Merhaba ;
Hemen konuya girmek istiyorum.
Hayatımda biri var 2 yıldır ilk başlarda her ne kadar ciddi düşünmesekte son aylarımızda ciddi adımlar atmaya başladık.
Bir ay önce istemeye geldiler.
Nereli olduğu ile bilgi vermek istemiyorum fakat ailemin onaylamadığını söylemem sanırım yeterli.
Ona güvenim tam bir problem yaşayacağımı düşünmüyorum.
Fakat ailem bizden onay bekleme ne evet diyeceğiz ne hayır diyor kendi kararını kendin ver ama ileride karşına bunlar bunlar çıkabilir.
Bunları kabul edebilecekmisin diyor.
Dediğim gibi ona güveniyorum ailemde çocuğu onaylıyor onunla ilgili her hangi bir problem yok sorun ailesi diyor.
Ama biz olurda evlenirsek zaten ailesinden ayrı yaşayacağız.
Kafam öyle karışık ki doğruyu yanlışı ayırt edemez hale geldim.
Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Kendinizi benim yerime koyarak yorum yaparsanız çok sevinirim.
Canım öncelikle herşeyin hayırlısı olsun diye sozume başlamak isterim nasipte kısmetde var ise herşey olacağına varır...
Bu anlattıkların bana hıç yabancı gelmedi birebir örneği kendi hayatımdan vereceğim sana yorumunu bakış acını değiştirebilir belki...
4yıl önce bu zamanlar senin düşündüğün gibi ,hergün acabalarım oluyordu ailem eşimi sevmiş fakat aileden ötürü hiçbir zaman anlaşamıycağımızı binlerce kez dile getirmişlerdi... Ne dedilerse olumlu bir cevabım oldu çünkü eşimden o kadar emindim ki ailesine uymayacagına,benı bazı şeyler için zorlamayacagına cunku konuşmaları bu yondeydı...
Düşüncem sonuçta elhamdülilllah müslümanız kotulugum ıcın ugrasmıyolar dıye düşündüm hep benı oldugum gıbı kabul ettıler dedım.Ama malesef oyle değilmiş işler köprüyü geçene kadar ayıya dayı olayı oldu benım hesap...
Pişman değilim evlendiğime asla pişman olmadım halada ilk günki gibi aşığım eşime aynı heyecanlar devam ediyo,fakat aılesiyle nişanlandıgımız gunden berı sorun yaşıyoruz.izmirde tanıştık evlendik istanbula yerleştik ailesinden 500km uzakta yaşıyoruz ama ailenin 1 telefonu ortalıgı karıstırmaya yetiyo malesef 2 gorumce 1 kaynana omrumu yediler omur törpüsü oldular...
Eşimde sağolsun ailesine düşkün olmayan adam gitti,yerine ailesine karşı beni savunmayan ailesi yüzünden günlerce benle konuşmayıp surat sallayan biri geldi yerine... anlatmakla olmaz hele ki oğlum dünyaya geldi işler temelli arap saçı oldu...
K.validenin bir sözü olay olmaya başladı herşeye laf sokmaya argo konuşmaya başladı eşim duymasına ragmen yaa anne bu kız sana ne yaptı neden bole tavırlısın demedı demedıgı gıbı bıde benı ezdırdı...inan ailesine karşı en ufak bı saygısızlık yapmışlıgım yok küfür eder cevap dahı vermem (eşimin ailesinde kadınlar çarşaflı ,erkekler cübbeli ben ise onlara cok zıt gelen bir durumdayım çok acık sayılmam ama sonucta dar giyinirim kısa kol vs onlara ters durup durup bi laf sokarlar)
Allahın emriyle gelip isterken durumumun hıcbır onemı yoktu bız karısmayız oglumuz bilir diyen ınsanlar sankı benim kocam gibi herşeyıme karıstıkları yetmezmıs gibi esimi nasıl fişekliyolarsa eşimde dile getirmeye başladı son zamanlarda bu durumu...(daha nişanlıyız gelinlik provasında straplez bi gelinlik istedim bastan bişi demediler gelinlik bitmiş artık üstüne bolero diktir diye tutturdu kaynanam ve en son onu diktirirp giyinmessen dugununuze gelmem dedi eşimede dönüp evlatlıktan reddederim seni dedi. daha yolun basındayken en gusel hayalımin içine turp sıktılar gelinliğimin tum modeli kapandı bir yerim eksilmedi belki ama neden boyle olsun en güsel günüm neden onların istediği gibi olsun hala içimde yara... eşimde diyemedi hayır anne biz bole ıstedik die )
Aileler temellı uyusmuyo zaten hicbir ortama beraber katılamıyorlar gıyım kusam oturup kalkma konusma birbirinden o kadar farklı ki onlar biizmle bir ortama girince onlar mahcup oluyo,biz onlarla girince mahcup oluyoruz...buda ailelerimizin hep agzında karı koca olarak bizi yıpratıyo...Özünde hiçbir sorunumuz yokken ailelerimiz yuzunden cok hırpalanıyoruz...bilmem anlatabildim mi canım?
Sabrın var ise önüne gelenle mücadale edip sukunet saglayabileceksen,onun bunun lafı senı uzup kahretmıycekse evlen...
ziraa öteki türlüsü insanı çökertmekten başka bi işe yaramıyo...sevgi bile bir noktada çözümsüz kalıyo güselim
Bakış açıları farklı tutucu bir aile ama çocuk ailesine düşkün değil
Gözlemlediğim kadarı ile kopuklar birbirlerinden zaten
oyle gözükürler ama evlenince bi bakmıssın ki can ciğer kuzu sarması anne evlat birbibirinden koparmı?
ama sonradan ısler degısıyor bılıyormusun, yanı sonradan hele hele karıları dogum yapınca erkekler anneleırnın ne sıkıntı cektıkleırnı gorunce anneler kıymetlı oluyor
bu hep boyledır
kesinlikle bu lafına katılıyorum cnm
Canim cok zor bi karar benim de ailem istemedi biz cok mutaasiptik onlar cok farkli.. ben aski tercih ettim ama hep problem oldu hersey annemin gozune batti soylendi.. dsha sonra bazi seylerde annem hakliymis gordum sonunda kavgalar basladi bu arada nisan olali iki ay olmadi.. onun annesi de doldurmaya badladi ben herseye ksnmadigim icin simdi ayrliyoruz.. hemde onun annesini bayramdan sonra aramadim diye.. kadinla tartismistik agizina geleni saydi sonra konustuk ama ben unutmadim eskisi kadar samimi olamadim tek sucum bu.. ama hic saygisizlik etmedim sesimi yukseltmedim.. ve beyefendi ayrilmaya karar verdi. Babama konusacagiz demis ama buraya geleli bi haft oldu aramadi.. simdi oyle pismanim ki-. Keske ailemi dinleseymisim hic biz demistik demediler yuzume hep yanimda oldular beni mutlu etmek icin babsm bile saklabanlik yapti ama kendi aralarinda konusurlarken duydum bizi dinlemed cok dedik diyorlardi. Ben daha cok uzulmeyim diye bana belli etmiyorlar.. sana tavsiem cok iyi tani emin ol.. tam anlamiyla emin olnadan sadece duygusal karar verme.. hic bisey ailenin yerini tutamaz onlari sakin bi adm icin karsina alma keske gecen seneye geri donsemm :'( hayatta baslamazdim onunla..
buda kötü bir ornegi allah yardımcısı olsun
ayrılmayı hic düsünmedim eşimden yana bir huzursuzlugum yok cunku...
ama aılesının karsısında kendımı tutup sıkmaktan yalancı gulumsemelerden sırf esımın aılesıdır dıe yanlarında olmaktan 26 yasımda sacımda normal sac kalmadı beyazladı hayat kolay degıl malesef hele ki evlilik sorumluluk yurutmek her tarafı dengede tutmak kadar zor hicbişey yok güzelim