Senin önerin hanımefendiyi çok rahatsız edecek
Çünkü istediği cevabı alamadı
Çünkü birileri ona ders çalış dedi
Ve yaşı 18 den kucuk, düşünebilme becerisi haliyle yok

eyvah eyvah
Umarım dikkate alır. Çünkü o ailenin yanında kalmaya devam ederse o şehirde okur, çalışır ya da boş boş evde oturursa baskılar aynı sekilde devam edecek...
Tek kurtuluşu sınava çalışıp başka şehir kazanmak.
Ben böyle ailelere de uyuz oluyorum..benim kuzenimin evinde saç boyaması bile büyük bir olaydi mezuna kaldığı sene. Bir gün saç boyuyor, beş gün surat cekiyor,laf yiyor. Oje sürüyor, kınaniyor. Lise yıllarında kapanip açılmıştı, ailesi devamlı açılmakla yanlış bir karar verdiğini yüzüne vuruyor...
Neyse,kiz başka şehirde üniversite kazandı, iki yilda 3 ayrı yerine dövme yaptı, saçlari bir gün mor,bir gün yeşil, barlardan içki ile 'xx şehri için iftar vakti' paylaşımları yapan biri haline geldi

Aslında kızı böyle uçlarda yaşar hale getiren tamamen ailesi, bu dövmeler falan filanlar da tamamen tepki (benim de dovmem var,uzun uzun düşündükten sonra gerçekten istediğime emin olup yaptırmistim 24 yaşında). Aile ne kadar bir çocuğu sıkarsa cocuğun patlamaya hazır hale gelmesi de o kadar kolay oluyor.
Konu sahibinin ailesi normal bir aile olsaydı bu kızcağız da Ocak ayından 'yazin nasıl şort giyeceğim' derdine düşmezdi. Böyle baskılarla büyüdüğü için şort crop giyinmek ona ekstra ekstra havalı bir şey gibi geliyor. Oysa normal ailelerin normal kızları için şort crop sadece bir kıyafet...