Nereden başlasam bilmiyorum. Zor hastalık dolu hep didinmeli bir hayatım oldu. Şu zamanlarda da ciddi sağlık sorunları yaşıyorum tedavisi mümkün olmayan hastalıklar. Eşim de benim gibi sağlık sorunları yaşıyor. Maddi dertler de cabası . Ama tüm bu sorunları azimle çözmeye çalışıyorum gel gelelim ailemin çocukluğumda neden olduğu ilgisizlik ve hala devam eden sahte yüzlerini kaldıramıyorum. Ailem böyle olunca eşimin ailesi beni sahiplenir diye aşırı aşırı fedaakar oldum ama onlar da bunu kullandı. Şimdi iki arada kaldım . Annemi özlemiyor sevmiyor onunla zaman bile geçirmek istemiyorum. Herkes aşırı sevgi dolu biri olduğumu söylüyor hele çocuklara canımı veriyorum ama evlat dünyaya getirmek istemiyorum. Sebebi de ailem . Hastayken bile para bekleyen beni cidden sevmeyen ailem. İnan’ın saygıda kusur etmedim ama hep kullanıldım. Okumak için evi terk etmek zorunda kaldım onlara kalsa işe girip para getirip evlenmeliydim. Hiçbir ahlaki bir şey yapmadığım hale ağır hakaretler işittim ve senelerce şiddete maruz kaldım . Bu şiddet yüzünden bedenimde ve ruhumda geri dönüşü olmayan yaralar var. Tedavi de gördüm . Kendi ayaklarım üzerinde duruyorum. Sevgimi dünyadan esirgemiyorum. Ama içimdeki boşluk dolmuyor. Sonra ailemi affetmek istiyorum herkesi affeden ben bunu yapamıyorum. Günah mı bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız?