• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile ve akrabalarla anlaşamamak

serenityjane

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
250
35
318
.
merhaba arkadaşlar. ben forumda sizlerle derdimi paylaşınca gerçekten rahatlıyor ve mutlu oluyorum hepinize çok teşekkür ederim. sorunuma gelince arkadaşlar ben duygusal ve alıngan bir yapıya sahibim. benim annem ve akrabalarım da tam tersi karşısındaki kişinin alınabileceğini düşünmeden şaka yapan biraz da sivri dilli insanlar. karadenizliyiz. hep kızarak konuşurlar. mesela köye gittik bayramda annem ve teyzemler bahçe işi yaptı. akşam gelince bize kızıp azarladılar niye evde yemek yapmadınız diye. ben o evdeki hiçbir şeyin yerini bilmiyorum ayrıca gelip onlar yapar diye düşünmüştüm. mesela bir kuzenim var banka müdürü bayan kendisi bekar. sürekli bizi azarlar gibi konuşuyor. kendisini çok severim bana çok iyiliği olmuştur çok gezdirmiştir vb. ama arada ters bir laf eder azarlar geçen gün ben de ona bağırdım bizim müdürümüz değilsin dedim çok alındı şimdi beni değil erkek kardeşimi arıyor konuşuyor ben kabahatli oldum. sonuç olarak ben akrabalarımla anlaşamıyorum ama kabahatli ben görülüyorum sanki. 25 yaşındayım bu arada. üniversite mezunuyum yakın zamanda işe başlıycam...

merhaba arkadaşlar. ben forumda sizlerle derdimi paylaşınca gerçekten rahatlıyor ve mutlu oluyorum hepinize çok teşekkür ederim. sorunuma gelince arkadaşlar ben duygusal ve alıngan bir yapıya sahibim. benim annem ve akrabalarım da tam tersi karşısındaki kişinin alınabileceğini düşünmeden şaka yapan biraz da sivri dilli insanlar. karadenizliyiz. hep kızarak konuşurlar. mesela köye gittik bayramda annem ve teyzemler bahçe işi yaptı. akşam gelince bize kızıp azarladılar niye evde yemek yapmadınız diye. ben o evdeki hiçbir şeyin yerini bilmiyorum ayrıca gelip onlar yapar diye düşünmüştüm. mesela bir kuzenim var banka müdürü bayan kendisi bekar. sürekli bizi azarlar gibi konuşuyor. kendisini çok severim bana çok iyiliği olmuştur çok gezdirmiştir vb. ama arada ters bir laf eder azarlar geçen gün ben de ona bağırdım bizim müdürümüz değilsin dedim çok alındı şimdi beni değil erkek kardeşimi arıyor konuşuyor ben kabahatli oldum. sonuç olarak ben akrabalarımla anlaşamıyorum ama kabahatli ben görülüyorum sanki. 25 yaşındayım bu arada. üniversite mezunuyum yakın zamanda işe başlıycam...

Benim eşim ve aileside karadenizli. Bende çok duygusal ve karşısındakini kırmaktan çok korkan bir insanım. Bu yüzden bana yapaılan bu tarz konuşmalar beni çok üzüyordu ama zamanla gördüm ki sadece bana karşı değil kendi aralarında da böyleler. Hoş birde benim gelin olmamında etkisi vardı bu tarz kırıcı konuşmalara maruz kalmamda. Ama şimdi hiç takmıyorum. Bir kez bende terslendim onlara. Alındığımı kızdığımı anladılar en azından. Ssonrada oturup konuştuk ve şimdi daha dikkatliler ama yapı, mizac değişmiyor.

Karşına al konuş derim kuzeninle. Ben hoşlanmıyorum bu tarz ters konuşmalardan diye..

haklısınız ama ben de çabuk sinirleniyorum sakin konuşamıyorum. birisi ters bir şey dedi mi ben de cevap veriyorum ya da susuyorum...

bugün kuzenim bize geldi. o gelecek diye bir sürü pasta yaptım. ev işlerinde çok becerikli değilimdir. hepsine bi şey dedi. yok bu pişmemiş yok bu çok pişmiş napıyım çok becerikli değilim ve alınganım:(

bugün kuzenim bize geldi. o gelecek diye bir sürü pasta yaptım. ev işlerinde çok becerikli değilimdir. hepsine bi şey dedi. yok bu pişmemiş yok bu çok pişmiş napıyım çok becerikli değilim ve alınganım:(

bide banka müdürü olacakmış,görgüsüzün ,terbiyesizin teki,ne yani bankadadamı böyle kaba davranışlara sahip,akrabaysa akrabalığını bilsin bence ,fazla prim vermeyin derim .sevgiler

Değişeceklerini pek sanmıyorum onların mizacı bu anlaşılan :) onları oldukları gibi kabul etmeye çalışabilirsin kendine üzmemek adına ya da fazla muhatap olmazsın akrabalarınla.

Back
X