Aile terapistine giden var mı?

rosebeauty

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
394
194
33
Kızlar esiyle sorun yasayip da aulile terapistine giden ya da giden tanıdığı olan faydasını gören var mı

Arkadaşım ikizlerine hamileyken feci bir bunalıma girdi o sebeple hem psikoloğa hem de aile terapisine gitti eşiyle,epey fayda gördüler kızlarını büyütüyolar şimdi,gerçi bu durumda hormonlarda etkiliydi ama böyle bi hikaye biliyorum

Biz gitmiştik. Sizin sorununuz ne bilmiyorum bizimkisi aldatmaydı. Boşanacağımı söyleyince ikna etmeme gerek kalmadı gidelim dedi. Gittik ama biz fayda göremedik. Çünkü psikoloğa ben psikolojiye inanmıyorum bu söyledikleriniz bana mantıklı gelmiyor deyince psikolog beni yalnız çağırdı diğer terapiye. 2 sefer hipnoz yöntemi uyguladı. Çok komik oluyordu o durum sürekli aynı bir şeyleri tekrarlatıyor ' kendimi seviyorum ben herşeyin en iyisine layığım vs gibi cümleler. Sonunda hocam ben kendimi seviyorum zaten kendimle bir sorunum yok benim sorunum bu adamla ama birlikte terapiye gelmeyince bana bu hipnozun nasıl bir faydası olacak dedim ve bıraktım. Sonuç alamadık biz umarım siz alırsınız.

Aile terapistinin elinde sihirli degnek yok sonucta. Onemlibolan hatalari gorup tekrarlamamak. ve her iki tarafin da bu evliligi kurtarmak istemesi lazim. Tek tarafli olmaz cunku.

Esim ailesi yuzunden surekli tartisma cikariyor evi terkediyor tabi bunda ilesinin cok buyuk katkisi var bigun oyle bigun boyle anlayamiyorum ondan gitsek fayda olur mu acaba dedim

Gerçekten iyi eğitimli bir psikoloğa danışırsanız etki eder elbette ama bir arkadaş da söylemiş terapistin elinde sihirli değnek yok diye, çok haklı. Yani karşı taraf gitmek istemedikçe, hadi zorla gelse de terapide geçen zamanı iyi kullanmadıkça, hatalarını görmedikçe, çabalamadıkça terapinin de faydasını göremezsiniz. Biraz içgörü de lazım yani. Kimseye zorla bir şeyler yaptıramazsınız. Zorla ilaç yutturmaya benzemez, -ki kimi insanlar ciddi fiziksel rahatsızlıklarda dahi tedavi görmeyi reddediyor.

ben gittim hemde bir kez
sadece bana 'sanane' dedi herşey için
eşimde benden ayrı gidiyordu
çok şükür herşey düzeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…