Kaç yaşındasınız?
Yani o evde yaşamaya mecbur musunuz?
Kendi ayaklarınızın üzerinde durup, evinizi sadece sevgiyle ısıtacak imkanlarınız var mı?
Mrb. Daha yeni sayilirim ve türkiyede yasamiyorum o yüzden yazimda bi yanlislik varsa özür dilerim.
Aslinda disardan bakilinca bana sanki hic derdim yok hayat benim icin güzelmis gibi görünüyorumdur. Neseli birisiyim gülmeyi cok seven birisiyim. Belki o yüzden öyle gözüküyorum. Ama belki bunlar sadece acimi derdimi saklamak icindir ? Bilmiyorum
Her aile de bi karisiklik olabilir. Ama benim ki herhalde en berbat olanidir bu sülalecek öyle bizdeneyse
Benim annem benim öz babamdan bana hamileyken ayirldilar. Sülaledwn cogu babaannemgil yüzünden diyor.
Amnem ben 6-7 yas arasindayken evlendi. Ve onunla 3 cocuklari oldu yani kardeslerim. Cok sevdigim kardeslerim. Babami tanimiyorum daha dogrusu o benimle görüsmek istememisti. Karisi istemiyormus onun cocuklarina ne diyecek mis de flnn. Sonucta adamin suratini en son 5 yasindayken gördüm hatirlamiyorum bile tek adini biliyorum. Ama bu benim sorunum degil. Sorunum.
Ben hep üvey üvey diyemeye bile kiyamiyorum kardeslerime özendim keske bende onlar gibi o baba sevgisi ne anlaya bilsem diye. Hep üvey babami yerine koydum ama o hic öyle görmedi. Kücükken hep kardeslerimin yatarken üstüne örter öper öyle cikardi odadn bende merak etmistim bana da aynisi yapacak mi diye. Hayir yapmamisti. Yere yatigim halde kaldirma geregi bile duymamiysti ondan belli anlamisdim beni kendi evladi gibi görmedigini. Kardesimin teki kiz teki oglan bio daha bebekk. Kiz olan ile hep kavga ederiz o hep bana laf sokar bu ev senin degil bu yatak senin degil bunlar hepsi babamin diye. Anneme hic anlatmazdim. Üzülmesin diye. Ama hep geceleri yatarken aglayan ben olurdum. Artik nerdeyse ergün kacka cikiyor. Annemle de tartistik hatta dövüstük anlattim herseyi ne hissetigimi. Umursamadi yada elinden bisi gelmiycegi icin sustu. Artik evlenip gitmek istyiprum biliyorum bu iyi cözüm degil ama baska napiyim. Biraya yazma sebenim ise daha yeni erkek kardesim canimdan cok sevdigim bana cok düskündür. Geldi anlattiki babasi dondurma alacak mis oda ablama da alalim demis. Hayir sen niye buladar onunla ilgileniyorsun niye böyle düsünüyorsun onu demis 12 yadindaki kardesime agladigimi gördü üzüldü keske anlatmasaydim dedi. Daha coolk sey var yazacak ama bunaltmak istemyiorum icimi dökmek istedim.
Cok uzin oldu biliyorum. Okuyup bakanlara da simdi den tesekür ediyorum. Ben burda sadece icimi dökmek istedim baska bisi degil.
Kaç yaşındasınız?
Yani o evde yaşamaya mecbur musunuz?
Kendi ayaklarınızın üzerinde durup, evinizi sadece sevgiyle ısıtacak imkanlarınız var mı?
İçini sereserpe döktün. Yaşamın boyunca nelerle karşı karşıya kalmışsın ama hep başkalarını düşünmüşsün. Bunu başarmak bile yüreğindeki masumiyeti açıklamaya yetiyor.. :/ evlenip şuan ki hayatından kurtulmak "belki" bu sefer mutlu olurum diye düşünmen yanlış. Beterin, beteri var. Gerçi bu da beter bişey :/
Staj yapiyorum hemsire olucam 2014 de insallah 18 yasindayim maalesef yok olsa.
Küçüksünüz de...
Ne desem bilemedim ama gerçekten üzüldüm yaşadıklarınıza.
Biraz daha sıkın dişinizi, çok şeker bir kardeşe sahipmişsiniz.
Onun sevgisi size ilaç gibi gelecektir, ona tutunun ve daha çok ilgilenin.
Hem bu babadan öğrenmesinler doğruyu yanlışı, siz kendi başınıza nasıl ayakta kaldıysanız, ona bolca güçlü olmayı aşılayın.
Şaşırıyorum yani böyle şeyleri okuyunca, evimizdeki kapluşu biz(özellikle babam) oğluşum diye severken,kendinden önce ona yemek verirken, evlat ayrımı yapmak mıdır baba olmak?
İlla ki kan bağı mıdır insanları 'aile' yapan?...
Biliyorum cok duydum eski hayatini özlersin diyenler oldu. Ama bana öyle gelmiyor belkide kendimi böyle avunduruyorum
benım oz babam uveyden beter :S yedıgım dayakların haddı hesbı yok babaenmde n koydekılerden hıc bı kere bıle korumadı benı okuycaktım ona bıle manııı oldu unıerısteyı kazandım bı donem okudum bıraktım :S annemı aldattı serefsız ıgrenc herıf sulalemde aynı hepsınden ıgrenıyorum bence sen meslegıne yogunlas cok guzel bı meslegın var bence evdekılerıde taa herkez aıle konusnda ıs konusunda arkdas konusnda para konusunda hepsınde sanslı olamıyor ıste ben aıleyı bosverdım acıkcası annem ve kardeslerım var benım ıcın gerısı bosss eskıden cok uzuldum agladım dua ettım ama bı sureden sonra degısmıycegını anlıyorsun bazı seylerın takmamaya baslıyosun sende oyle yap olayı kabullen takma uzme kendını sen ne yaparsan yap degısmıyo cunkuu( hıcc takma canım meslegıne yogunlass ısını elıne aldınmı gerısı kolay kurtulursun o evden
benım oz babam uveyden beter :S yedıgım dayakların haddı hesbı yok babaenmde n koydekılerden hıc bı kere bıle korumadı benı okuycaktım ona bıle manııı oldu unıerısteyı kazandım bı donem okudum bıraktım :S annemı aldattı serefsız ıgrenc herıf sulalemde aynı hepsınden ıgrenıyorum bence sen meslegıne yogunlas cok guzel bı meslegın var bence evdekılerıde taa herkez aıle konusnda ıs konusunda arkdas konusnda para konusunda hepsınde sanslı olamıyor ıste ben aıleyı bosverdım acıkcası annem ve kardeslerım var benım ıcın gerısı bosss eskıden cok uzuldum agladım dua ettım ama bı sureden sonra degısmıycegını anlıyorsun bazı seylerın takmamaya baslıyosun sende oyle yap olayı kabullen takma uzme kendını sen ne yaparsan yap degısmıyo cunkuu( hıcc takma canım meslegıne yogunlass ısını elıne aldınmı gerısı kolay kurtulursun o evden
Cok haklisin bu soruyu bende cok merak ediyorum. Nasil oldugunu bilmedigim icin cvpliyamiyorum. O duygu nasildir diye. Insanlar öve öve babasini anlatinca sanki bana abartiliyormus gibi geliyor. Sanki heran gibi bisi den bahsediyormarmis gibi geliyor.
Avunarak yaşamak daha da köreltir. Kardeşine sahip çık bence o ailede seni düşünen tek küçük ama büyük insan.
Üzülme olur mu...
Bu babalık değil, insanlıkla alakalı bir durum.
Canlıları eşit göremeyenler, insanları da ayırır, buna çok inanırım.
Güzel bir ailede malesef ki yetişememişsin, bakma benim güzel de anlattığıma.
Çok hoş, vicdanlı insandır ama 'baba'lığı yine tartışılır.
En azından ben öyle bir kavramı yaşamadım, aile dostumuz ne kadar ilgiliyse o kadar ilgilidir.
Ama kabullendim, onun karakteri ve anlayışı bu yönde, ne yapayım.
Tabi ki seninki bambaşka bir durum ama bil ki herkesin kusursuz aileleri yok, bir şekilde kabulleniyoruz olanları.
Bunları yaşamış olman demek değildir ki güzel bir aileye sahip olamayacaksın.
Beklediğin babalığı, çocuklarına layığı ile yapabilecek bir eş seçebilirsin mesela.
Bu yüzden de ince eleyip sık dokumak, biraz daha ayaklarının üzerinde durmak, kendi hayatının temellerini çok sağlam attıktan sonra ikinci birini kabullenmek gerek.
Aynı zamanda hem eşin, hem yakın dostun hem de baba sıcaklığı ve şefkatini hissedebileceğin bir erkek gerek.
Daha genceciksin, yürekten diliyorum, yaşayamadığın şeyleri sana fazlasıyla verecek olan biriyle mutluluğa ulaşırsın ama dediğim gibi, şimdi onun sırası değil.
Şimdi sabır, azim ve güçlü durma zamanı.
Senin icin de üzüldüm kolay degill. Benim annemin ettigi laf da o o senin kendi babanin yapmadigini yapiyor. Türkiyeye yanina gittinde yanina kapinin önüne bile gelmedi diyor. Ki hakli. Ama hep laf sokmalarindan assgalmaktan biktim hergün ayni sahne. Artik zaten hep fazla mesayiye ben kalmak istyiorum. Nekadar az görsem o kadar iyi düsüncesiyle
sırf babamdan uzak olmak ıcın oda para gıtmesın dıyee okulum kartaldaydı halamın yanında kalmamı ıstedı babam bende kabul ettım uzak durmak ıcın halamın evınde sıgıntı gıbı duruyodum resmen yemek yıyoduk beraber bıda acıkınca soyleyemezdım ev sobalıydı soguktan donardım agzımı acamazdım cunku anlayıssızlar babam gıbı kuzenımle aynı odadaydın sıgara ıcerdı odada gızlı gızlı kokudan uyuyamazdım bıde camı acardı o sogukta sıgara kokusu gıtsın dıye kendı evlerı konucta bısey dıyemezdım en ıyı ben anlarım senı okuldan eve gıdesım gelmezdı banyo bıle yapamıyodum halamın oglu vardıye cumartesı pazar evde yıkardım sacımı tw seyredemezdım öz halamm bıde bıde bızımkıler degıs okus berdell gıbı bırseyy halam hem halam hem yendem dayım hem dayım hem enıstem sen ısı ogrenmeye bak onları oyle kabul et umursama
Cok tesekür ederim cok güzel yazmissin. Bende öyle düsünüyorum ama bazen ben yok olmus olmsam. Yani annemin yaninda olmamis olsam onun ici rahat edermi diye. Bizim tatil vardi burda iki haftaligina. Anneannemgilde kalmistim. Tatil boyunca anne anneme demiski leske hep tatil olsada bu burda kalsa o yokken evde huzur var. Demis. Iste ozaman istyiyorum ki ben o evde yasamasam disardan onlara baka bilsem bensiz gercekten huzurlu olabiliceklermi diye …
Maalesef herkesin herşeyi dört dörtlük olamıyor, derler ya, cennette cehennemde burada aslında diye... çok üzüldüm anlattıklarınıza, genç yaşta olgunlaşmışsınızdır. bence yapmanız gereken; kendi hayatınızı kurmanız için hırslanmak - çalışmak ve çabalamak. mesleğiniz de ne güzel olacak. 2014e çok bir şey de kalmadı. sıkın biraz daha dişinizi. bu sırada da başka nasıl hayata kendi başınıza tutunabilirsiniz onu düşünmeye çalışın derim.
Mutluluğu ve huzuru birinin yokluğuna bağlayan insan, ömrü billah mutlu olamaz.
Ama bir dal çiçekle mutluluğu bulan insanın da dünyalara bedel gülüşleri olur.
Onları değil, lütfen kendini düşün.
Onların mutsuzluğu ya da huzuru onları ilgilendirsin.
Sen gelecekte olacağın yere yatırımını yap bugünden, fazla mesaiye kalıyorum demişsin, çok güzel.
Çeşitli hobiler de edinebilirsin, sana iyi gelecek, kafanı dağıtacak kurslar bulabilirsin arta kalan zamanın için.
O evde ne kadar az zaman geçirsen o kadar iyi.
Geri kalanında da küçücük ama kocaman yürekli erkek kardeşin var, görmezden glemeye biraz daha devam et.
1.5 yıl sonra mesleğin elinde olacak ve o zaman sana hayat, kapılarını ardına kadar açacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?