• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem evlenecegim insan "parasal konular"

Ya iyi hoş fazla parada gözüm yok mutlu olayım yeter kafasındasın ama düzenli bir iş yokken nasıl düğün olacak nasıl kira verecek nasıl eve yiyecek alacak nasıl senin ihtiyaçlarını karşılaycak daha bir sürü nasıl sayarım sana.

Önce gitsin kendisine adam gibi bir iş bulsun en az bi beş altı ay çalışsın bi bakalım. Azmini göstersin. Ay bu işten çıkayım şuna gireyim bu ayda babamdan borç alayım ile evlilik sürmez.

Lise terk iş bulamıyor o yüzden diyor,açık öğretimden liseyi bitirip gayet üniversite sınavına girip iki yıllık uni de olsa meslek edinebilir çook zor bir sey değil bu. Aileni yerip elin boş boş oturanını ne diye övüyorsun anlamadım.

Aileniz haklı.. Erkek arkadaşınız evini, nasıl geçindirmeyi düşünüyor.. Eeee kirası var, elektrik su doğalgaz.. Mutfak masrafları, telefon faturaları.. Evin dönebilmesi ve sizin geçinebilmeniz için, erkek arkadaşınızın en kötü asgari ücret alması gerekiyor ki, asgari biçim de geçinin diye..
Ayrıca da erkek arkadaşınızı da savunmaya geçmişsiniz. Neymiş lise terkmiş.. lise mezunu arıyormuş herkes.. Erkek arkadaşınızın çalışmaya gönlü olsa, inşaatlarda çalışır.. Pazarda limon satar. Sokakta simit satar. Yine de iyi kötü ekmeğini kazanır.. Emekçiye kimse laf söz söylemez. Aileniz bile..
Ama şu durum da, ailenize kızmaya hiç hakkınız yok..

Kaynanayla oturursunuz madem öyle geçinirsiniz ne hoş (!)
Kendi ayakları üzerinde duramayan, geçimini sağlayamayan, hala baba parası yiyen adamı nasıl koca diye yanınızda tutacaksınız?

3 senelik ciddi bi iliskim var ve komsuyuz annesi annemler felan birbirlerini senelerdir taniyor . Sevgilimin ailesinin durumu orta ve sevgiliminde duzenli bir isi yok ama onu cok seviyorum parasi var yada yok diye ayirt etmiyorum ve ben babamla konustum sevdigim evlenmek istedigim biri var tanistirmak istiyorum sizle dedim babam annesini babasini alsin gelsinler dedi ama annem nasil diyim cok paraci davraniyo hani benim zengin birini bulmam lazimmis gibi adam akilli isi yok pisman olcaksin felan hep rencide edici sozler diyo ister iatemez moralim bozuluyo tek annemde degil teyzemlerde annem gibi hep parasi cok yok diye rencide edici cumleler ee ama o benim sevdigim parasi cok yok zengin degil diye vazgececek halimde yok ve bizim durumuzda orta cok iyi degil.
Ben nasil bi yol izlemeliyim hep evde annem teyzemler bi laf sokma durumu yasiyorum?

aileni dinlemezsen çok ppişmanlık yaşarsın diyorum dahada bişey demiyorum
ayrıca sevgi karın doyurmaz arkadaşım

İşi olmayan adam nasıl size bakacak.. Bence bu kısım için tasalanın. . Gerisi düzelir..

Back
X