- 21 Nisan 2015
- 3.206
- 9.605
- 358
Aynen öyle.Ailelerinden Alman damatlari bile var. ( Müslüman olmamış.) Ben Allaha biraktim. Insanı insandan ayiriyorlar. Allah büyük.. .Ona nasibimiz mahserdeymis dedim.. Bana seni orda bekliyor olacağım dedi. Cok üzgünüm. Ağlayarak yazıyorum şuan bunları.. Rabbim sabır versin.. Ramazan ayının hurmetine..
Mezhep ayrilgi diyince. Ne bileyim.
Alevi sunni.
Bizim alevi tandiklarimiz vardi. Muslumanlardan daha iyi muslumandi. Butun aleviler ayni degilki yada butun muslumanlar ayni degilki.
Bamazinda orucunda aleviler var. Muslumna yani. Yada namazdan oructan bihaber muslumanlar var. Oda musluman yani.
Artik gercektende fark ediyormu diye dusunmeden gecemiyorum. Onemli olan kimlikte yazan degil. Onemlinan yasam tarzi bana gore tabiiki.
ALLAH kardesimizin gonlune ferahlik versin.
aleviler de müslümandır arkadaşım.
kimlikte alevi sünni yazmaz.
alevilik bir din değil sadece mesheptir.
sanki onlar müslüman değil gibi konuşmuşsunuz.
ailemde alevi gelinlerimiz var.
yan yanayken hiç bir farklılık zaten hissedilmiyor, rahatsızlık duymuyoruz.
ama sırf alevi olduğu için istenmeyen çok kız gördüm. aynı şekilde onlar da sünni damat istemiyorlar.
bence bunlar sadece ön yargıdan.
çözemedim bu insanları.oysa ki bu konulara girene kadar anlamıyorsun ki kim alevi kim sünni.
arkadaşım sana da çok şaşırdım. 29 yaşındayım demişsin galiba bir yerde.
sanki 19 yaşında gibi davranıyorsun.
bu kadar acıtasyona hiç gerek yok.
sanırsın adam senin için dağları deldi de tam kavuşacakken yıldırım çarptı kavuşamadınız.
arkanda durmamış, sorumluluk almaktan kaçmış.
sevmemiş bile olabilir.
Ramazan ayından bu adam için sabır dileneceğine, hayırlı birini karşına çıkarmasını dilemelisin bence. buna değmez.