aile tanışması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lusifer06

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2013
6
-12
86
35
Ankara
merhabalar benim bir sıkıntım var napacağımı bilemedim bizim dün aileler tanıştı anneme nasıl geçtiğini sordum erkek tarafına göre çok iyi geçmiş ailemi sevmişler fakat benim ailem şok olduklarını söylediler aile tanışmasına gelirken gerekli özeni vermemişler kılık kıyafet olarak..
biz çevremize bu insanları nasıl dünürümüz olarak tanıştırcaz dediler benim ailem memur kesiminden sosyetik sayılabilirler ama erkek tarafı hiç köyden çıkmamışlar erkek arkadaşım öyle değil ama ailesi bu tarzda tam olarak üzüntüden açıklayamadım ama özet bu şekilde.. erkek arkadaşım sorup duruyor ailemi sevmişler mi diye gerçeğide söyleyemiyorum nasıl açıklama yapabilirm ki bu konuda haklı haksız taraf yok herkesin kendi yaşam şekli... ama ççok üzülüyorum.

Aileniz cok burnu havada koyluyse koylu nolmus yani. Dunuru olarak tanistirinca bir taraflari eksilmez ya. Aileniz ailem olsaydi cok fena kizardim onlara. Size davranislari nasildi onemli olan o. Erkek arkadasinizada sakin soylemeyin boyle birsey ailem fazla birsey soylemedi iyi gecti felan diye konuyu gecstirin.

Erkek arkadaşınıza gerçeği söylemeyin onlarda sizi sevmişler diyin gücenir ve bunu bir ömür unutmaz. Herkesin yaşam şekli olmasına tabiki saygım var ama "biz bu insanları çevremize nasıl dünürümüz diye tanistiracağız" lafı çok aşağılayıcı. Keşke siz gereken cevabı ailenize verebilseydiniz.

Asla böyle bir şey söylemeyin tabi ki. İma bile etmeyin. Yazık çocuk da ailemi beğenmişler mi falan diye soruyor. Benim ailem ve eşimin ailesi arasında da sosyo kültürel açıdan fark var. Bizimkiler daha köyde büyümüş sonra İstanbula gelmişler. Kayınvalidem kayınbabam ikisi de üniversite okumuş belli bir çevreye sahipler vs. Ama hiç böyle bir sorunumuz olmadı, kayınvalidem annemle buluşunca bahçe tarla, tarhana erişte konuşur sizin aileniz kompleksli sanırım baya. Ama bunun imasını bile yapmayın, ayrılmaya kadar varır iş.

Ailenizin tepkisi kilik kiyafet uzerinden olmasaydi hakli olduklarini söylerdim.

Aslinda yine haklilar ama bunu cok yanlis aktarmislar bence. Ben 2 kiz annesi olarak yasam sekli, kulturel yapilari bu kadar farkli iki ailenin anlasamayacagina eminim. Şimdi burada romantik bakip, ya ama aileler degil gencler evleniyor diyecekler olabilir.

Buna cevabim, acin burdaki bi milyon tane kaynana basligini okuyun, tamami kultur farkindan kaynakli.

Ha ben, koylu diye erkek tarafini ezmiyor ya da sehirli diye kiz tarafini yüceltmiyorum, bence iki aile uyumsuz diyorum. Ki bence ailen de bunu demek istemistir.

Yok cidden sadece kiyafete takilip hor gordulerse cok cok burnu havada ve cirkin bir tutum.

Senin soruna gelecek olursak, bu arkadasla evlenmekte kesin kararliysan ailenin fikrini tabiki asla hicbir zaman söylemeyeceksin. Sonra her firsatta basina kakilir, emin ol. Bizimkilerde sizinkileri sevmisler, iyi insanlarmis dediler diyerek konuyu kapat.

Aileniz memursa nasıl kendinizi sosyetik sayabiliyorsunuz çok şaşırdım doğrusu :)

Umarım evlenmeseniz de insanlar ailenizden kurtulmuş olur. Memurlukla alakası yok ailenizin yaptığı şeyin.

Burada tutum dünürumüz olarak nasıl tanistiracagiz diyorlar ya o kısım ayıp. Ama sizin evliliginizdeki kültür çatışmasına vurgu ise haklılar. Benim erkek arkadaşım onlar gibi değil diyorsunuz. Aslında siz de farkındasınız. Erkek arkadaşınız onlar gibi bunu görmek için nişanı bekleyin.

Benim eşimin ailesi geldiğinde böyledi ben bir hoş olmuştum annenim yüzü düştü ama demedi bişey olsun dedi. Ki gördüm artik böyleler bize özel değil yani cokta sey yapmamak lazım. İnsanların yaşayış şekilleri bizi ilgilendirmez ama benim kv kp görümcem ve kaynım cok iyilerdir o yeter

önemli olan kilik kiyafet degil önemli olan güzel huylu güzel ahlakli olmalaridir ahlaksiz olmus ama sosyeteli olmus degeri kac kurus eder köylü olsun cok iyi insan olsun degeri paha bicilmez

Çok saygısız bir aileniz var. Yazık yıl kaç olmuş hala şekilci insanlar var

33 yaşındasınız, ölçüp tartmadan aile tanışmasına girdiğiniz için siz hatalısınız. Ailenizi bilirsiniz, bunu öngörerek görüşmeyi sonlandırmak sizin sorumluluğunuzda olmalıydı. Daha önce tanışıp görüşmüşsünüzdğür, İnsanları ordan oraya oynatmaya hakkınız yok.
memur denilen şey sosyetik değildir olsa olsa orta sınıftır.

Genel olarak böyle seyleri çok çirkin buluyorum. Annenize gereken cevabı verebilmeliydiniz. Kültür farkı varsa buna takılmasını doğru bulmasam da bir nebze anlayabilirim belki ama kılık kıyafet üzerinden yapılan yorum aşırı çirkin. Haklı haksız yok demissiniz ama kusura bakmayın anneniz haksız burda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…