aile yapılarımız ve geleceğimiz..ayrılmak istemiyorum :((

huysuzvetatlikiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2009
239
0
96
39
Antalya
sevgilimle 1 yılı aşkın bir süredir birlikteyiz. aslında görüş olarak çok farklıyız . o muhafazakar bir kişiliğe sahip ben ondan daha modern düşünüyorum. ama aramızdaki sevgi bu ilişkiyi buraya kadar taşımaya yetiyor fakat dün akşam onunla telde konuşuyorduk. bebek mevzusu ve annelik felan açıldı .konuşmaya başladık. bence en ii annelik tamamen annenin kendisini sadece bebeğine adamasıdır dedi.yani çalışan bir annenin ii anne olamayacağını söylemek istiyor açık açık.ve ben okuyorum son senemdeym. okulu bitirince hemen çalışmaya başlıcam. senle bu konuda brz farklı düşünüyoruz galiba dedim .o da farkındaym dedi.gece yatmadan önce tekrar konuştuk.brz tavırlı konuştuğunu hissedince bundan dolayı mı felan dedim.pek bişi sölemedi. ben de sonunda dayanamayarak eğer kafanda bana dair ciddi bişiler yoksa beni oyalama dedim. o da kızdı.aile yapılarımız çok farklı bunu sen de biliyorsun ben seni çok seviyorum ama biz çocuk değiliz artık ve mantııklı düşünmemiz gerek felan dedi.dayanamadım aglamaya başladım .ağlama aşkm üzülmeni istemiyorum şimdi bunları konuşmayalım .bazı şeylerin istediğimiz gibi olması için bitakım şeylerden fedakarlık etmek gerekir dedi. çok üzgünüm ben ona çok alıştım na yapıcam bilmiyorum artık ...senağlama

biriyle evlenmek aynı zamanda ailesiyle de evlenmek anlamına geliyor
aile, yetişme tarzı çok önemli ve ciddi kararlar alırken mutlaka bu unsur dikkate alınmalı
sevgi herşeye yetmiyor
mantıklı yaklaşmak lazım
insanın alışamayacağı bir şey yok zaten

siz daha cocuksunuz ya o askere gıdecek iş bulacak okadar her sey degısecek kı
sımdıden ayrılmanıza gerek yok ya da cıddı kararlar vermenıze
cunku ztn aranızda söz neyım bısey yapmamıssınız adam sana teklıf etmemız yanı fol yok yumurta yok

aile yapisi cok önemlidir canim

seviyorumlar bir süre sonra ucup gidiyor

ele kalan ise sinir bozukluklari,seni anlamayan bir aile ve es

bir derdim var bölümünün bir kismi severek evlenip aci cekenlerle dolu

hepside bu yola seviyorum herseyin üstesiden gelirimle baslamis

ama kimisi benligini kaybetmis kimiside yuvasini

sana tek nacizane tavsiyem aile yapilarin bir olmayan kisilerle hayatini birlestirme

bir kez üzül bin kez degil

eger sana 4/4 luk hayat suncaksa calısmaz oturusun..
bugunu yaşamaya bakın gelecegı dusunmeye zaman var ..
belkı baska sebepler cıkar ayrılmanız ıcın ozaman kadar..
eger sevıyosan ve ılerde calısmak ıstersen esınıde ıkna edebılırsın..

siz daha cocuksunuz ya o askere gıdecek iş bulacak okadar her sey degısecek kı
sımdıden ayrılmanıza gerek yok ya da cıddı kararlar vermenıze
cunku ztn aranızda söz neyım bısey yapmamıssınız adam sana teklıf etmemız yanı fol yok yumurta yok
o askerliğini yaptı 25 yaşında ve çalışıyor ben ise 23 yaşındayım üni.son sınıftaym bu sene biticek okulum.

eger sana 4/4 luk hayat suncaksa calısmaz oturusun..
bugunu yaşamaya bakın gelecegı dusunmeye zaman var ..
belkı baska sebepler cıkar ayrılmanız ıcın ozaman kadar..
eger sevıyosan ve ılerde calısmak ıstersen esınıde ıkna edebılırsın..

ben evde oturmak için okumuyorum ki istediği kadar ii hayat sunsun bu benim yaşam biçimim ve okuduğum bölüm kesinlikle bırakılacak bir bölüm değil. kaldı ki yegane sorun benim çalışıyor olmam da değil ... :1no2:

''bazı şeylerin istediğimiz gibi olması için bitakım şeylerden fedakarlık etmek gerekir'' dedi. farklı aile kültürleri ile yetişteriliyoruz her birimiz,5 parmağın 5 i i bir olmuyor...kimisiyle daha çok benzer özelliklerde kimisiyle uçurumlar....uçurumlar yok ise ve ortak bir nokta da,sevgi ve saygı çerçevesi içersinde buluşabilir ise ne ala...ama herkes kendi aldığı kültürü karşındakine dayatmağa çalışırsa eğer o evlilik sorunlu olur ve belki de sorunlar aşılamadan yenilir o düzene ..eğer senin konundan alıntı yaptığım erkek arkadaşınızın söylediği bu cümleyi unutmaz ve uygulama çabasında olursa neden olmasın... o da bu konuda fedakarlık yapmalı....siz çalışmayı istiyorsanız ,çalışmalısınız...

o askerliğini yaptı 25 yaşında ve çalışıyor ben ise 23 yaşındayım üni.son sınıftaym bu sene biticek okulum.

sen bir çalışma hayatına başla, sonra ewlenince ayrılırsın kimse kimseye destek olmuyor bu zamanda kimse kimsenin parasını aşını suyunu karşılıksız vermiyor kuzum, sen işine başlarsın sonra evlenince cıkarım dersin sninkine de, ola ki evlenirseniz ayrılmak istersen ayrılırsın değilse bebek yapınca ayrılırım der süreyi uzatırsın,
bebek yapınca da ayrılmak ıstemez calısırsan o zaman yine bir şey diyeceğini sanmıyorum. ama diyecekse onu şimdiden konuşun bari askere gidip geldi diyorsun demek büyük birisi sana göre.

hayat senin hayatin.. yapmak istediklerine hayallerine engel olan birileri varsa engelleri ortadan kaldirirsin..
o kadar emek vermissin neticede.. bunda ona soz hakki dusmemeli..

bence gelecege daha cok zaman var senin okulun onun askerligi cunku erkeklerin
kişilikleri ailelerinden kopmaları askerden sonra oluyor gibime geliyor
üzülmene ve ayrılmana gerek yok bence canımm zamanlaa seni anlayabiliceni düşünüyorum gercekten seviyorsa

hmm ama askerligini yapmıs kafasında soru işareti var demişsin sanki sen ona yanlıs yapmıssında
kafasında senle ilgili soru işaretleri var gibi bence onun kendiyle ilgili sorunları varr

aile yapisi cok önemlidir canim

seviyorumlar bir süre sonra ucup gidiyor

ele kalan ise sinir bozukluklari,seni anlamayan bir aile ve es

bir derdim var bölümünün bir kismi severek evlenip aci cekenlerle dolu

hepside bu yola seviyorum herseyin üstesiden gelirimle baslamis

ama kimisi benligini kaybetmis kimiside yuvasini

sana tek nacizane tavsiyem aile yapilarin bir olmayan kisilerle hayatini birlestirme

bir kez üzül bin kez degil

güzel arkadaşıma katılıyorum.aşk meşk herşey demek değildir canım.ewlendikten sonra ailesi yüzünden ayrılan yakınlarım oldu.
herşeyin hayırlısı olsun işallah...

doktorsan daha da kötü.. bunun tus'u var, mecburi hizmeti var, nöbetleri var, uzmanlığın mecburisi var.. var oğlu var.. dolayısıyla normalden çok daha daha anlayışlı olmak durumunda...

hiçbir zaman birisi için fedakarlık yapmaya gelmez, mesela adam dedi ki ailem sen doktor olursan sevicek bizi onaylayacak, okurken doktorluk okuyalım dedi, hayır, ileride bir başka vasıf istemeyeceği ne malum belki özelde doktor olalım diyecek yine kabul diyeceksin neden çünkü ipleri bir defa vermişsin onun yolunda ilerliyorsun ve beraberlik şartlarından birine uymuşsun fedakarlık etmişsin, diğerine de uyman bekleniyor, ne yapalım kabul etmeyelim ailen begenmiyorsa begenmesin mi demeli, aslında evet çünkü bu beraberliğin olmayacağına dair bir sinyaldir bu aile isteği kuralı, eger olabilecek olsaydı kabul ederler bir istek koyarlardı ama şart koşmuşlar, nasıl ki sevgili sana diyorsa daha güzel ol daha zayıf ol annem daha begenicek şimdi senin için eh dedi diyorsa, o zaman annesi için onun için güzel olmamak lazım kendin için oluyorsan olursun gerisi umrun olmamalı, çünkü zaten sen gözünde bir basamak aşağıdasın ki sana bunları diyebiliyor, diyememesi lazımdı, demek o kişi size denk değil. Adamın yakışıklılığı kültürü aile yapısı bunlara da bakılmalı ama denklik sürecinde bu da önemli bir kıstas. Çünkü aşağlayabilen bir adam bir maddeyi yerine getirmedin diye sevgili olmamayı düşündürecek adam zaten sizi siz olduğunuz için sevmek yerine o özellikleriniz olur ise sevecektir. O özellikleri hep saglamanız beklenecek hep koşturuyor layık olmaya calısıyor olacaksınız, ve bu insanı hayattan mutsuzlaştırıp soğuklaştırabilir. Dikkat edilmeli

Alıntı.

şu an acilde nöbetteyim mesela çocuklar geliyor onları seviyorum felqan die msj attığımda hoşuna gidiyor sev sev diyor. Sen çocuklarla ilgilendiğinde çok tatlı oluyorsun sana çocuk lazım diyor .

canım seni çok iyi anlıyorum ama bişeyleri yoluna bırakmak gerek bence birde ailenle taşır eğer ciddiyseniz aileler inan bana bizlerden çok daha iyi anlıyor.demişsin ya ben evde oturmak için okumuyorum sonuna kadar haklısın.bende eşime göre daha modern görüşlüyüm mühendilik mezunuyum ve iki aylık bir bebeğim var en azından ocak ayına kadar çalışmayı düşünmüyorum çünkü sadece 2 saat mecburuyetten anneme bıraktım acıkmış ve ben gelene kadar öyle çok ağlamış ki içim acıdı.ama daha sonrası için eşimde çalışmama destek oluyor.yani eğer gerçekten sevyorsanız birbirinizi herşey yoluna girer

Back
X