AİLE ZORU

'Kapanmak istiyorum ' diye bir konu vardı yorumlar gittikçe polemiğe döndüğü için konu kapanmıştı , hatta daha ilk yorumlarda millet Mune Mune yapıştırmıştı
( ben de yaptım yanlış bir şey varsa konuya bakın kapanması gerek mi acaba ) dini konu yasak diye ne alakası varsa...
Bakalım açılmak istiyorum diyene ne olacak konu kapanacak mı acaba ?

Çok karsiyim zorlamaya bence herkes kendi nasıl istiyorsa öyle olmalı ama bu bazen mümkün olmuyor.
Bende pantolon tişört tarzı olmak istiyorum

o zaman yapacaksınız

yani eşinize bu benim hayatım diyeceksiniz

günahsa da sizin günahınız sevapsa da sizin sevabınız

haa eşinizin derdi el alem ne der ise de ona değil size diyecekler

dik durun istediğiniz hayatı yaşayın

bu aşamada olmuyorsa da maddi gücünüzü manevi gücünüzü toplayın ve birey olarak eşinizin karşısına geçin

ben açığım kapanmak istesem eşim olmaz der baktı ısrar ediyorum muhtemelen boşanırız olur biter

Boyle aileler yanlis yaptiklarini nasil anlamıyorlar sasiyorum.cocugunun zorla basortu takmasini saglamak onlara ne fayda sagladi simdi.sen belki onlar birsey soylemese daha istekli olacaktin.simdi nasil acilcam diye hesap yapiyorsun.etrafimiz zaten zorla kapatildigi belli olan insanlarla dolu.bu yuzden garip bir giyim tarzi olustu.yani ben basimi kapatmayan bir insanim ,bizden bin kat dikkat cekici goruntulerle gezen kapali insanlar goruyoruz.bunu seni kastederek yazmadim yanlis anlasilmasin sonucta seni gormedim.ben bunu yapan aileler yuzunden yapilan yanlislari soyluyorum.icinden gelmiyorsa ikna et esini istedigin gibi giyin birgun gonulden istersen kapanirsin.ama esinin ailesi senin kapali olmandan memnunsa ve bu konuda sikinti cikaracak insanlarsa zorlanirsin biraz

o zaman yapacaksınız

yani eşinize bu benim hayatım diyeceksiniz

günahsa da sizin günahınız sevapsa da sizin sevabınız

haa eşinizin derdi el alem ne der ise de ona değil size diyecekler

dik durun istediğiniz hayatı yaşayın

bu aşamada olmuyorsa da maddi gücünüzü manevi gücünüzü toplayın ve birey olarak eşinizin karşısına geçin

ben açığım kapanmak istesem eşim olmaz der baktı ısrar ediyorum muhtemelen boşanırız olur biter

Oda acilirsan guya boşanmaya getiriyor lafi bende acildigim için bosayacaksan eyvallah dedim .

Boyle aileler yanlis yaptiklarini nasil anlamıyorlar sasiyorum.cocugunun zorla basortu takmasini saglamak onlara ne fayda sagladi simdi.sen belki onlar birsey soylemese daha istekli olacaktin.simdi nasil acilcam diye hesap yapiyorsun.etrafimiz zaten zorla kapatildigi belli olan insanlarla dolu.bu yuzden garip bir giyim tarzi olustu.yani ben basimi kapatmayan bir insanim ,bizden bin kat dikkat cekici goruntulerle gezen kapali insanlar goruyoruz.bunu seni kastederek yazmadim yanlis anlasilmasin sonucta seni gormedim.ben bunu yapan aileler yuzunden yapilan yanlislari soyluyorum.icinden gelmiyorsa ikna et esini istedigin gibi giyin birgun gonulden istersen kapanirsin.ama esinin ailesi senin kapali olmandan memnunsa ve bu konuda sikinti cikaracak insanlarsa zorlanirsin biraz

Yazdıklarınızı sonuna kadar katılıyorum aynn aileler çok yanlış yapıyor bırakın istediğimiz zamn biz kendi irademizle bir şeyleri yapalım. Eşime diyorum ben pantolon tunik giyiyorum bu kapalilikmi diyorum ?
Kendim istersem daha güzel kapanirim diyorum

Ne yaparsaniz yapin yap-boz isine cevirmeyin su kapanma isini. Ben acilmak istiyorsam ve kocam bunu kabul etmiyorsa acik acik bosanirim.

Üzüldüm sizin adınıza. .
İnşallah orta yolu bulursunuz . .

Neyi neden yaptigimizi bilmeden gelenekselcilikle yaptigimiz zaman malesef boyle sonuclar ortaya cikiyor. Tesetturle ilgili ayetler hadisler okumanizi icinizi tesetture isindirmanizi tavsiye ederim. Bir kere nasip olmuş kapanmak size. Acilin demeye vicdanim el vermez acikcasi. Keske aileler cocuklarina kapanacaksin diye baski yapacaklarina tesetturun neden gerekli oldugunu anlatsa, insanlar o esarbi bilincli bir sekilde kullansa...

Hangi nedenle olursa olsun istemiyorsanız açılın, isterseniz tamamen tesettüre girin.
Ancak hiçbir koşulda ne ailenizin ne de eşinizin bu konuda size baskı uygulamasına izin vermeyin.

Eğer şuanki düşüncelerinizin tam tersine sahip olsaydınız eşiniz zorla sizin açılmanızı isteseydi "asla yapamam" deyip ayrılırdınız degil mi? Şu anki durumunuz da buna benziyor. Kendinizle ilgili kararları başkalarına bırakmayın.

Sizi açık olarak kabul ediyorsa edecek, edemiyorsa ayrılacaksınız. O düşüncesinden taviz vermiyorsa siz neden boşanmamak için kendinizden taviz veresiniz?
Bir yandan da kendi ayaklarınız üzerinde durmak için çalışın ve yeni bir hayat için plan yapın.

Back
X