• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem gittikçe küçülüyor:(((

prense_s

'küçüğüm..'
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
726
10
46
Tekirdağ
arkadaslar derdım buyuk 6ay once annemle babam ayrıldı cok olaylı bır sekılde annem babamı defalarca aldattı kavga gurultu dayak bıcaklama ıntıhar hersey yasandı ıcınde en sonunda ayrıldılar annem bızı bırakıp gıtıı babam ben ve kardesım yasıyoruz ben uzakta okudugum ıcın cok fazla etlılenmedım kendımı topladım ama kardesım evden benden babamdan nefret edıyor.defalarca evden kacıp gıttı gerı getrıdık.kotu alıskanlıklar edındı.tek bırakamdık. bıyere gıtmesıne ızın vrsek kcıyo yollamasak dısarı kızıyo gene gıdıyor.annemle yasamak ıstıyor bızde yollamayırouz cunku annem bbmı benı kardesımı brkıp cekıp gttı aradan zmn gectı onu almk ıstıyor yanına sadece onu...kardesım 18yasında tam delı yasında bu yıl ygsyı gecerse unı.ynıma gelır hem kntrolum altında olur hemde okur toparlanır dıuoduk ama ygdyı gecemedık snvsız gecıs hakkı var kulanmıyo bolum dgstırmek ıstıyo bbm ıste bn uzaktayım evde tek kalıyo evde tek bırakmak ıstemyoruz kotu seyler yapıyo kacıp gtmsın skılmsın unutsun olanları toparlansın dıye ama npcam blmyrum:14::14: annemlede knstum alcam dıyo yuvamızı dgtcak:14: npcm blmyrum svmdgı bır bolumu okumasını ıstemyıroum bnde ama bırseylrle mesgul olması gerekıyor ve benım kontrlum altında olması lazım :14: çok acı cekıyorum bbma uzlryum kardesıme anneme kzyrum bızı brkıp gtıı ytmedı kardesıme alıcak Allahım bana yardım et :14:

Merhaba,
Herşeyden önce sen kendini düşün, sen ayakta kalırsan kardeşine ve babana yardımcı olabilirsin. Zaman herşeyin ilacı herşey yoluna girecektir ancak fırtına dinene kadar kardeşin baya problemler yaşayabilir, intahar teşebbüsünde bulunabilir. Benim tavsiyem kardeşinin isyankarlığını bastırmak için annenin yanına gitmesine izin verin ancak siz kapılarınızı kapatmayın yani istediği zaman size geri döneceğini bilsin az da olsa kendini güvende hissetsin yoksa intahara teşebbüs eder..YGS'ye ne kadar konsantre olabilir bu dönemde bilemem ancak kazanırsa tabi iyi olur.
Sen kendine dikkat et, herkes bir şekilde yolunu bulur bu dönemde sen geleceğinden olma, herzaman ilk kendini düşün.

kardesım zaten gızlı gızlı gorsuyormus soyledı ama gtıımı temellı gıtcek ve bız bunu kaldıramıyız annem gıtı bıde krdesım gıderse dynamam ve bbmda oyle.gecıcı olarak yollamyı dsnyrum ama gerı gelmesse dıye krkyrum vebıde bunu bbama nsl sylerım blmyrum her gtııgımde ynna dıcegım goya ama agzımdan ckmyor:14: oda acı cekıyor yollamak ıstemıyor cnku ıyı seyler ypmdı gerı gelmemesınden krkyruz off cok zor :14::14: Bir aılenız oldugu cın Allaha sukredın:14:

Tabiki ediyoruz şükür.Sende lütfen kendini koyma.Yaşadıkların kolay değil ama herkesin bir imtahanı var dünyada.Hepimiz sıkıntı yaşıyoruz.Bir psikolğa veya psikiatra danışmayı düşündünmü peki?Nasıl davranmanız konusunda fikir verir.

hakkinizda hayirlisi olsun ergenlikte sayilir..duygulari gel gitlerde insallah üzülmezdiniz..

teşekkürler...lütfen sen de kendini bu kadar üzme..sadece bazen cesur kararlar alman gerektiğini farket...kardeşin temelli gitmek istiyorsa bırak gitsin ama dönmek istediği zaman size dönebileceğini bilsin..bu aşama da sen ve baban da kendinize konsantre olabilirsiniz, sen okuyorsan dersine, baban çalışıyorsa işine daha çok konsantre olur...
Hayatta yanlış karar vermekten daha kötü tek birşey vardır; o da kararsız kalmaktır...Kardeşim gitsin mi, gitmesin mi yi düşünüp hergün dert edeceğinize kesinlikle o konuyu bir çözüme bağlayın yoksa hergün size sıkıntı getirecek...çok büyük problemler ancak parça parça çözülerek halledilir...ben aynı problemleri yaşasam kardeşimin gitmesine izin veririm ama ona küsmem, istediği zaman dönebileceğini söylerim, babam üzülecekse üzülür ama 1 ay sonra kendine gelir nası olsa...ben de kendi hayaıma konsantre olurum...
Kendini düşün ve güçlü ol..

onu goturmeyı dusundum ama ozman babam ıste caılsmıyordu sıgortamızda yok falan ben zar zor okuyorum ztn elımdn bısı glmdı oda kbl etmezdı artık koyume dndgumde yaza knsucaz oturup nolcak:14: her istedıgı aldık yok canımızdan ama blmyrum çok kotu bır drum:14:
butun akrablrım bbm herks anneme cok kzıgın bu kosulda yollayamzdık ve tam brbrımıze tutunma zmnında bırakamzdık çok kotu bır drum:( off

Son düzenleme:
siz şu an okuyorsanızz kardeşinizde bırakın annenizle kalsın tek kalmak istemiyordur belki bu kadar müdahaleci olmayın derim
anne babanız arasında iletişim bitmişki ayrılmışlar siz yokken kardeşiniz yanlızlık çekmesin sizde kendi hayatınızı kuracaksınız sonuçta annenizede kin gütmeyin derim...

Ah ah ah! İşte her koyun kendi bacağından asılmıyor maalesef. Hata yapan bedelini ödese
daha kolay olurdu herşey. Maalesef bir - iki kişinin hatasının bedelini kaç kişi ödemek zorunda
kalıyor. Hele hele yavrularımıza, en kıymetlilerimize çok ağır bedeller ödetiyoruz.
Keşke anne - baba olabilmek için sınavlar yapılsa, yeterlilik belgesi alamayanlara evlat sahibi
olma izni verilmese...

Töbe töbe!!! Benim evlatlarım da ayrılmış anne baba çocuğu olmanın bedellerini ödediği (ödettiğimiz)
için yaram deşildi canım. Bu konuda kendime hakim olamıyorum. Yavrularıma yuva hasreti yaşattığımız için
kendi adıma, biz anne baba olmayı haketmemiştik diye düşünüyorum.

Canım yaşadığınız zor dönemi en kısa zamanda atlatacaksınız İnşaallah. Dilerim Rabbim hiç bir
evladı ana-baba anlaşmazlığı ile cezalandırmasın. Tüm insanlar en büyük saadetin sadece
kurdukları yuvada olduğunun bilincine varsın İnşaallah. Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
İnsana Ne Yasaklarsan O Her Zaman Cazip Gelir..
Bırakın Annesine Gitmek İstiyorsa Gitsin..
Belki Herşey Daha İyi Olacak.. Kendine Gelecek.. Belki de Bir Daha Gitmeyecek..:34:
Ama Her Zaman Kapınız Açık Olsun.. İstediği Zaman Gelebilsin Size de..:34:

ama annem cok kotu seyler yaptı:14: ılk ben oğrendım annemın bbmı aldttıgını ve annmele knstgumda annemı tanıyamdım ve bnu krdsıme ddgmde babamı sucladı . ılk.ısteyerek anlsrak ayrılmadılar:14: bız yasadımız evden dsrı cıkamadık gunlerce utanc ıcınde ysdık:14: smdı yvs yvs dzldı hersey ama krdımın glcgı ıste benı endıselendryo:14:

ama annem cok kotu seyler yaptı:14: ılk ben oğrendım annemın bbmı aldttıgını ve annmele knstgumda annemı tanıyamdım ve bnu krdsıme ddgmde babamı sucladı . ılk.ısteyerek anlsrak ayrılmadılar:14: bız yasadımız evden dsrı cıkamadık gunlerce utanc ıcınde ysdık:14: smdı yvs yvs dzldı hersey ama krdımın glcgı ıste benı endıselendryo:14:

Kardeşinizin geleceği ile ilgilenmeniz güzel bir şey ama neticede, ayrı da olsalar, onun bir anne ve babası var. Bırakın onlar halletsin. Eğer konuşmayacak kadar birbirlerinden kopmuşlarsa da siz sadece aracı olmalısınız bana kalırsa. Anneniz hatalı da olsa annenizdir yine, üstelik kardeşiniz de babanızı hatalı bulmuş. Aslında keşke siz çocuklar olarak taraf tutmak zorunda kalmasaymışsınız, ama olan olmuş artık. Belki de kardeşinizin olumsuz davranışları annenizin yanına gidince düzelir. Ayrı yerde olmanız kardeşinizden kopmanızı gerektirmez.

Back
X