Aile yönetimi( maddi)

bende gerçektn buraya gelen yorumlara şaşırdım.İnsan sevdiği hayatını ortaklaşa götürdüğü eşinden parasını malını mülkünü saklar mı ..
Neye şaşırdınız maaş kartı kocasında mı dursun?

Neye şaşırdınız maaş kartı kocasında mı dursun?
kocasında dursun demiyorum önceki mesajımı okumuş olsaydnz anlardınz,ortak ev almayı düşünüyorlar ve her iki tarafda çalışıyor.Ev alınacaksa "eşime maaşımı vermelimiyim"sorusu ne kdar mantıklı ? Hem ev gelsin hem para benden gitmesin mantığında düşünüyorlar bazıları.Bu durumda eşi çalışıp evi almş olsa eşine haksızlık değil mi ? Benim görüşüm ortak hesap açıp maaşın belli kısmını hesaba aktarmak.Ev alınacaksasa ortak toplanan parayla alınması.Yoksa eşimde çalışyor ama parasını benmle paylaşmıyor,ama ben saf gibi ikimize ev almaya çalışıyorum.Biraz trejikomik.Ev hanımı olsa asla bişy dmeem ki bnde ev hanımıyım eşim çalışır evi ben yönetirim.Ama benim elim ekmek tutarken nasılki eşim bana baktıysa bende ona ortak olmakdan geri durmam.

kocasında dursun demiyorum önceki mesajımı okumuş olsaydnz anlardınz,ortak ev almayı düşünüyorlar ve her iki tarafda çalışıyor.Ev alınacaksa "eşime maaşımı vermelimiyim"sorusu ne kdar mantıklı ? Hem ev gelsin hem para benden gitmesin mantığında düşünüyorlar bazıları.Bu durumda eşi çalışıp evi almş olsa eşine haksızlık değil mi ? Benim görüşüm ortak hesap açıp maaşın belli kısmını hesaba aktarmak.Ev alınacaksasa ortak toplanan parayla alınması.Yoksa eşimde çalışyor ama parasını benmle paylaşmıyor,ama ben saf gibi ikimize ev almaya çalışıyorum.Biraz trejikomik.Ev hanımı olsa asla bişy dmeem ki bnde ev hanımıyım eşim çalışır evi ben yönetirim.Ama benim elim ekmek tutarken nasılki eşim bana baktıysa bende ona ortak olmakdan geri durmam.
Az önceki konuda din üzerinden konuşan sizin bunu demesi farklı dinde kadının parasını kocası almaz diye biliyordum. Her neyse ayrı ayrıda biriktirebilirler dediğim gibi annem babama 25 yıldır maaşını bile söylemez ama durumumuz çok iyi evde her şey alınır ve ortak ayrı paralarını birleştirip 3 ev aldılar bence o kadarda gerek yok bu kafalara girmeye :)

şöyle bi pencereden de bakabilrsinz,mesela severek evlenmişsinz ve bir hayaliniz var.Ev alacaksınz ve tüm yükü eşinizin omzuna bırakıp o evi eşinizin parasıyla almak ,üstelik sizinde elinz ekmek tuttuğu halde,eşinize haksızlık değil mi ? ortak hesap açılıp her iki tatafda maaşın bir kısmını oraya aktarmalı,hayalleri de beraber yaşamak istiyorlar ise beraber birikim yapmalılar.
Bu pencereden para vermem diyenler baksın, ben paramı yonettırmem dedım

Fikrimi söylemeye geldım, alnımın teriyle yorula yorula calisip kazandığım parayı degıl kocam babam yönetemez.
Kazanırken olgun bireyim, is yönetmeye gelince bebek mıyım?
Benim kazandığım para nasıl bı başkasının hesabına aktarılır ve bu fikir bı kadın tarafından nasıl düşünülür... Bilinç altı nasıl bişey, erkek çok kazanacak nasıl bı düşünce, koca maaşı düşünolunca nasıl hesabında görünce egosunu incinir!!!
Konunun memur olup olmamakla ne alakası var.

İkimiz de ogretmeniz.Evleneli neredeyse bir yıl olacak.Evlenmeden önce konuştuk bu durumu,herkesin maaşı kendi hesabında,ortak hesaba ben sıcak bakmıyorum ,zaten kartımı vermem söz konusu bile değil,hem benim hem esim için .Harcamaları kim denk gelirse yapıyor,senin paran benim param yok ,odemeler otomatik talimatta ben de,çünkü o benim evime tasindi,sonra degistirmedik.Zaten su,elektrik ve net olsa olsa 200 TL yapıyor.Borc ya da büyük harcamalar için konusuyoruz öncesinde.Biriken para da ikimizin ,ne kadar paramız biriktiyse ikimizin sonuçta ,toplayıp ev almayı dusunuyoruz.

Ben değil ama annem ve babam üzerinden örnek vereyim.Ağırlık babamın üzerindeydi.Onun zorlandığı yerde annem verirdi.Kendi kartı her zaman annemdeydi.Birikimlerini kendi hesaplarında yaparlardı.Evimizi alırken de birleştirmislerdi paraları.

Az önceki konuda din üzerinden konuşan sizin bunu demesi farklı dinde kadının parasını kocası almaz diye biliyordum. Her neyse ayrı ayrıda biriktirebilirler dediğim gibi annem babama 25 yıldır maaşını bile söylemez ama durumumuz çok iyi evde her şey alınır ve ortak ayrı paralarını birleştirip 3 ev aldılar bence o kadarda gerek yok bu kafalara girmeye :)
az önceki din üzerindeki konuda ben bişey demedim.Beni başka biriyle karıştırıyorsunz sanırım.Yahu zaten kocası prasına el koysun demiyorum kadının isafiyeti varsa nasılki kendisi evde oturduğu zaman eşi onu yedirp içirdiyse kadında çalışmaya başladığında eşine ortak olsun beraber birikm yapsnlae demek istediğm bu.

birimiz memur (ben) eşim ö zel sektör çalışanı benim maaşım daha fazla, ödemeleri bölüştük kalan para heresin kendisine ait.
örnek olarak faturalar,aidat, kreş masrafı eşimde.
ev kredisi, market alışverişi bende.
pazar alışverişi kime denk gelirse o yapar ve günlük alışveriş ve kişisel harcamalar herkesin kendinden.
ev ile ilgili tadilat dekorasyon vs olunca eşim hallediyor çünkü bana kalsa senelerce aynı eşyayı aynı modda kullanırım ama o değişikliği seviyor :KK66:
ve bence ortak hesapta eşin eline para vermekte gereksiz gelire göre dağılım yapın tabiki bir taraf fazla harcama yapacak ama maaşınız elinize kalsın
isterseniz yatırım yaparsınız sonuçta o yatırımlarda ortak harcanıyor ev araba alınıyor, tatile gidiliyor vs.
Peki ev nasıl alınacak.ben biriktirdim o yedi mesela bi yol alamazsak ne olcak

Merhabalar.
Eşimde bende memuruz.
Ortak hesabımız yok.
Evin yönetimi bende, harcamaları ben yaparım, eşimin maaşının büyük kısmını ben alırım.
Aramızda para muhabbeti dönmez, hiç konuşmayız, bana şu kadar gönder derim, gönderir.
Buda aslında dedi senin hesap benm hesap önemli degil diye benm hesapta kalsa hepsi emnm kontrol eder ama ne kdr kaldı falan cnkü her ay altın alıp en son ev alalım derdinde

Ailemden gördüğüm: annem ev hanımıydı babam memurdu. Babam emekli oldu çalışmaya devam etti. Babam içinden harçlığı alır geri kalan tüm parayı annem verir annem yönetir. Yıllardır böyle.

Benim duzenim: Belirli bir meblağı kendimize ayırıp kalan maaşlarımızı ortak hesaba atmak ve harcamaları oradan yapmak

Ailemin düzeninde maaşlar annemde toplansa bile ne nereye gitti hepsi şeffaf olurdu. Maaşı eşe verdiğin düzende şeffaflık ve ortak karar alma yoksa ondan hic hoşlanmıyorum
Benim eşimin istedigide tıpkı sizinki gibi

Vallahi konuda özellikle memurlar yazsın deyince benimde böyle şeyler aklıma gelmedi değil :KK53:oysaki hepimiz TL bazında maaş alıyoruz hani dolar-euro-TL olarak ayrılsa maaşlar ve konu sahibi dolar bazında soru sorcak olsa da dese şunlar şunlar özellikle yazsın diye anlayacağım ama memurun da kazandığı maaş TL bazında özelde çalışanın kazandığı da TL bazında neyin ayrımını yapmak için özellikle memurlar yazsın dedi anlayamadım :KK45:

Kötü niyetle yazmamıştır eminim ama böyle öteler gibi olmuş biraz bizi aşk olsun :KK30:
Yok kuzum yıllarca özelde çalıştım.ve bana suan daha güzel geliyor maaş konusunda primimi elden alırdım maaşımın fazlasını elden alırdım 😂😂 ama memuriytte herşey net ondan tedirgin oldum 😂😂

Maaşımı hiç kimseye vermem
Siz de vermeyin.
Biz ne desek boş aslında giderleriniz neler ?
Borçlarınız var mı ?
Eviniz kira mı ?
Ona göre değişir.
Herkesin şartları farklı.
Kimi bir tarafın Maaşını yer diğerini kıyıya koyar
Kimi iki kişinin çalıştığı ile zor geçinir.
Size bağlı.

Ben bu maddi yönetim işlerini sevdiğim için 15’inde eşimin bütün maaşı benim hesaba aktarılır. Ben oradan ev borcu, araba borcu, aidat, fatura, ne varsa öderim. Defterimizde de yazar zaten gelen ve gidenler kalem kalem. Eşime de söylerim şu kadarını birikime ayırdım (hesaptan altın yapıyorum) şu kadar paramız kaldı. Öyle şeffaf şeffaf takılırız :)
Bu işi kim iyi beceriyorsa o yapmalı, ben bu konuda eşimden daha iyiyim ve ilgiliyim.
Bendede eşim iyi bu konularda bende istiyorumki bunca yıl bunun hayalini yaşadım bşraz daha rahat bşr hayat yaşayayim

Bir de şöyle bir şey var ama bu kadın evlenmeyip yalnız yaşasaydı da masrafı olacaktı. Eşi olmasaydı faturası kirası olmayacakmıydı. Sadece erkeğe yüklemeyi doğru bulmuyorum
Çok mantıklı yaa.Bendekide nası bi kafaysa ben çalışmasamda bana bakacaktı o zaman niye destek cıkıyorum gibisindendi.Anne ev hanımı olunca yetişme şekli demekki.insan otomatik adama yükleniyor sanki babam gibi olması gerekiyor.bu yorum cok güzel oldu hiç unutmıcam ❤️

Şuan çalışmıyıp koca parası yiyenlerdenim. Daha önce çalışmış biri olarak hala çalışsam şu sistemi getirirdim. Parayı topluca hesaplayıp nereye ne ödeniyorsa ev kirası,kredi, elektrik,su,gıda vs. öder kalanından belli bir miktar birikim için kenara atar en son kalanıda eşit şekilde bölüştürüp özel harcamalarımıza ayırırdım. Tabi bunu eşimle oturup ayın 15.de yapardım. İkimizde bilip görürdük ne harcadık ne biriktirebiliyoruz.

Şimdide aslında aynını yapıyorum. Tek maaş ama sistem aynı.

Bendede eşim iyi bu konularda bende istiyorumki bunca yıl bunun hayalini yaşadım bşraz daha rahat bşr hayat yaşayayim
Rahatlığı kısıtlayan ne ki, sonsuz harcama hakkına sahip olmak rahatlık değil bence. Beraber birikim yapmak, kalanı isterseniz kişisel bölüşmek isterseniz birlikte gezip tozmaya harcamak.
Yani şu an eşim her şeyini hesabıma atıyor ama ikimizin de rahatlığını kısıtlayan bir şey yok burada.

Back
X