Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

Sonradan yazdığın şeyleri başta yazsaydın yorumumuz bu şekilde olmazdı. İlk yazdığın konuya göre cevap verdik. Tanımadan evlen demek istemedik zaten. Çocuk hiç Türkiye’ye gelmeden olmaz o iş zaten
Aynen ya sanki biz tahmin edicez hikayenin geri kalanini

Herif 200 kiloymus belki düsün yas is o

Ne alaka doğuda böyle şeyler mi var bende Doğulu kürdüm benim ailem okumamı istiyor ve sonuna kadar destekliyor. Şu cahil düşüncelerinizden kurtulun artık ayrıca illa bir bölgenin insanına laf aticaksaniz boyle şeyler genelde Ic anadolu ve Karadenizde oluyor

Yok mu doğuda gerçekten? Yapmayın Allah aşkına. Ne güzel aileniz varmış şanslısınız. Ama Türkiye gerçeği bu maalesef her yerde olabiliyor bunlar. Doğuda böyle şeyler mi var demek fazla iddialı değil mi sizce de 🥲
Neden kişisel algılayıp sinirleniyorsunuz ki böyle şeylere?
Türkiye’de kadınlarda okuma yazma oranının en düşük olduğu iller mardin, Urfa, ağrı, Siirt.
Kadınların evlenme yaşının en düşük olduğu iller Muş, Kilis, Ağrı.
En düşük kadın istihdam oranı Mardin, Batman, Şırnak, Siirt.
Akraba evliliğinin en yaygın olduğu iller de yine Mardin, Urfa, Siirt.
TÜİK verilerinden kontrol edebilirsiniz.

Yok mu doğuda gerçekten? Yapmayın Allah aşkına. Ne güzel aileniz varmış şanslısınız. Ama Türkiye gerçeği bu maalesef her yerde olabiliyor bunlar. Doğuda böyle şeyler mi var demek fazla iddialı değil mi sizce de 🥲
Neden kişisel algılayıp sinirleniyorsunuz ki böyle şeylere?
Türkiye’de kadınlarda okuma yazma oranının en düşük olduğu iller mardin, Urfa, ağrı, Siirt.
Kadınların evlenme yaşının en düşük olduğu iller Muş, Kilis, Ağrı.
En düşük kadın istihdam oranı Mardin, Batman, Şırnak, Siirt.
Akraba evliliğinin en yaygın olduğu iller de yine Mardin, Urfa, Siirt.
TÜİK verilerinden kontrol edebilirsiniz.
Bende bir doguluyum var böyle şeyler ilköğretim den sonra ailesi tarafından zorla okuldan alınan magdurlardan biriyim ben coğrafya kaderdir diye boşuna dememişler 😢

Evet doğulu değilim eminim ki siz doğulular bu kadar baskıcı değilsinizdir evlenme konusunda İç Anadolu Bölgesi Aynen dediğiniz gibi akraba evliligi yaygın bir toplum mesela Teyze çocukları evlenebilir hala çocukları birbiriyle evlenebilir amca çocukları birbiriyle evlenebilir öyle bir geri kafalı toplum
Doğuda da aynı hatta siz yine yaş olarak şanslısınız burda 18 yaş altı evlilikler bile hala devam ediyor eskisi kadar olmasa da var

Bende bir doguluyum var böyle şeyler ilköğretim den sonra ailesi tarafından zorla okuldan alınan magdurlardan biriyim ben coğrafya kaderdir diye boşuna dememişler 😢

Evet maalesef var. Ve çoğu kadında farkındalık bile yok. O şekilde yetiştirildikleri için normalleştiriyorlar. Sizin gibi tek tük farkındalığı olan insan zorla okulda alınıyor belki de. Çoğu kendi isteğiyle devam etmiyor zaten böyle gelmiş düzen böyle kabullenilmişlik var.
Türkiye’nin her yerinde var bunlar. Ama doğuda daha çok ne yazık ki 😔
Umarım hayatınızın geri kalanı çok güzel geçer 🌼

Evet maalesef var. Ve çoğu kadında farkındalık bile yok. O şekilde yetiştirildikleri için normalleştiriyorlar. Sizin gibi tek tük farkındalığı olan insan zorla okulda alınıyor belki de. Çoğu kendi isteğiyle devam etmiyor zaten böyle gelmiş düzen böyle kabullenilmişlik var.
Türkiye’nin her yerinde var bunlar. Ama doğuda daha çok ne yazık ki 😔
Umarım hayatınızın geri kalanı çok güzel geçer 🌼
Evet o kadar çok haklısınız ki çevremde ailesinin okutugu kızların çoğunluğu okulu bırakıp daha küçük yaşta kocaya kaciyorlardı hep keşke benim ailemde beni dusunselerdi onlarin ailesi gibi olsalardı diyordum bazıları şanslı oluyor bu konuda ama farkındalık yok aynı devam etmek istiyorlar 26 yaşındayım hala okul konusu açılınca boğazım düğümleniyor güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🥰

Back
X