Aileler Arasındaki Denklik Bu Kadar Önemli Mi?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Günaydın arkadaşlar, herkese merhaba..
1 yılı aşkın bir sevgilim var...
Aramızdaki aşk gerçekten her çifte nasip olmayan bir aşk..
Birbirimizi çok seviyoruz, aramızdaki elektrik çok güzel..
Onunla olmak her şeye değer...
Buraya kadar her şey çok güzel.

Geçen nisan ayında ailesinin beni görmek istediğini söyledi bana.
Ben de kırmayıp, ziyaretlerine gittim.
Ama annesinin pek aklı selim bir insan olmadığını fark ettim.
Gittiğimizde son ses müzik açmış ağlıyordu filan..
Zaten diğer konumda buna yer vermiştim, okuyanlar bilir; sevgilime çok bağlı.
Annesidir olur diyorum...
Ama kendi ailemle onun ailesinin görgüsünü, kültürünü, zihniyetini karşılaştırdığımda arada uçurumlar görüyorum....
Zaten biz etnik köken olarak da bir değiliz.. Bunu kimseyi küçümsemek için de söylemiyorum niyetim zıtlık yaşatmak değil forum ortamında.
Ama ciddi düşündüğüm biri için de bunları düşünmem çok yanlış olmasa gerek dimi hanımlar?
Aile uyumu çok önemli değil mi?
Örneğin; mutfaktan ''canım oğlum, güzel oğlum'' diye seslenen, şarkılar söyleyen bir anne...
Kız arkadaşının yanında...
Sevgilim ''ne oldu anne'' diyince de ''hiiç öylesine seslendim'' diyebilen insanlar...
Açıkçası pek hoş değil kendi ailemle kıyas yapınca.
Kaldı ki tek sorun bu da değil. Bu onda 1'i.

Giyimimizden, adetlerimize, konuşmalarımızdan, üslubumuza kadar her şey farklı.
Bir kez tanıştım ama bunu anlamamak mümkün değil....
Ama sevgilim...
Kendini yetiştirmiş, olgun bir insan..
Onu çok seviyorum.
Sakin yapıda, yapıcı, uyumlu mu uyumlu, ağır başlı biri...

Ben ne yapmalıyım sizce, sizden fikir almak istiyorum...
Her şey aşk değil mantığını çalıştır mı?
Sen ailesiyle değil onla evleniyorsun mu?
Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..
Son zamanlarda bu konu kafamı çok kurcalıyor, beni anlayacağınızdan ve yardımcı olacağınızdan eminim.
Şimdiden teşekkür ederim, sevgiyle kalın..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence karar senın eger sevgılınden aılesı yuzunden ayrılırsan bır baskasıyla onunlayken kadar mutlu olabılcegıne ınanıyomusun? Ben ondan ayrılınca aynı karakterde bır ınsan bulurum ve mutlu olurum dıyosan ayrıl derım. Yok bulamam dıyosan erkek arkadasın dogruyu yanlısı anlatsın annesıne. Benım arkadasım gecen ay aılesınden cok farklı yapıda bırısıyle evlendı kız aılesı batıda dogmus buyumus ama esının aılesı dogulu. Ayrım yaptıgım ıcın degıl sadece farkı anlatmak ıcın soyluyorum. Kayınvalıdesı okadar ıyı guleryuzlu sevecen kı anlatamam. Agzım acık ızlıyorum aralarındakı muhabbetı.

Flört ederken bazı şeyleri görmezden geliyoruz ama evlenince öyle değil. Flört sırasında sadece sevgilin ön planda ama evlenince sadece sevgilinle evlenmiş olmuyorsun, maalesef, ailesi ile de evlenmiş oluyorsun. Kapımı örterim, iş biterle olmuyor. İkincisi de o ailenin içinde yetişmiş bir insan ister istemez onların örf ve adetleri ile yetişmiş demektir. Eğer gelenek ve görenekleri farklı ise aynı eve girince, hele ki evliliğin ilk yılları alışma dönemidir, bazı şeyler tuhafına gitmeye başlar. En ufak şeylerden bile kavga çıkabiliyor. Şimdi birbirinizin göremediğiniz huylarını evlenince görmeye başlıyorsunuz. Aile kesinlikle önemli. Kendini o aileden ne kadar istesen de soyutlayamazsın. Nasıl sen aileni bertaraf edemezsen, o da edemez. İyi düşün derim ben. Evlilik evcilik değil çünkü, çok farklı birşey.Hele ki flörte hiç benzemiyor. Ben eşimle 4 yıl flört ettim ve evlendim. Ama evlendiğim adamın flört ettiğimle bir ilgisi olmadığını aynı eve girince gördüm. Bu formda benim gibi böyle bir sürü kişi bulabilirsin. İyi düşün. Tabi sonuçta karar verecek yine sensin.

Bence kesinlikle önemli..
Sen sorun çıkartmasan bile ya onun ailesi ya da senin ailen bir şekilde bir yerde sorun çıkartacak..
Ailesiyle sürekli beraber olacaksınız aynı ortamda bulunacaksınız. Bir süre sonra sen de bence alttan alamazsın bazı şeyleri.
Hatta evlilik hazırlığı sırasında bile çok büyük tartışmalar olabilir.
Kuzenimden biliyorum bunları hem etnik yapı hem de kültür seviyesi olarak çok farklı birisiyle evlendi, Düğünden 2 gün önce aileler kanlı bıçaklı oldu.
Şuan evliler ama mutlu mu? değil..
Aşk evliliği yaptı ama bir süre sonra aşk bitince elde hiç bir şey kalmadı.
Eşinin ailesiyle sorunları var, kaynanası oğlunu paylaşmak bile istemiyor. Eşi de arada kaldığı için stresleniyor sürekli yok yere kavga gürültü. İlk zamanlar kurdukları hayaller toz oldu uçtu gitti, farklı iki kişi oldular.
Birbirinizi seviyorsanız gerisinin önemi yoktur, sözü bence hiç doğru değil..
İyi düşün canım, hayatını etkileyecek bir karar alacaksın.
Umarım senin için hayırlısı olur..

Bence karar senın eger sevgılınden aılesı yuzunden ayrılırsan bır baskasıyla onunlayken kadar mutlu olabılcegıne ınanıyomusun? Ben ondan ayrılınca aynı karakterde bır ınsan bulurum ve mutlu olurum dıyosan ayrıl derım. Yok bulamam dıyosan erkek arkadasın dogruyu yanlısı anlatsın annesıne. Benım arkadasım gecen ay aılesınden cok farklı yapıda bırısıyle evlendı kız aılesı batıda dogmus buyumus ama esının aılesı dogulu. Ayrım yaptıgım ıcın degıl sadece farkı anlatmak ıcın soyluyorum. Kayınvalıdesı okadar ıyı guleryuzlu sevecen kı anlatamam. Agzım acık ızlıyorum aralarındakı muhabbetı.

Teşekkür ediyorum yorumun için arkadaşım...
Sevgilim bana değer veren, naif biri..
Annesi de diyor zaten ''bana hiç benzemiyor'' diye.
Ve ailesinin bu durumunu sevgilime açtım.
''Sen ban güven, seni kimseye karşı ezdirmem'' diyor...
Umarım ilerde sorun yaşamam ve kimseye de yaşatmam...

Bence kesinlikle önemli..
Sen sorun çıkartmasan bile ya onun ailesi ya da senin ailen bir şekilde bir yerde sorun çıkartacak..
Ailesiyle sürekli beraber olacaksınız aynı ortamda bulunacaksınız. Bir süre sonra sen de bence alttan alamazsın bazı şeyleri.
Hatta evlilik hazırlığı sırasında bile çok büyük tartışmalar olabilir.
Kuzenimden biliyorum bunları hem etnik yapı hem de kültür seviyesi olarak çok farklı birisiyle evlendi, Düğünden 2 gün önce aileler kanlı bıçaklı oldu.
Şuan evliler ama mutlu mu? değil..
Aşk evliliği yaptı ama bir süre sonra aşk bitince elde hiç bir şey kalmadı.
Eşinin ailesiyle sorunları var, kaynanası oğlunu paylaşmak bile istemiyor. Eşi de arada kaldığı için stresleniyor sürekli yok yere kavga gürültü. İlk zamanlar kurdukları hayaller toz oldu uçtu gitti, farklı iki kişi oldular.
Birbirinizi seviyorsanız gerisinin önemi yoktur, sözü bence hiç doğru değil..
İyi düşün canım, hayatını etkileyecek bir karar alacaksın.
Umarım senin için hayırlısı olur..

Güzel yorumun için sağol arkadaşım :)
İşte ben de tam bunlardan korkuyorum... Tüm anlattıklarından...
İlk zamanlar kör aşıktım bunu kabul ediyorum ama etrafımdaki örneklerden sonra kendi kendime ''ne yapıyorum ben'' diye sormaya başladım...
Yok yere kavgadan, gürültüden, onu boş yere kırmaktan korkuyorum...
Dilerim ki bizim de hayallerimiz böyle toz olup uçup gitmez...
Çünkü o gerçekten iyi bir insan.

Flört ederken bazı şeyleri görmezden geliyoruz ama evlenince öyle değil. Flört sırasında sadece sevgilin ön planda ama evlenince sadece sevgilinle evlenmiş olmuyorsun, maalesef, ailesi ile de evlenmiş oluyorsun. Kapımı örterim, iş biterle olmuyor. İkincisi de o ailenin içinde yetişmiş bir insan ister istemez onların örf ve adetleri ile yetişmiş demektir. Eğer gelenek ve görenekleri farklı ise aynı eve girince, hele ki evliliğin ilk yılları alışma dönemidir, bazı şeyler tuhafına gitmeye başlar. En ufak şeylerden bile kavga çıkabiliyor. Şimdi birbirinizin göremediğiniz huylarını evlenince görmeye başlıyorsunuz. Aile kesinlikle önemli. Kendini o aileden ne kadar istesen de soyutlayamazsın. Nasıl sen aileni bertaraf edemezsen, o da edemez. İyi düşün derim ben. Evlilik evcilik değil çünkü, çok farklı birşey.Hele ki flörte hiç benzemiyor. Ben eşimle 4 yıl flört ettim ve evlendim. Ama evlendiğim adamın flört ettiğimle bir ilgisi olmadığını aynı eve girince gördüm. Bu formda benim gibi böyle bir sürü kişi bulabilirsin. İyi düşün. Tabi sonuçta karar verecek yine sensin.

Sevgili iken biz birbirimizi adeta tamamlıyoruz fakat, ailelerin resmini yan yana koyunca arada uçurumlar olduğunu yadsıyamayız...
Dediklerinde çok haklısın, flört döneminde bunları anlayamıyormuş insan.. Öyle diyorlar..
Teşekkür ederim yorumun için :)

Güzel yorumun için sağol arkadaşım :)
İşte ben de tam bunlardan korkuyorum... Tüm anlattıklarından...
İlk zamanlar kör aşıktım bunu kabul ediyorum ama etrafımdaki örneklerden sonra kendi kendime ''ne yapıyorum ben'' diye sormaya başladım...
Yok yere kavgadan, gürültüden, onu boş yere kırmaktan korkuyorum...
Dilerim ki bizim de hayallerimiz böyle toz olup uçup gitmez...
Çünkü o gerçekten iyi bir insan.

Umarım olmaz canım..
Çünkü o stresten sorunlardan kim olsa etkilenir yıpranır.
Bir bakmışsın karşında ki kişi bambaşka bir insan olmuş. O zaman neden zamanında vazgeçmedim diye kendini yersin.
Ama tabi böyle olacak diye de bir şey yok.
Belki çok mutlu olacaksınız, hiiç pişman olmayacaksın.
O yüzden çok iyi düşün.
Eğer bitireceksen de ilerdi de içinde acaba bitirmeseydim şuan onunla mutlu olurmuydumlar geçmesin.
Durumun çok zor umarım ikiniz içinde hayırlısı olur..

bende evlenmeden önce,evde bu tarz konular açıldığında
ailemi çok geri kafalı bulurdum :19:
önemli olan sevgi,
ben ailesinle değil onunla evlenicem,
bıdı bıdı bıdı...bi sürü laf konuşurdum anneme.
evlendikten sonra anladımki boş konuşuyormuşum,
insan evlenince eşinden çok aileyle uğraşıyor.
benim için ailelerin uyumu önemli bir faktör.
karar senin canım.

merhaba,
insanlar ne der ne düşünür bilmiyorum ama kendi hayatımdan öğrendiklerim ve tecrübe ettiklerimle size bir şeyler demek istiyorum. insanlar ailelerini kendisi seçemiyor. sevgiliniz kendini yetiştirmişse, sizi seviyorsa, siz onu seviyorsanız yani özetle aranızda güzel bir ilişki uyum varsa bunu lütfen aileler için yabana atmayın. doğru evlenince aileyle de evlenilir derler ama muhtemelen kendini böylesine yetiştiren bir erkek ailesini o kadar da sizin evinizin içine taşımayacaktır. benim de ailem paramparçadır mesela, babamın hiç uygun olarak düşünülmeyecek tavırları vardır, ama ailedir sonuçta. ben aileme göre değerlendirilmek hiç istemem. yazık çünkü, haksızlık çünkü. siz sadece sevginize ve sevgilinize odaklanın. gerisi dış kapı mandalı olsun. tabii ki eğer uzak tutabilecekse ailesini evinizden.

uzak tutmak da nedir, yani sürekli bir arada sürekli içli dışlı olunmayacaksa sorun olmamalı. aileler de o kadar görüşmek zorunda değiller sanırım. uyum olsa ne mutlu, ne güzel. büyük bir şans olurdu ama maalesef ki bu olasılık zaten çok düşük.

Teşekkür ediyorum yorumun için arkadaşım...
Sevgilim bana değer veren, naif biri..
Annesi de diyor zaten ''bana hiç benzemiyor'' diye.
Ve ailesinin bu durumunu sevgilime açtım.
''Sen ban güven, seni kimseye karşı ezdirmem'' diyor...
Umarım ilerde sorun yaşamam ve kimseye de yaşatmam...

en onemlısıde bu ezdırmemek bılıyomusun. Aılesıyle senın arandakı bagı kurabılırse devam et canım. Mutluluklar sızınle olsun. :)

Önemli olan ailesi ve eşi arasındaki dengeyi kurabilmesi, farklılıklar olabilir ki, aileyle de evleniyorsun sözünü çok doğru buluyorum. Ama eş o dengeyi sağlıyorsa, eşini ezdirmiyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

Aile yapisi cok onemli ama sizin sevginiz daha degerli inan bana.
Sana su konuda akil vereyim.dunurleri cok bi araya getirme.kultur farki olunca o buyuk sorun oluyor.bizde oyle olmustu:((

merhaba,
insanlar ne der ne düşünür bilmiyorum ama kendi hayatımdan öğrendiklerim ve tecrübe ettiklerimle size bir şeyler demek istiyorum. insanlar ailelerini kendisi seçemiyor. sevgiliniz kendini yetiştirmişse, sizi seviyorsa, siz onu seviyorsanız yani özetle aranızda güzel bir ilişki uyum varsa bunu lütfen aileler için yabana atmayın. doğru evlenince aileyle de evlenilir derler ama muhtemelen kendini böylesine yetiştiren bir erkek ailesini o kadar da sizin evinizin içine taşımayacaktır. benim de ailem paramparçadır mesela, babamın hiç uygun olarak düşünülmeyecek tavırları vardır, ama ailedir sonuçta. ben aileme göre değerlendirilmek hiç istemem. yazık çünkü, haksızlık çünkü. siz sadece sevginize ve sevgilinize odaklanın. gerisi dış kapı mandalı olsun. tabii ki eğer uzak tutabilecekse ailesini evinizden.

uzak tutmak da nedir, yani sürekli bir arada sürekli içli dışlı olunmayacaksa sorun olmamalı. aileler de o kadar görüşmek zorunda değiller sanırım. uyum olsa ne mutlu, ne güzel. büyük bir şans olurdu ama maalesef ki bu olasılık zaten çok düşük.

Böyle yorumları okuyunca da içime su serpiliyor :)
İnsan ailesini seçemiyor doğru...
Erkek arkadaşım, ailesinin çok cahil yönlerinin olduğunu ilk zamanlar belirtmişti bana zaten..
Daha bu konuları konuşmadan önce.
Dakika başı arayıp çocuğu rahatsız ediyorlardı, ben buraya konu bile açmıştım.
Hatta erkek anneleri beni topa tutmuştu :)

Çok severek ayrılmak da çok kötü bir durum...
Dilerim ki yaşamam...
Görgünün çok önemli olduğunu düşünüyorum.
İnsan seçerek aşık olabilse ne güzel aslında....

Aile yapisi cok onemli ama sizin sevginiz daha degerli inan bana.
Sana su konuda akil vereyim.dunurleri cok bi araya getirme.kultur farki olunca o buyuk sorun oluyor.bizde oyle olmustu:((

Ne gibi sorunlar yaşadınız arkadaşım?
Benim ailem kendilerini bilen, nerde nasıl davranacağını bilen insanlar...
Onlara bakınca -küçümsemek için söylemiyorum- açıkçası patavatsız buldum..
Ne yapmak nasıl davranmak gerek? Dengeyi nasıl kurmalıyım?

kültür farkı derken?mesela nereli kendisi?merakımdan sordum yanlış anlamayın.

Estağfurullah arkadaşım..
Kendisi Sivaslı, Türkmen göçmeni bir aileden geliyor.
Ben Edirneliyim, ailem Selanik göçmeni.
Buna bağlı olarak da mezheplerimiz farklı.
Çevrem mezhep konusunda -ailem hariç- katı düşünüyor.
Çünkü etrafımızda yok böyle bir durum, garipsiyorlar...
Kültür farkı derken bunu kastetmiştim..

Back
X