- 26 Ağustos 2007
- 3.904
- 4.123
- 658
Merhaba arkadaşlar..Uzun zamandan beri bu köşeye yazmadım yine size ihtiyacım var görüşlerinizi taraf tutmadan söylermisiniz gerçekten çıkmazdayım ve yardımınıza ihtiyacım var 
İki senedir süre gelen bi arkadaşımla aramızda yakınlaşma oldu..Son bir haftadır ne sevgiliyiz ne arkadaşız adını koyamadığımız bi birlikteliğimiz var..Kendisi işini gücünü bulmuş çok bilgili görgülü kendini geliştirmiş bi insan ben yanında eziliyorum..Aslen Ağrılı ama ortaokul,lise ve üniversite yılları izmirde geçmiş..Sadece çocukluğu ağrıda geçmiş ve ailesi hala ağrının bi köyünde ikamet ediyor..Benim üzerime çok titreyen çok düşünceli saygılı ve mantıklı düşünen bi yapısı var..Bişeyi baştan belirtmek istiyorum kızlar ben hiç bir zaman dil-din-ırk-mezhep farkı yapmadım yapmam da hepimizi Allah yarattı ve hepimizin gideceği yer yine aynı..Benim için insan olması yeterli..Bu yüzden anlatacaklarımı sakın ama sakın kimse yanlış anlamasın..
Benim ailem orta anadolu da yetişmiş kendini geliştirmiş insanlar..Akrabalarımdan birinin kızı doğulu biriyle evlendi ve boşanma derecesine geldi aralarında mezhep ve siyasi fark vardı..Bu yüzden sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali kötü örnek olan bu durumdan dolayı babam hep kızım herşeyin kabülüm ama bu duruma beni nolursun sürükleme derdi..Benimde aileme saygım sonsuz oluduğu için hiç ne gönlüm nede mantığım kaydı bu farklılıkta olan erkeklere..Ama gelin görün ki yukarıda anlattığım 2 senelik arkadaşıma karşı bişeyler hissetmeye başladım..Tabi oda bana karşı..İki sene tanıdığımız için kendi kendimize evliliğe dair hayaller bile kurmaya başladık..Belki olur babam evet der yaşım da 27 olduğu için belki mutluluğumu düşünüp kabul eder diye düşünüyordum Mezhep farkı ailem için çok önemli olduğundan facede akrabalarının mezhep farkına baktım hepsinde müslümün yazıyor..Bu akşam ağzını aradım direk soramadığım için (önümüz ramazan oruç tutabilecekmisin dedim) oda geçen yılda üç beş tane açığım var bu yıl da yaz mevzimine gelecek nasıl olacak bilmiyorum dedi..Sonra içimden mehzep farkımız yok şükür dedim..Akşam bi sohbetimizde benim ailem Ağrıda bi köyde yaşıyor evet,köylüler..Kültürleri bizim gibi değil bunu öncelikle bilmeni istiyorum dedi..Bana yalnızken kız bağır çağır ama ailemin yanında lütfen saygıda kusur etme dedi..Ben senin aileni kendi ailem gibi bileceğim sende öyle bil nolursun ailemin yanında beni küçük düşürecek yada onları kıracak bişeyy söyleme dedi..Tamam dedim..Gece facede akrabalarının resimlerine baktım doğunun bi köyünde yaşayan bizden tamamen farklı insanlar..Abileri yüksekokul okumuş başka ilde yaşıyor,ablası öğretmenle evlenmiş başka ilde yaşıyor..Kendiside görevi nedeniyle başka ilde yaşıyor yani hepsi anlayacağınız dağılmış ama bayramda seyranda tatilde tekrar buluşuyorlar..Bu duruma ailem ne der bilmiyorum..Kültür-siyasi ve sanırım mezhep farkımız var..Babam hep kızım ailesiyle evleneceksin bu yüzden ailesi ailemizle anlaşabilecek biri girsin hayatına yeri gelsin ben eşinin babasıyla oturup sohbet ediyim yeri gelsin annen eşinin annesiyle beraber otursun sohbet etsin..Fikirlerimiz uyuşsun derdi..Ama ailemin tam zıttı bi ailesi var..Şimdi olurda ben onu ailemle tanıştırmaya getirsem ailemin tavrından çok korkuyorum..Siz olsanız napardınız?
Dil-din-ırk-mezhep farkı gözetmeden (Kürt bi ailenin oğlu ve kürt-azerice konuşuyorlar )kızınızı verirmiydiniz yada böyle biriyle evlenirmiydiniz nolursunuz yardımcı olun bana

İki senedir süre gelen bi arkadaşımla aramızda yakınlaşma oldu..Son bir haftadır ne sevgiliyiz ne arkadaşız adını koyamadığımız bi birlikteliğimiz var..Kendisi işini gücünü bulmuş çok bilgili görgülü kendini geliştirmiş bi insan ben yanında eziliyorum..Aslen Ağrılı ama ortaokul,lise ve üniversite yılları izmirde geçmiş..Sadece çocukluğu ağrıda geçmiş ve ailesi hala ağrının bi köyünde ikamet ediyor..Benim üzerime çok titreyen çok düşünceli saygılı ve mantıklı düşünen bi yapısı var..Bişeyi baştan belirtmek istiyorum kızlar ben hiç bir zaman dil-din-ırk-mezhep farkı yapmadım yapmam da hepimizi Allah yarattı ve hepimizin gideceği yer yine aynı..Benim için insan olması yeterli..Bu yüzden anlatacaklarımı sakın ama sakın kimse yanlış anlamasın..

Dil-din-ırk-mezhep farkı gözetmeden (Kürt bi ailenin oğlu ve kürt-azerice konuşuyorlar )kızınızı verirmiydiniz yada böyle biriyle evlenirmiydiniz nolursunuz yardımcı olun bana

Son düzenleyen: Moderatör: