Ailem baskıcı kıyafetlerime karısıyorlar?

ninis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2021
130
0
8
22
Ya yaz mevsimini asırı cok seviyorum ama yasayamıyorum . Ailem asırı baskıcı sort vb seyleri giymeme kızıyorlar , sadece evde giyebilirim o da zorla giyiyorum . Ya kac defa denedim asla ikna olmuyorlar kızıyorlar , bende gizlice giymeyi planlıyorum niye yaptigimi sormayın tum arkadaslarım istedigi seyleri giyerken benim asırı moralim bozuluyor , neyse konumuza gelirsek nasıl gizlice giyebilirim? crop falan giyerken sorun olmuyor gizlice giymesi , fakat şort nasıl giyebilirim sizce , az tavsiye verirmisinizz

16 yaşındasın. Benim tavsiyem gir odana üniversite sınavına çalış, yaşıtların gezsin sen Test çöz. Sınavda güzel bir sonuç yapıp İstanbul Ankara İzmir,ailen hangi şehirde yaşamıyorsa oradan bir okul kazan, gönlünce rahat rahat giyin,yaşa. Mezun olunca da orada kalır,geri donmezsin. Böylece sorunun uzun ömürlü olarak çözülür

Ya yaz mevsimini asırı cok seviyorum ama yasayamıyorum . Ailem asırı baskıcı sort vb seyleri giymeme kızıyorlar , sadece evde giyebilirim o da zorla giyiyorum . Ya kac defa denedim asla ikna olmuyorlar kızıyorlar , bende gizlice giymeyi planlıyorum niye yaptigimi sormayın tum arkadaslarım istedigi seyleri giyerken benim asırı moralim bozuluyor , neyse konumuza gelirsek nasıl gizlice giyebilirim? crop falan giyerken sorun olmuyor gizlice giymesi , fakat şort nasıl giyebilirim sizce , az tavsiye verirmisinizz
İleride bizim de evlatlarımız olacak ne diyeceğimi bilemedim

16 yaşındasın. Benim tavsiyem gir odana üniversite sınavına çalış, yaşıtların gezsin sen Test çöz. Sınavda güzel bir sonuç yapıp İstanbul Ankara İzmir,ailen hangi şehirde yaşamıyorsa oradan bir okul kazan, gönlünce rahat rahat giyin,yaşa. Mezun olunca da orada kalır,geri donmezsin. Böylece sorunun uzun ömürlü olarak çözülür
Senin önerin hanımefendiyi çok rahatsız edecek
Çünkü istediği cevabı alamadı
Çünkü birileri ona ders çalış dedi
Ve yaşı 18 den kucuk, düşünebilme becerisi haliyle yok 🤷 eyvah eyvah

Yani yasiniz kucuk oldugu icin bu kiyafet yönlendirme ve baskisina karsi gelme isteginizi, direnmenizi anliyorum ancak ailenizin bu karisma isteginin temelinde ne yattigi da onemli. Bu onlara hak verdigim anlamina gelmez ancak bilirsek ona gore bi tavsiye sunabiliriz.

Misal etik, ahlak degerlerini kiyafete göre mi bicimlendiriyorlar yoksa inanislari geregi mi, bulundugunuz il-ilce olarak mi kisitlama getiriyorlar. Cocuguna sort alisverisi yapan bi ebeveyn olduklari izlenimi edindim yani hem sort alip hem giyme mi diyorlar, belirledigimiz zamanda mi giy diyorlar?
Kiyafetinizle kendi bedeninizi kontrol edemeyeceginizi mi dusunuyorlar?

Ben ortaokul-lise caglarindayken mini etege bayilirdim, ailem de giyiyorsan cekistirme derdi. Huzursuz hissettigim her neyse giymedim, bogazli kazak da giyince yakasini sündürüp cekistirirdim mesela.

Pekala kisin da sort giyilebilir siyah coraplarla giyin hafta sonlari uzun, ceket, mont neyse ben cizmelerle, botlarla kombin yapardim. Gerci lise ogrencisinin böyle bez parcalariyla oyalanmasini da cok gerici buluyorum. Ufkunuzu genis tutun da bu sekilde baskici oldugunu dusundugunuz ebeveynlerden uzaklasmak icin egitim dalina tutunun.

Ailelerin baskı yapması yerine güzelce egitseydi böyle olmazdı. Sende gizlice nasıl giyerim diye kışın ortasında bunları dert etmezdin.
Güzel kardeşim aklını başına topla ve dersini çalış. Şort mort seni kurtarmaz. Okumazsın iki gün sonra ailen seni kocaya verir o da sana istediğin gibi giydirmezse ne olacak?
Ha ben şort bluz vs giyilmesine karşıyım. Karşı olduğum için bana herkes özgür falan filan da demeyin...

Gizli bir seyler giyecek olduktan sonra yapmasi çok basit şortta dahil ama simdi sana akil versemmm, sen giysen disarida bir tanidik vs gorse ailene soylese ya da gosterse ailen ne yapar? Dayak vs yiyebilirsin belki, şort icin dayak yemene deger mi? Kendi kararlarini verebildigin zaman saklamadan giysen daha iyi.

Tam ergenlik zamanlarındasınız yani ailenizin karışmasına çok tepki gösteriyorsunuz haklı olarak ama bende diğer arkadaşlar gibi diyeceğim size güzelce derslerinize odaklanın ailenize karşı gelmeyin ileride kıymetlerini daha iyi anlarsınız gerçekten.

Gizlice yapıp yakalansan sonu daha mı iyi olacak? Çok kritik bir yaştasın, ailenle kafa yapılarınız uyumsuzsa şehirdışında bir okul kazanırsın ayaklarının üzerinde durup okursun. Kimseye de senin hayatına da bedenine de karışma lüksü vermemek için kendini geliştirirsin.

Senin önerin hanımefendiyi çok rahatsız edecek
Çünkü istediği cevabı alamadı
Çünkü birileri ona ders çalış dedi
Ve yaşı 18 den kucuk, düşünebilme becerisi haliyle yok 🤷 eyvah eyvah
Umarım dikkate alır. Çünkü o ailenin yanında kalmaya devam ederse o şehirde okur, çalışır ya da boş boş evde oturursa baskılar aynı sekilde devam edecek...
Tek kurtuluşu sınava çalışıp başka şehir kazanmak.
Ben böyle ailelere de uyuz oluyorum..benim kuzenimin evinde saç boyaması bile büyük bir olaydi mezuna kaldığı sene. Bir gün saç boyuyor, beş gün surat cekiyor,laf yiyor. Oje sürüyor, kınaniyor. Lise yıllarında kapanip açılmıştı, ailesi devamlı açılmakla yanlış bir karar verdiğini yüzüne vuruyor...
Neyse,kiz başka şehirde üniversite kazandı, iki yilda 3 ayrı yerine dövme yaptı, saçlari bir gün mor,bir gün yeşil, barlardan içki ile 'xx şehri için iftar vakti' paylaşımları yapan biri haline geldi😅
Aslında kızı böyle uçlarda yaşar hale getiren tamamen ailesi, bu dövmeler falan filanlar da tamamen tepki (benim de dovmem var,uzun uzun düşündükten sonra gerçekten istediğime emin olup yaptırmistim 24 yaşında). Aile ne kadar bir çocuğu sıkarsa cocuğun patlamaya hazır hale gelmesi de o kadar kolay oluyor.
Konu sahibinin ailesi normal bir aile olsaydı bu kızcağız da Ocak ayından 'yazin nasıl şort giyeceğim' derdine düşmezdi. Böyle baskılarla büyüdüğü için şort crop giyinmek ona ekstra ekstra havalı bir şey gibi geliyor. Oysa normal ailelerin normal kızları için şort crop sadece bir kıyafet...

Önceliğiniz dersleriniz olsun güzel bir üniversiteyi kazanın. 18 yasını doldurun, sonra ne isterseniz yaparsınız. Şuan için gizlice şortu oraya buraya sakla diye tavsiye vermek bana doğru gelmiyor. Belki baban görecek ve seni dövecek bunu bilemeyiz

Simdi sana ne yorum yapsam bosa gidecek çünkü daha cok kucuksun ve ergenliğin isyankarligini sonuna kadar kullanacaksin.
Ama keske ailene birseyler diyebilseydim.
Cocugunuza yasaklar koymak yerine, nasil olsa sizden gizli yapacaklari seyleri bilginiz dahilinde yapmasini sağlayın derdim😔

aman ben koca kız oldum hala müdahale ediyorlar. Yaşla alakası yok bence. Yazın mayomun üstüne giydiğim bir elbiseye bile babam laf söyledi. Yıllardır da onu kullanırım bu yaz nedense olay oldu. Bunaltıyorlar. Özellikle babamın rahatsız olması zoruma gitti. Bir de anneme söyle ikaz et gibisinden konuştuğunu duydum. Bakmayı biliyosun da uyarmaya mı çekiniyosun? Vücuduma bakmasa görmez. Türkiye'deki ensest ilişkilerin ne kadar ciddi olduğunu bildiğimden bu durum beni rahatsız etmişti. Bu söylediğim sadece bir örnek.

Yani şehir içinde ben de minicik şortlar giymem, şehirlik kıyafetlerim ile tatillik/gezmelik kıyafetlerim ayrıdır. Sana önerim ise ders çalışıp iyi bir bölüm kazanıp hayatını kurman. Ben ailesi karışan çocukların serbest giyinme özgürlüğü olan çocuklara göre daha çok b.kunu çıkarma eğiliminin olduğunu düşünüyorum.

Peki aileniz buna neden izin vermiyor ? İnançları örf adetler sebebiyle mi yoksa yaşadığınız yerden mi kaynaklı ?

güzelim seni çok iyi anlıyorum bende aynı baskılara maruz kaldım oje sürmem bile yasaktı kavgayla sürüyordum. üniversiteyi ailemin yanında kazandım ama üniversiteye giderken bir tık daha rahat ettim çünkü yetişkin gibi davranıp istediklerimi kabul ettiriyordum. öğrenciyken yurt dışına gittim projeye da daha özgüvenli oldum ve ne istediğini bilen.

şimdi 24 yaşındayım en az 2 senelik yurt dışına gideceğim... 16 yaşındayken oje bile süremeyen kız şimdi kendi hayatını kuruyor. şunu demek istiyorum aileni değiştiremezsin ama kendini yetiştirip onlara kendini kabul ettirebilirsin. liseli bir kızı kimse ciddiye almaz özellikle aile parası yerken...

herkes eşit şartlarda değil, bazılarımız özgürlüğü içinde savaşmak zorunda kalıyor

Back
X