Ailelere yardım yapıyor musunu

zeynep28zeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
152
9
Ailelerinize maddi anlamda yardımcı oluyor musunuz? Içimden yardım etmek geciyor ama cok yardım edemiyorum evlendigimizden beri kredi ödüyoruz vede zorunlu olarak 2 kere ev taşıdık, başka bir sehirde çalışmak icin kendime ev actım onun icinde bir sürü masrafa girdim. Daha sonra esimin yanına geldigimde cocuk istedik ve cocuğumuz olmadı bu yüzden tup bebek denemelerine başladık ilaçlar ve tedavi masrafları derken tekrar maddi durumumuz bozuldu. Su an cok şükür bebeğimiz var tabi bebegin masrafları maddi durumumuzunuzerine tuz biber oldu. Yalnız bebeğe yaptığımız masraflar gözüme hic gelmiyo öderiz ne olacak ki. Ama sorun ki aileler bizim yaptığımız yaşadığımız maddi duruma her seferinde siz ne masraf yaptınız ki, niye bu kadar borcunuz var olarak surekli söyleniyor esimle birlikte yaklaşık 5000 tl alıyoruz tamam yuksek bi rakam ailelerimiz emekli maaşı ile geçiniyorlar ve bizden yüzümüze soylemeselerde destek bekliyorlar. Onlara gittiğimizde elimiz bos gitmiyoruz ama cok yardım da edemiyoruz siz ne yapıyorsunuz? Bazen esim bizim bu kadar borcumuz var kendi ailemi düşünmek zorundayım yardım edemem diyo sizin esleriniz yada siz ne düşünüyorsunuz?

Ben elimden geleni sonuna kadar yaparim anneme cebimde ne varsa onundur cunku onun sayesinde okudum onun sayesinde evim arabam oldu daha bekarken bile herseyim vardi herseyi ona borcluyum maddi manevi yanimda oldugu icin basardim yaptim
Param olmasa bile evimdeki erzaktan veririm yine veririm
Esim de isterse kendi ailesine verebilir karismam

Gerçekten ihtiyaçları olursa yardım yapılır tabi. Emekli maaşı ile geçinmek her zaman muhtaçlar demek değildir.

Hangi şehirde yaşadıkları önemli, kira verip vermedikleri önemli. Okuyan başka kardeşler var mı önemli. Yardım edildiğinde lüks için mi harcayacaklar, gerçekten ihtiyaçlarına mı harcayacaklar önemli.

Açıkçası ben de eşim de hiç yardım etmedik (ben evliyken), ama ihtiyaçları da yoktu. Olsaydı ederdim herhalde, ama belli limitlerde, makul miktarlarda. Kendimi ve çocuğumu zora sokmadan.

Aileleriniz aç mı, açıkta mı, çok mu zor durumdalar? Değillerse biraz daha rahat yaşamak için sizden yardım beklemeleri çok yanlış. Onlara yardım yapacağınız yerde, çocuğunuzun geleceği için birikim yapmanız daha mantıklı değil mi? Biz kimseye yardım etmiyoruz, kimsenin bir şey de beklediği yok zaten. Ama bekleselerdi bile, gerçekten ihtiyaçları var mı diye bakardım. Acil bir durum olur, hastalık gibi mesela, o zaman tabi ki maddi manevi yanlarında olmak gerekir. Ama onun dışında ne kimseye kazandığınız paranın, ne de yaptığınız harcamaların hesabını vermek zorunda değilsiniz. Eşiniz "kendi ailemi düşünmek zorundayım" demekle o kadar haklı ki... Bence siz de vicdan yapmayın.

biz açıkçası öyle ellerine para vermiyoruz...hatta saolsunlar daha çok onlar bize destek oluyor diyebiliriz..
ama bizde ailelerimize giderken ufak tefek şeyler alırız..yada evde atıyorum sürahisi yoktur gidip onu alırım falan...

Hayat çift maaş olsada ona göre giderler oluyo ...mesela 19 unda düğünüm var bugün maaş yattı ekşi 800 e düştüm genede annemi babamı gönülleyecek kadar yol harçlığı diye kayonpederden 200 lira aldım nisanlık dan 300 lira aldım şuan memletime gidiyorum yoldayım birazını babama birazını anneme pay edeceğim eksiye düşen hesabıma yatirmicam

Hayır yapmıyorum, ihtiyaçları olsa yapardım.
Arada hediye vb alıyorrum, kardeşlerime bir şeyler alıyorum ama düzenli bir şey yok.

Ailelerinize maddi anlamda yardımcı oluyor musunuz? Içimden yardım etmek geciyor ama cok yardım edemiyorum evlendigimizden beri kredi ödüyoruz vede zorunlu olarak 2 kere ev taşıdık, başka bir sehirde çalışmak icin kendime ev actım onun icinde bir sürü masrafa girdim. Daha sonra esimin yanına geldigimde cocuk istedik ve cocuğumuz olmadı bu yüzden tup bebek denemelerine başladık ilaçlar ve tedavi masrafları derken tekrar maddi durumumuz bozuldu. Su an cok şükür bebeğimiz var tabi bebegin masrafları maddi durumumuzunuzerine tuz biber oldu. Yalnız bebeğe yaptığımız masraflar gözüme hic gelmiyo öderiz ne olacak ki. Ama sorun ki aileler bizim yaptığımız yaşadığımız maddi duruma her seferinde siz ne masraf yaptınız ki, niye bu kadar borcunuz var olarak surekli söyleniyor esimle birlikte yaklaşık 5000 tl alıyoruz tamam yuksek bi rakam ailelerimiz emekli maaşı ile geçiniyorlar ve bizden yüzümüze soylemeselerde destek bekliyorlar. Onlara gittiğimizde elimiz bos gitmiyoruz ama cok yardım da edemiyoruz siz ne yapıyorsunuz? Bazen esim bizim bu kadar borcumuz var kendi ailemi düşünmek zorundayım yardım edemem diyo sizin esleriniz yada siz ne düşünüyorsunuz?
İkinizin aileside sizden önce nasıl geçiniyolarsa şimdi de öyle geçinecekler. Ne siz ne de eşiniz maddi olarak yardımda bulunmayın. Kendinize ve çocuklarınıza ilerisi için yatırım yapın

Esiminde benim de kardeşlerimiz daha okuyo, dediğiniz gibi eve fazla aldığım erzak oldugunda onlara götürüyorum yada onlarda kaldığımızda market alışverişi yapıyoruz. Asıl olan acayip vicdan yapıyorum neden daha fazla veremiyorum diye bu yüzden size sormak istedim cevaplarınız icin cok teşekkür ederim

evet yardim ediyoruz eşimin ailesine.. çünkü durumları iyi degil imkanlari yok alt üstteyiz. eşim ayda 900 lira ödüyor içinde elektirk su ne varsa dahil. çok borç çektilerdi.. bundan da şikayetçi degilim. yemegi kaynanamgilde yiyoruz. soruyorum pazardan ihtiyac varmi? her zaman arkadasindayiz biz. bizimde borcumuz var ödüyoruz yetiyor Çok şükür. 2 sene kaldi borç bitmesine Sonrasinda kendimize bakacaz eşimle. inşaALLah o günleri güzel görecegiz. Rabbimin iziniyle.

faturaları bekarken ben öderdim evliyim hala ödüyorum..
babam mırın kırın etsede ben ödemeye devam ettim..
kendimize market alışverişi yaparken ailemede yapıyorum..

taşlanıcam biliyorum ama dünyaya getirilen çocuğa anne baba koşulsuz bakmak zorunda,temel ihtiyaçlarının haricinde okutup iş güç sahibi bi birey de yapacak ..fakat evlendikten sonra hele ki zor durumda değillerse kesinlikle bakmakla yükümlü değilsiniz,hep diyorum koşullar artık çok zor,hele çocuğunuzun eğitimi düşündüğünüzden çok daha fazla tutacak,evli çiftlerden durumları iyi de olsa (ki yan gelip yatarak para kazanmıyorsunuz ortada muhtemelen ciddi bir emek karşılığı kazanılan para var ) para talep etmek üzgünüm ama pişkinlik geliyor..size önerim yatırım yapın,ev kredisine girin örneğin ,hem çevrenizdekilerin sizden beklentisi olmaz,hem de özellikle çocuğunuzun geleceği için mükemmel bir yatırım olur

taşlanıcam biliyorum ama dünyaya getirilen çocuğa anne baba koşulsuz bakmak zorunda,temel ihtiyaçlarının haricinde okutup iş güç sahibi bi birey de yapacak ..fakat evlendikten sonra hele ki zor durumda değillerse kesinlikle bakmakla yükümlü değilsiniz,hep diyorum koşullar artık çok zor,hele çocuğunuzun eğitimi düşündüğünüzden çok daha fazla tutacak,evli çiftlerden durumları iyi de olsa (ki yan gelip yatarak para kazanmıyorsunuz ortada muhtemelen ciddi bir emek karşılığı kazanılan para var ) para talep etmek üzgünüm ama pişkinlik geliyor..size önerim yatırım yapın,ev kredisine girin örneğin ,hem çevrenizdekilerin sizden beklentisi olmaz,hem de özellikle çocuğunuzun geleceği için mükemmel bir yatırım olur
Senı kımse taslayamaz,orda dursunlar

Benimkilerden yardım almam gerek maddi durumu karşılaştırınca. Durumları olmasa yardım ederdim. Küçükken 3 katlı devasa bir havuzlu villa alıp tüm sevdiklerimi içine doldurmak vardı hayallerimin baş köşesinde. Hepsine araba alacaktım ayrı ayrı en son model. Hepsinin durumu da yıllar geçtikçe abartı derecede iyi oldu. Sonra ben kendimi yandın kızım sen kaldın dımdızlak ortada çalış mavi diye düşünür buldum. Hiçbiri de birbirine yardım etmedi zor zamanlarında. Ben olsam ederdim ama. Ediyorum da ailemden olmayan kendi belirlediğim kişilere. Varken işe yarayayım bari düşmez kalkmaz bir Allah sonum belli değil iyi yerlere gitsin en azından.

Sukur iki tarafinda bizden beklentisi yok. Hatta kucuk seylere bile mahcup oluyorlar. Ama ne yalan soyleyeyim oyle aman aman bir destegimiz yok onlara. Arada ben anneme 50 100 neyse veririm esimde iki tane kardesi var onlara verir 50 100 ama duzenli degil. Arada kayinvalideme pazar yapariz genellikle bizde orda yedigimiz zaman ben hep eksiklere esimi yollarim kayinvalidem mahcup olur gerek yok der. Benim annemede yemege gittigimizde yogurt yumurta gibi temel gidalar gotururum. Annemde kizar niye getiriyorsun diye. Birde hediye aliriz kayinvalidemin tavasinin kulpu kopmus mesela ona seramik tava aldim gecenlerde. Annemde benim baharat takimima ozendi onada ayni baharat takimini aldim.

beklentisi olmasina gerek yok bence icinden gelirse yardim yaparsin ailene
Bu arada yardim etmeyiz hic gerek yok diyen arkadaslar evlenirlerken nisan yaparlarken genelde aaaa olur mu aileler cocuklarina yardim etmeli herseyini almali herseyini tastamam yapmali diyenler sanirim :KK66:
Ben annemden fayda beklemektense ona faydali olmayi tercih ederim ama dedigim gibi tercih meselesi herkes diledigini yapmali

X