Ailelere ziyaret nasıl olmalı?

sevgi kayaa17

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
115
67
13
32
merhabalar
Kötü bir haftasonundan sonra şimdi çok daha huzurluyum. Yorumlarınız için sağolun. Bana çok yardımcı oldular.

İlişkilere artık çok daha temkinli yaklaşıp , en başında herşeyi konuşacağım.Bazı konularda insanlar nasıl orta yolu buluyor merak ediyorum.
Farklı şehirlerde oturan ailelere evli çiftler ziyaretlerini ne kadar sıklıkta gerçekleştiriyor?
Eski sözlüm senede 5/6 kere giderim, doğum günlerine katılamam , önceden ben ailemin kutlamıyordum senin ailenin kutlayamam vb. söylemlerde bulunurdu. Ben daha çok yanlarında olmayı istediğimde tek başına gidersin ne var gibi çıkışırdı. Siz nasıl ayarlıyorsunuz kızlar ?

Farklı sehirlerdelerse bi bayram birine diger bayram öbürüne gider belki bir kerede izinde aynısını yapardım

Bizim aileler aynı şehirde.
Ancak bana eski sözlünüzün söylemleri yanlış geldi.
Herşey karşılıklıdır.

Neden bir insan var olan ailevi görüşmelerinden sırf evlendi diye vazgeçsin?
Evlenince var olan ailen ile görüşülen zaman niye değişsin?
Bu düşünce bana ters.

Eşin katılır veya katılmaz, kendi tercihi, ancak ben şahsen görüşmelerime kısıtlama getirilmesine sinir olurdum.
İnsan istediği zaman annesini,babasını,kardeşini, teyzesini, halasını, kısaca sülalesini görme hakkına sahiptir.
Evlilik cüzdanı buna engel değil bence.

Birazda bu açıdan bakın derim.

Ancak tabii ki farklı şehirlerde olunca, işin içine maddi durum, ulaşım masrafları ve şartları giriyor araya.
Bu da başlı başına farklı bir konu.
Eğer maddi durum, seyahat edebilme koşulları uygunsa, ben bir engel görmem, maddi sıkıntılar varsa, sık gidilen kişilerle görüşme daha aralıklı yapılabilir, belki aralıklı olur ama 1 hafta kalacağına 10 gün kalırsın, senede 2 sefer gidersin misal.

Bu tamamen eş ile kurulan ilişki ve iletişim ile alakalı bence.

Bence şu anda bekarligin keyfini çıkarın, anı yaşayın. Yeni bir sevgili bulunca düşünürsünüz, bu tür seylere kafa yormaya ne gerek var simdiden?

Farklı şehirler derken mesafe önemli. 1-2 saatlik mesafedeyse aileler, bir ay birine bir ay diğerine gidilebilir. Her boşlukta ailenin yanına gidilmesi gereksiz olur. 6-7 saatlik mesafeler için bayram gibi uzun tatil dönemlerinde yine sırasıyla aileye gidilebilir. Öyle her Doğum günü, özel güne gidilecekse oooo. Siz çalışmaktan vakit bulup, kendinize vakit ayırıp, para ayarlayıp nasıl gideceksiniz ki?

Bence evlenip yurt dışına gitsin herkes. Görüşme falan da olmasın video konferans yapılsın. KK da dertlerin %80'i bitsin.

canım bu şöyle olmalı diye kurala bağlanacak konu değil ki. hangi şehirlerde olduğunuz, aranızın kaç km olduğu, eşinin veya senin cumartesileri çalışıp çalışmayacağın, normal aile düzeninde ne kadar sıkı fıkı ilişkilerinizin olduğu, vs vs pek çok etkene bağlı.

eski sözlünden ötürü mü takıldın bu konuya?
ben mesela yazları 2 haftada bir cumartesi pazarı kayınvalidenin yazlığında geçirebilirim diye düşünüyorum. deniz vs hoşuma gidiyor. ama eski sevgilimle evlenseydim annesigil denize kıyısı olmayan bir şehirde yaşıyordu. ne alaka iki haftadabir gidip kalayım? yani seninki de koşullara göre değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…