi burnundan getirir zaten burada da bu rolü siz kapmışsınız

Size tarihleri uymuyorsa gitmezsiniz olur biter. Erkek kardeşimin aile tanışmasında ablam memleketteydi gelemeyeceğini söyledi ne kardeşim kırıldı ne ablam.

Zaten kız kardeşini şimdi almış bir telaş bir de sen zorlaştırma. Valla başka şey olsa 1 günlüğüne çok güzel izin almayı bilirsiniz.
Baska bi sey olsa derken? Zaten izin bu gibi durumlarda alinir. Ama haftalar onceden cocukla gelip gitmemin zor olacagini tam sinav haftasi oldugunu belirttim. Kardesim de 2 haftalik 15 tatil surecinde bir gün ayarlayabilirdi.

Baska bi sey olsa derken? Zaten izin bu gibi durumlarda alinir. Ama haftalar onceden cocukla gelip gitmemin zor olacagini tam sinav haftasi oldugunu belirttim. Kardesim de 2 haftalik 15 tatil surecinde bir gün ayarlayabilirdi.
Demek ki bir şeyler ters gitti olmadı. Neden daha da zorlaştırmaya çalışıyorsunuz ki ?
Ne olacak bir abla olarak siz görmezden gelseniz? Neden hep kendimize uygun olmasına çabalıyoruz ? Gitmeseniz içiniz rahat etmeyecek.

Merhaba kizlar
Kardeşiniz haklı. Özel günler kişilere göre ayarlanmaz, İki kişiye göre ayarlanır.

Cumartesi dururken pazar gününü seçmesi garip cumartesi çalışmıyorsa.
Sadece tanışma olacaksa, yani yüzük takılmayacaksa belki o yüzden önemsememiştir.

Ben olsam kardeşime göre tarih ayarlamaya çalışırdım. Ayarlayamıyorsam da sebebini açıklardım.
"Aman kim müsait kim değil diye düşünüp bekleyemem" diyerek kestirip atacağım insanlar kategorisinde değil çünkü kardeşim.
Ve ben de ondan aynı hassasiyeti beklerim.
Ama o hassasiyeti görmesem bile orada olmamı istediğinden eminsem gitmeye çalışırdım.

Uyarsa gidersiniz uymazsa gitmezsiniz alt tarafı aile tanışması. Benim de kardeşim yoktu tanışmada 9 saat mesafede yaşıyor diye. Sonra tanıştı bir sey de eksik kalmadı.

6 saatlik uzaklık hiçbir şey cumadan gidersiniz pazartesi için de rapor alırsınız, pazartesi sınav yapacağınız sınıfları bir hafta önceden ya da sonrasında farklı sorularla sınav yaparsınız bu kadar basit yani. Kolaylıkla çözüm bulunacak şeyleri neden girdaba sokup bir de tripleniyorsunuz, sizin pek bir gidesiniz yok ya da şimdiye kadar tüm planlar size göre yapılmıştı bu konuda yok sayılınca o mu zorunuza gitti anlamadım. Çocuğum hasta oluyor filan demişsiniz kreş çocuğu zaten sürekli hasta olacak gitseniz de gitmeseniz de bu değişmeyecek. Gitmeye gönlünüz olsa bunlar sebep olarak aklınıza bile gelmezdi

6 saat çok uzun bir mesafe değil ki günübirlik bile gidip dönülebilir.

Gideniliyorsanız gidin gidemiyorsanız herşey olumlu giderse yine gelirler zaten o zaman gidersiniz ne var yani

Siz bir şey söylemişsiniz, belki anneniz farklı bir şey söyledi, erkek tarafı da kesin şu gün olmasın da bu gün olsun diye diğer taraftan darladı. Kız belli ki bunalmış. Orta yol bulmaya çalışmış ama bulamamış. Sonuçta bu da nişan değil düğün değil. Size kesinlikle uymuyorsa "kusura bakma gelemiyorum" dersiniz.

Back
X