Aileler arasındaki kültür farkı

mor_yel34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
780
312
158
37
Merhaba arkadaşlar,benim 6 aydır süren bir ilişkim var.Ben doğuda çalışıyorum şu an orda tanıştık ırk olarak farklıyız ama biz de cok uzak bir kültür değiliz memleket olarak,kendisi benden çok daha üst bir mevkide ,üniversiteyi dereceyle kazanmıs bitirmiş işini kurmuş bir insan daha da önemlisi biz cok iyi anlasıyoruz 6 ayda en fazla 3 4 defa tartısmısızdır hep de gönlümü almıstır,çok düşünceli,anlayıslı biri .Birbirimizi çok da seviyoruz.Bir sürü ortak noktamız var.Tip olarak pek iyi değil bunu da çok önemsemiyorum ama görenler de söylüyor (Kırılıyorum.

Ailem memur, kendilerini geliştirmiş insanlar.Onun ailesi köyde yasıyor annesi türkçe bilmiyor çok da kalablık bir aileler.ben henüz tanısmadım.Ailem de bunları takıyor kafasına ilerde ne oalcak bilmiyorum tanısma durumları olunca ama bu sebeplerden onu da kaybetmek istemiyorum.Gerekirse bska bir sehirde yasarz diyor ama onu da yasadıgı yerlerden koparmak istemiyorum orda maddi acıdan da iyi kazanıyor.Ne yapacagımı bilmiyorum bu durumda olan ya da bana yol gösterecek olan var mı yorumlarınızı bekliyorum

maalesef senı cok ıyı anlıyorum . benım durumum tam olarak boyle olmasa da buna benzer. ama sevgılımın abisi Allah sevenlere yardım eder merak etme dıyor nasıp neredeyse o zaman ısler yoluna gırer uzme kendını

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafam o kadar karışık ki yoluna girene kadar ben stres içinde olacağım hep ( Geleceği düşündükçe umutsuzluğa kapılıyorum.Ben hoş görülü sevecen bir insanım,herkesle de anlaşırım ama çevrem,akrabalarım bir sürü laf edecek,bunları düşünmemem lazım biliyorum ama aklımdan da çıkaramıyorum bir türlü

aynı ben gıbı dusunuyorsun vallahı ama uzulme gercekten Allah kımı nasıp ettıyse onunla evlenırsın zaten. nasıpten ote olmaz ben de cok dusunuyorum ama beklemekten baska care yok napalım

Kafası rahat olarak sorunsuz evlenenleri gördükçe özeniyorum (

sağol canım hayırlısı...

Buna çok benzer konular açılıyor kk da, hatta sizinle aynı durumda olanların konuları...Öncelikle kültür farkı, dil,din, renk , ırk farkı elbetteki önemli sorunlar değildir, karşılıklı anlaşıldıktan ve sevildikten sonra, fakat siz onun bulunduğu şehre yerleşmeyi düşünüyorsanız, ve hiç o bölgelerde daha önce yaşamışlığınız yoksa, dayanamayabilirsiniz.
Ya da o insanları daha içten bulup, çok da sevebilirsiniz...Fakat, ben yine de yakın olmamanızdan yanayım.

İkinizde farklı bir şehre taşınabilirseniz, ayda yılda bir bir tarafı sonra diğer tarafı göre göre dengeyi yakalarsınız...

Siz kabul ettiniz mi şu an çalıştığınız yerde yaşamayı?Anlaşılan memursunuz ve zorunlu hizmetinizi yapıyorsunuz.Bittiğinde orda kalmaya yada o civarda kalmaya razı mısınız?Bence ne sizin orda ne de erkek arkadaşınızın memleketinde kalırsanız sorun olmaz.Orta bir yer bulun.Ailelerin çok yüz göz olmasına müsade etmeyin.Seviyorsanız olur gider inşallah..

Ben doğuya atandım orda calısıyorum su an bir sıkıntım yok cok da seviyorum kültürünü insanlarını .Bende dediğin gibi düşünüyorum iki taraftan da uzak.Hatta o siz az kardessiniz senin ailene daha yakın oluruz diyor.çok sağol canım :)

merhaba benımde eşim doğulu kayınvalidem turkçe bilmiyor çok çok kalabalık bi aile ve tutucu bı aile oldukça namazda nıyazda kapalı bi aile benım ailemde tam tersi ama bunlar engel mi değil ??? biz birbirimizi çok sevıyorduk ve gittik kendımız nıkahımızı kıydık kimse bilmeden sonradan tanıştırdık aileyi sorun yok şimdidlik önemli olan eşinin senı sevmesi sahip çıkması ...ama şu da var oraya gıdınce onlar gibi kapalıyımmm onların adetlerine ayak uyduruyorum dıyımmm... çok çok mutluyum allahım bozmasınnn inşş... dert etme sevvvvv... sevıyosannn sevıyosa onlar sorun değilll.. zorlanıyosun ılk başlarda ama sonra alışıyosunn ben kocamın desteğiyle alıştımmmm...

O konularda hoşgörülülermiş canım.Çok mutlu oldum mesajını okuyunca:) Dediğin gibi önemli olan sevgi ben onun gibi kimseyi sevemem onun da ilk kız arkadası benim o da benim gibi sevemez biz de kaybetmek istemiyoruz birbirimizi hiç .çok sağoll

ben 5. ayıma giriyorummm ..yenı evliyim ama eşimle 2 yıl sevgılı oldukk ... bız bırbırımız zor kazandıkk .. çok sevdıkk o sırada kayınvalidem bilmediği için eşime defalarca kız bakmışşş... ama nasip olmamışş .. eşimle kararlaştırdık gittik kıydık nıkahı sonra dedik ailelere biz evlendıkkkk...gelinlik giyemedım ama çok mutluyummmm... önemli olan 2 gönül 1 olsunnnn... kültür farlılığıı zor ilk gunlerim kötüydü ama şimdi onlar bana ben onlara alıştımmmm ..kayınpederimide valide sultanımıda çok sevıyorummm tabı nlarda benı severrr... çok iyi insanlarrrr....allah başımda eksik etmesin öyle anne babayı ....çocukları onlar için çok çok önemli bunu hissettirmeleri işini 10 numara yapıyolar..inş sende mutlu olursunnn

Kültür farkı evliliği evet gerçekten etkiliyor..

Ben bile eşimle aynı memleketli olmamıza rağmen hala bi çok şeyde ayak uyduramıyorum onlara..Her evin yaşayış tarzı farklı oluyor..

Bazen bişey oluyor hemen diyorum ama ben ailemden hiç böyle bişe görmedim hiç böyle şeylere alışık değilim diyorum...Açıkcası doğu batı olayıda değil bu her evin içi farklı...

Ama tabiki şu da bi gerçek siz birbirinizi çok seviyorsanız ve anlaşacağınıza inanıyorsanız ailelerinde birbirine çok uyması gerekmez..Onlar çok görüşmek zorunda değil zaten..

Ama size tavsiyem iki aileden de uzak bi yerde yaşamanız..Uzak olan herzaman daha değerlidir..Çok sık görüşmek hiçbir zaman çok iyi değildir..Bu senin içinde dünürler içinde böyle mesafe herzaman iyidir

Çünkü başta eşini çok sevdiğin için gözün görmüyor bazı şeyleri ama sonradan umursamadığın şeyler bile yavaş yavaş göze batabilir..

Evet tabi ki uyumsuzluklar farklılıklar olabilir dediğin gibi aynı memleketli insanlarda dahi görülebiliyor ama bunu insanlara anlatmak mesele hemen dogulu deyince hepsinin agzı yamuluyor yüzü değişiyor sinir oluyorum bu duruma.İnsanlara anlatamıyorsunuz böyle iyiler şöyle düzgünler diye.Ayyyy orda mı yasayacaksın 4 5 yıl ayyy ne yapacaksın orda laflarını duymaktan cok sıkıldım,bunlar taa ki evlenip 1 2 yıl gecene kadar da sürecek bu süreç beni sıkıntıya sokuyor

6 aylık ilişkide gelecek hesabı yapmak sakıncalı bence..
memleketleriniz yakınsa kültürlerin birbirine çok yakın olması gerekir. sorun onun ailesinin köyde olması, eğitimsiz olması ve ırk olarak farklı oluşunuz ise (böyle yazmışsınız ama ırk daha farklı bişeydir..:) önce ailsiyle zaman geçirmeye bak. onları çok ii tanıman gerekir. böyle kalabalık ailelerde birinin karar vermesi için genelde herkesin ya da aile büyüğünün onaylaması gerekir. başka şehirde yaşarız lafı gerçek mi değil mi bir de bunu tart bence..

Daha öncesinde arkadastık ve orda yasamak istemedigini biliyordum zaten benim zorunlu 3 yıl orda kalmam lazım.tabi ailesini tanıyıp ölçmem gerek ama beni bu sürede olumsuz düşünmeye itecek hiç bir sey yapmadı.

Köken olarak bizimkilerde doğulu fakat ordan kendileri cok küçükken ailece ayrılmıslar istanbul a yerleşmişler.

İlk zamanlar duygusal düşünülüyor,iki gönül bir olunca herşey olur deniliyor ama araya zaman girip te gerçeklerle yüzleşildiğinde mantığa uymayan çok şeyin farkına varılıyor....Sonra benim kocam böyle değildi,evlenince değişti,karım evlenince değişti durumları oluyor....

Sizin için hayırlısı olsun..............

en önemlisi senin neler istediğin ilişkiden...bunları belirlemekle işe başla derim..
sonra gözüne batar mı bazı şeyler..aslında takdir edilecek bir şey,ailesinde başaralı biri,okumuş falan..
demek ki çabalıyor..ama ailelerin uyumu da çok çok önemli..iyie ölçüp tartman gerekiyor..

kendini onun ailesi ile hayal edebiliyor musun? yakın hissedebiliyor musun? ve ğer çok aşıksan
kanımca evlilik düşüncesinden biraz uzaklaş..biraz mantığın devreye girsin..

Mantıkla düşünüyorum aslında daha çok bu konuda.Ben orda hep öyle insanların içindeyim hiç de rahatsızlık duymadım çok doğal içten insanlar ve beni iten bir yanları da yok.Her şeyin hayırlısı tabi kimin nasıl bir insan olduğunu bilemeyiz insanlar 10 20 yıl bile eşlerini tanıyamıyorlar herkes değişebilir bu herkes için gecerli benim için de gecerli tabi .

Ben insanları genelde iyi tahlil ederim ,mesleki alanımla da alakalı kimle ilgili ne dersem o cıkar genelde o yüzden ondan da eminim ama bilemeyiz tabi

Evlilik hayatı ile sevgililik hayatı çok farklı birbirinden......İki yabancı insanın aynı evde yaşaması ,birbirine alışması kolay değil...Tekrar hayırlısı olsun.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…