- Konu Sahibi fedakarsevgili21
-
arkadaşlar sizce herşey ailede mi bşlar yani mesela utanma ilk başta ailede mi bşlar yoksa ailenle rahat olup utanma aile dışında mı olması gerek ? mesela babanın yanında eşofmanla oturmk mı doğru yoksa eşofmanlı olup bi misafir geldiğinde gidip üstünü değiştirmk mi ? bu sadece bi örnk sorum bunun dışında herşeyi kast ediyorum
arkadaşlar sizce herşey ailede mi bşlar yani mesela utanma ilk başta ailede mi bşlar yoksa ailenle rahat olup utanma aile dışında mı olması gerek ? mesela babanın yanında eşofmanla oturmk mı doğru yoksa eşofmanlı olup bi misafir geldiğinde gidip üstünü değiştirmk mi ? bu sadece bi örnk sorum bunun dışında herşeyi kast ediyorum
Üniversitede bir arkadaşım vardı . Odada otururken çok afedersiniz anadan üryan bile gördüm kızı . O kadar rahattı 3-4 kızın içinde evde üstünü çıkarırdı ay çok sıcak terledim diye . Çok yadırgamıştım 1.sınıfın sonunda ailesini tanıdım kız babasının yanında bile sadece altındaki şortuyla ( evet üstü çıplak ) gezebiliyordu .
Sonra anladım bu işler gerçekten daha doğmadan başlıyor . Hırsız , alkolik babanın çocuklarında %75 göründüğü gibi
Olur mu ya,''âlimden zalim zalimden âlim'' durumu nasıl oluyor?
Ya benim çevremdekiler %25 lik kısımdalar ya da bu önerme yanlış.
Evet hamilelik süresince yaşanan stresin anne karnında ki çocuğu etkilediğini hepimiz biliriz.
Hamilelik süresi kötü geçmişse doğumdan sonra çocuğun aşırı ağlamaları,uyku sorunu yaşaması vs...bunları biliyoruz.
Ama hırsızlık,namussuzluk,ar-haya-utanma duygusu genetik mi ya?
Sizin o arkadaşınız, anne karnında inanmadı herhalde çıplaklığın normal olduğuna.
Yetişirken öyle görmüş kız,rol model aldıkları havva adem gibi geziyorlarmış demek evin içinde.
Evet aileden alıyorlar ama genetik de değil yani,gördükleri için öyle kod giriyorlar beyinlerine.
Üniversitede bir arkadaşım vardı . Odada otururken çok afedersiniz anadan üryan bile gördüm kızı . O kadar rahattı 3-4 kızın içinde evde üstünü çıkarırdı ay çok sıcak terledim diye . Çok yadırgamıştım 1.sınıfın sonunda ailesini tanıdım kız babasının yanında bile sadece altındaki şortuyla ( evet üstü çıplak ) gezebiliyordu .
Sonra anladım bu işler gerçekten daha doğmadan başlıyor . Hırsız , alkolik babanın çocuklarında %75 göründüğü gibi
Karakter meselesi aile temeldir arkadaşlar ise karakteri inşa eden tuğlalar gibi düşünelim. Aile ne kadar emek versede temelden kişinin seçimi ile karakteri yükselmeye başlıyor. Aile temeli sağlam verirse ve dengeli gözetleme ile karakter sağlamlığını sağlayabilir.
Benim türbanlı arkadaşım vardı anne baba hacı, çokda iyi insanlar ama kendisi grup sekslere kadar katılıyordu tam uçuk tipti. Bu aileden bu kız çıkabiliyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?