Ailede mi başlar herşey ?

fedakarsevgili21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2012
118
0
26
Diyarbakır
arkadaşlar sizce herşey ailede mi bşlar yani mesela utanma ilk başta ailede mi bşlar yoksa ailenle rahat olup utanma aile dışında mı olması gerek ? mesela babanın yanında eşofmanla oturmk mı doğru yoksa eşofmanlı olup bi misafir geldiğinde gidip üstünü değiştirmk mi ? bu sadece bi örnk sorum bunun dışında herşeyi kast ediyorum

arkadaşlar sizce herşey ailede mi bşlar yani mesela utanma ilk başta ailede mi bşlar yoksa ailenle rahat olup utanma aile dışında mı olması gerek ? mesela babanın yanında eşofmanla oturmk mı doğru yoksa eşofmanlı olup bi misafir geldiğinde gidip üstünü değiştirmk mi ? bu sadece bi örnk sorum bunun dışında herşeyi kast ediyorum

Utanmak?
Yanlış bir iş yapınca olur.
Aile içerisinde öğrendiğimiz bir duygudur.
Eşofman vs. bilmem de işyerinde bir kuralı ihlal edersem,amirim bana kızarsa utanırım mesela.
Hani sigara içmek yasak olduğunu bildiğim bir yerde elimde paketle yakalanmak gibi...

Birçok sey aılemızde baslıyor yasak dogru gıbı bırcokseyı aılede goruruz.vede cevremızı tanımaya basladıgımızda kendımızı tanırız aslında.hersey ınsanın kendınde baslr aılede bır etkendır.nıce saygılı aılelerın cocukları saygısız olmustur veyada rahat yasayan aılelerın cocukları ahlaklı duzgun bır hayat secmıslerdır.

evt herşey ailede başlar tabiki küçük yaşta ailenden nasıl gördüysen ne öğrendiysen sende ilerde ona göre yaşarsın.verdiğin örnek aileden aileye değişir.bazı aileler vardır evin kızı oğlu babasının yanında babak bacak üstüne atar karşılıklı sigara içer istediği şekilde giyinir.bazı ailelerde de bunun tam tersidir.ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir ben eşofmanlada otururum evde gayet doğal ama başkasına göre saygısızlıktır bu belkide..

Bahsettiğin şeyler biraz görgü kurallarıyla alakalı canım....Eşofman vs gibi
O da utanma değil saygıyla başlar..

Aile insanın rahat ettiği ve kendi olduğu yerdir. Aile içinde de sınırlar olmalı elbette ama akşama kadar da rahatsız kıyafetlerle oturmak bana abes geldi. Daha çok toplum içerisinde dikkat edilir davranışlara.

bence de utanmak yanlış birşey yapınca olur.
ir yandan da eşofman örneği vereyim ailemin yanında da rahat edemeyeceksem nerede rahat edicem?

tabi ki çoğu şey ailede başlar
saygıyı sevgiyi öğrenmek, yalan söylememek, tutumlu olmak, akşam mutlaka aynı sofrada oturmak vs.
fakat verdiğin örnek yanlış geldi bana.
ben ailemin yanında da eşofmanla otururum, misafir gelince de değiştirmem yani eğer abes bir kıyafetim yoksa.

Taa ana rahminde başLar bu işLer cnm..Aile yapısıyLa şekiLLenir çocuğun karakteri de..

Babanın yanında tabi ki eşofmanLa oturabiLirsin..Ama misafir geLdiğinde kıyafeti değiştirmek misafire saygıdır..Bu da aiLeden kaynakLıdır..Çocuk görmüşse yapar bunu..

Ben şahsen evine gittiğim bi insanın her an yatıp uzanıcakmış gibi eşofmanLa durmasından hoşLanmam..

bencede herşey aide başlar çocuğun karakteri kişiliği önce ailde şekillenir yanlışı doğruyu utanmayı hayayı ilk anne babadan öğrenir çocuk ama sonra yavaş yavaş büyüdükçe çevre faktörü de çocuğu etkiler:31:

pez parcasinda utanmami basliyor:ssz:
tabiki bence hamurunu aile yoguruyor seklini de zaman cevre ve hayat sekillendiriyor...
buarada bence , yanlis birsey yaparsin saygisiz davranirsin birini hayel kirikligina ugratirsin ya bosyere birinin gunahini alirsin vs o zaman utanma baslar ,

aynen öyle herşey ailede başlar sosyal hayatla devam eder ama zaten alacagın şeyleri aile ortamında alıp sosyal ortamla pekiştiriyorsun yeni şeyler öğreniyorsun...utanmak bana göre cok güzel bir duygu ailesinin yanına utanmamalı rahat olmalı bence birey..

Ana rahminde nasıl başlıyor ya?Ben bu yoruma takıldım.
Utanma duygusu bu,çocuk ''off bugün de çok pırt yaptım,anneme ayıp oldu,dur şu kordon bağını item de,bi köşe de utanıp gelem''mi diyecek:1:
Bu arada konu sahibi ''evet herşey ailede başlar,sosyal hayatla şekillenir''

Üniversitede bir arkadaşım vardı . Odada otururken çok afedersiniz anadan üryan bile gördüm kızı . O kadar rahattı 3-4 kızın içinde evde üstünü çıkarırdı ay çok sıcak terledim diye . Çok yadırgamıştım 1.sınıfın sonunda ailesini tanıdım kız babasının yanında bile sadece altındaki şortuyla ( evet üstü çıplak ) gezebiliyordu .

Sonra anladım bu işler gerçekten daha doğmadan başlıyor . Hırsız , alkolik babanın çocuklarında %75 göründüğü gibi

Üniversitede bir arkadaşım vardı . Odada otururken çok afedersiniz anadan üryan bile gördüm kızı . O kadar rahattı 3-4 kızın içinde evde üstünü çıkarırdı ay çok sıcak terledim diye . Çok yadırgamıştım 1.sınıfın sonunda ailesini tanıdım kız babasının yanında bile sadece altındaki şortuyla ( evet üstü çıplak ) gezebiliyordu .

Sonra anladım bu işler gerçekten daha doğmadan başlıyor . Hırsız , alkolik babanın çocuklarında %75 göründüğü gibi

Olur mu ya,''âlimden zalim zalimden âlim'' durumu nasıl oluyor?
Ya benim çevremdekiler %25 lik kısımdalar ya da bu önerme yanlış.
Evet hamilelik süresince yaşanan stresin anne karnında ki çocuğu etkilediğini hepimiz biliriz.
Hamilelik süresi kötü geçmişse doğumdan sonra çocuğun aşırı ağlamaları,uyku sorunu yaşaması vs...bunları biliyoruz.
Ama hırsızlık,namussuzluk,ar-haya-utanma duygusu genetik mi ya?
Sizin o arkadaşınız, anne karnında inanmadı herhalde çıplaklığın normal olduğuna.
Yetişirken öyle görmüş kız,rol model aldıkları havva adem gibi geziyorlarmış demek evin içinde.
Evet aileden alıyorlar ama genetik de değil yani,gördükleri için öyle kod giriyorlar beyinlerine.

Olur mu ya,''âlimden zalim zalimden âlim'' durumu nasıl oluyor?
Ya benim çevremdekiler %25 lik kısımdalar ya da bu önerme yanlış.
Evet hamilelik süresince yaşanan stresin anne karnında ki çocuğu etkilediğini hepimiz biliriz.
Hamilelik süresi kötü geçmişse doğumdan sonra çocuğun aşırı ağlamaları,uyku sorunu yaşaması vs...bunları biliyoruz.
Ama hırsızlık,namussuzluk,ar-haya-utanma duygusu genetik mi ya?
Sizin o arkadaşınız, anne karnında inanmadı herhalde çıplaklığın normal olduğuna.
Yetişirken öyle görmüş kız,rol model aldıkları havva adem gibi geziyorlarmış demek evin içinde.
Evet aileden alıyorlar ama genetik de değil yani,gördükleri için öyle kod giriyorlar beyinlerine.

Karakter meselesi aile temeldir arkadaşlar ise karakteri inşa eden tuğlalar gibi düşünelim. Aile ne kadar emek versede temelden kişinin seçimi ile karakteri yükselmeye başlıyor. Aile temeli sağlam verirse ve dengeli gözetleme ile karakter sağlamlığını sağlayabilir.

Benim türbanlı arkadaşım vardı anne baba hacı, çokda iyi insanlar ama kendisi grup sekslere kadar katılıyordu tam uçuk tipti. Bu aileden bu kız çıkabiliyor işte.

yapmayın allah aşkına... babam hırsız ben de hırsız olmalıyım diye bir şey mi var?o halde babası cinayet işleyen herkes katil, babası bir şey icat eden herkes dahi olsun. bir de yüzde vermişsiniz. kim tutmuş bu istatistiği?
ailede her gördüğümüzü yapmak ve özümsemek diye bir şey var mı? ailede başlar, çevreyle gelişir evet ama sonuçta alınan kararlar ve uygulamalar bireyseldir. harika bir aileden bir hırsızın ya da alkoliğin çıkma olasılığı olmazdı tezinize göre.

Karakter meselesi aile temeldir arkadaşlar ise karakteri inşa eden tuğlalar gibi düşünelim. Aile ne kadar emek versede temelden kişinin seçimi ile karakteri yükselmeye başlıyor. Aile temeli sağlam verirse ve dengeli gözetleme ile karakter sağlamlığını sağlayabilir.

Benim türbanlı arkadaşım vardı anne baba hacı, çokda iyi insanlar ama kendisi grup sekslere kadar katılıyordu tam uçuk tipti. Bu aileden bu kız çıkabiliyor işte.

oh my god:53:
Neler duyacağız daha:53:

Back
X