• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem genel anlamda istememişlerdi

Aydinlilarin adetinde düğün yaparken eşya alınırken herşey ortak olurmu ?
Valla kardeş, bizde söyle olmustu. Ben beyaz eşyaları zaten almstm
.onda mobilya ve halıları aldı

Ama bohça getirirken toplama 1 -2 bisey getirmişler. Cok sinir olmuştum. Oğlun evlenecek, insan özenir biraz

Valla kardeş, bizde söyle olmustu. Ben beyaz eşyaları zaten almstm
.onda mobilya ve halıları aldı

Ama bohça getirirken toplama 1 -2 bisey getirmişler. Cok sinir olmuştum. Oğlun evlenecek, insan özenir biraz
Benim nişanlım anne Denizli baba Afyonlu ama baba anne boşanmış anne etkili onlarda İzmir adeti İzmir adeti diye diye cirkeflik yaptılar.Bohca görmedim bilezik görmedim.Dugunumde bile nişanlım alacak bileziği mi.

Benim nişanlım anne Denizli baba Afyonlu ama baba anne boşanmış anne etkili onlarda İzmir adeti İzmir adeti diye diye cirkeflik yaptılar.Bohca görmedim bilezik görmedim.Dugunumde bile nişanlım alacak bileziği mi.
Valla benim bohcami güzel özenle hazırlamışlardi kurdaleli şekilde sandıklı birkaç sandik

Ayrılmayı düşündünüz mi hiç

Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Doguya kurban olsunlar diyorum ban yemeyi goze aliyorum.merhamet onlarda var.sadece bunu soyleyecegim

Köprüyü geçene kadar rol yapmadıklarından emin olun da çünkü böyle davrananlar da olabiliyor. Gerçekten sınır anlayışları ve aileye itiraz etme güçleri bizden farklı. Ben aileler her zaman haklı çıkıyor diye düşünmüyorum ama gözü dört açmak gerekiyor. Annesinin ailedeki konumu nasıl mesela? Hep babanın dediği mi oluyor? Oğluna kendini acındırma, psikolojik baskı vs yapıyor mu anne? Bu tarz aileler önce duygu sömürüsü vs deniyor, oğlanı kontrol edemezse bağırıp kavga çıkarıyor, reddetmekle tehdit ediyor vs. Hiç pes etmeden gelini ezmesi için oğlunu dolduruyor. Oğlan da yıllarca zaten bıkmış bunları ikna edeceğine de inanmıyor, zamanla kıza baskı yapmaya başlıyor en son ailesine dönüşüyor. Ailenin öyle olmadığından nasıl emin olursunuz bilmiyorum ama kimse göstere göstere senin kafanı edeceğiz demez başta. Bu tip aile iç Anadolu'da da var ama onlar baştan belli oluyor sanki, kendilerini saklamıyorlar.

Köprüyü geçene kadar rol yapmadıklarından emin olun da çünkü böyle davrananlar da olabiliyor. Gerçekten sınır anlayışları ve aileye itiraz etme güçleri bizden farklı. Ben aileler her zaman haklı çıkıyor diye düşünmüyorum ama gözü dört açmak gerekiyor. Annesinin ailedeki konumu nasıl mesela? Hep babanın dediği mi oluyor? Oğluna kendini acındırma, psikolojik baskı vs yapıyor mu anne? Bu tarz aileler önce duygu sömürüsü vs deniyor, oğlanı kontrol edemezse bağırıp kavga çıkarıyor, reddetmekle tehdit ediyor vs. Hiç pes etmeden gelini ezmesi için oğlunu dolduruyor. Oğlan da yıllarca zaten bıkmış bunları ikna edeceğine de inanmıyor, zamanla kıza baskı yapmaya başlıyor en son ailesine dönüşüyor. Ailenin öyle olmadığından nasıl emin olursunuz bilmiyorum ama kimse göstere göstere senin kafanı edeceğiz demez başta. Bu tip aile iç Anadolu'da da var ama onlar baştan belli oluyor sanki, kendilerini saklamıyorlar.
Bizde var mesela abim evli annem bazen korkutur abimi ama abim yinede rest cekebiliyor

Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Bende bir jandarma eşiyim . Üstelik eşim doğulu ben doğma büyüme ankaralıyım. Beraber ayları devirdik onunla. Sen anlaşabiliyosan mutluysan ailenin de anlayış göstermesi gerekir (fikrimce)
Doğu batı diye diye insanları ayırmayalım.. kültür farkı olabilir ama bunlar büyük sorunlar yaratmaz. Sen nişanlınla birbibirini anlıyosan okey.
Ve ikincisi asker eşi olmaya hazırsan evlen. Çok şükür her şryi bilerek göze aldım ve gram pişmanlığım yok insallah sizde en doğru kararı verirsiniz.

Doğulu olmaları ayıp bir şey mi?
İnsanları doğulu batılı diye ayırmamak gerekir aileniz bazı söylemlerinde hatalı, mesela ailesinin gariban olması onları ilgilendirmez, sizi de ilgilendirmez çünkü evlenince ne sizin aileniz ne nişanlınızın ailesi size bakmak yardım etmek zorunda değil, 2 tane çalışan yetişkin insansınız kendi evinizi kendiniz geçindirirsiniz.
Nişanlınızın mesleği de yine ikinizi alakadar eder, isterse hamallık yapar isterse sözleşmeli askerlik yapar, ekmeğini taştan çıkardıktan, çalışkan olduktan sonra ailenizin mesleği sevip sevmemesinin bir önemi yok.

Aileniz tek bir konuda haklı, aileler arası eğitim olarak değil gelenek görenek olarak kültür farkı olması ileride aranızda sorun yaşanmasına sebep olabilir, nişanlınız belki sizin aile yapınıza uyum sağlayabilir ama siz nişanlınızın aile yapısına uyum sağlamakta zorlanabilirsiniz, hele de evlendikten sonra nişanlınız ailem de ailem deyip onlar ne derse onu yapan, onlarla hareket eden biri haline dönerse, ki maalesef erkeklerin büyük bir kısmı evlenince ailesine aşırı düşkün hale geliyor, işte o zaman her gününüz tartışmayla geçer.
Tum siylediklerinize katiliyorum son soylediginiz haric kultur farki bende doguluyum karadenizli bir aileye gelin geldim ablam gocmenlerle evli mesele nereli oldugun hangi kulturden geldigin degil anlasabilmek. Ayni evdecatni aileden olan kardesler bile cok farkli olabiliyo bunun kulturle hic alakasi yok ama kinu sahibi bence hiccc evlenmesin dik bir durusu yok. Evlilik icin gerekli vasiflara sahip degil. En buyuk sorun bu.

Defalarca düşündüm.3 aydır hergun düşünüyorum.
Canm sen ayril ciddiyim karsindakinden ve kendinden emin degilsin ki. Her iliskide sorunlar uyumsuzluklar var bak yorum yazanlardan bazilari tamamen yabancilarla evlenmis. Cunku karsisindakinden emin. Sen ne kendinden eminsin nede nisanlindan. Bir evliligi yuruturken kapini kapatip disaridakileri disarda birakirsin yoksa o evlilik yurumez. Esinin ne is yaptigi nereli oldugu onemli degil onemli olan senin durusun. Ama sende bu durus yok. Ve bence olgunlasmadan da evlenme. Yoksa kim olursa olsun ayrilirsin. Ve anladigim kadariyla annenin lafina cok kulak asiyosun. Annen zaten araniza coktan girmis karsi taraf ne olursa olsun sen annenin dediklerini dinliyosun. Ki annen tamamen onyargili yaklasiyor.

Son düzenleme:
Tum siylediklerinize katiliyorum son soylediginiz haric kultur farki bende doguluyum karadenizli bir aileye gelin geldim ablam gocmenlerle evli mesele nereli oldugun hangi kulturden geldigin degil anlasabilmek. Ayni evdecatni aileden olan kardesler bile cok farkli olabiliyo bunun kulturle hic alakasi yok ama kinu sahibi bence hiccc evlenmesin dik bir durusu yok. Evlilik icin gerekli vasiflara sahip degil. En buyuk sorun bu.
Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin🙏 Siz doğru biriyle evlenmişsiniz ama maalesef herkes doğru kişiyle evlenmiyor, ne yazık ki erkeklerin ve ailelerinin önemli bir kısmı kendi kültürünü dayatıyor, evlenmeden önce ailesiyle çok ilgili değilmiş gibi görünen adamlar bir anda ailem ne derse o olur demeye başlıyor, ki mesajımda da evlenince ailem ne derse o diyen biri haline dönüşürse diye belirttim😌

Eşle ailesi arasında dengeyi sağlayabilen, karakteri oturmuş biriyle evlenirseniz ailesinin kültürü ne olursa olsun fark etmez.

Ben de sizin gibi düşünüyorum, konu sahibesi kendisinden de nişanlısından da emin değil, bu sebeple ailesinin söyledikleri kafasını kurcalıyor, bu durumda evlenirlerse anlaşabilecekleri varsa da anlaşamazlar zira nişanlısı ve nişanlısının ailesiyle ilgili olumsuz düşüncelerin etkisinde kalacak ve her şey gözüne batacak sorun olmayan şeyler bile sorun haline dönecek.

Hep babanın dediği oluyorsa ne sorunlar çıkar mesela

Zor bir durum
İki yönü var birinde anne eşi tarafından ezilince, yok sayilinca ilgi ihtiyacını oğullarından istiyor ve onları öyle yetiştiriyor, oğlan anneci oluyor eşi ile annesi arasında kalınca anneyi seçiyor. Çünkü anne duygu sömürüsü, kendini acındırma ile oğlunu manipüle etmeye alışmış yıllarca, oğlanı parmağında oynatıyor. Türkiye de bolca bulunur bu tip anne ve oğul.

Diğer yönü de erkekler o ailede büyüdükleri için aile kavramını öyle öğreniyor. Sizin de annelerinin babaları karşısında ses çıkarmamaları gibi ona karşı gelmenizi istiyorlar.

Elbette istisnalar olabilir ama çaba gerektirir. Ve siz her şeyi yapmaya hazır olsanız bile eşinize baskı uygulayan bir aile varsa başarılı olamama ihtimali var.

Nisanlilikta belli olur mu sizce aile yapısı
tabbiki , herşeyi ailesinin onayıyla yapıyorsa, para kazandığı halde düğün yeri gelinlik gibi şeylerde ailesinin onayı gerekiyorsa sıkıntı. ekonomik olarak özgür kişiler özgür olmalı. maddi bağımlılığı olanlara bişey diyemiyorum. ailece yatılı kalma gelenekleri varsa sizede gelirler.

Back
X