Ben size bir şey diyim mi gayet pişkin pişkin gerine gerine Oh iyi ki de aldırıyorum! Size ne? diyin. Evlenip erkenden gitmeseydiniz. Siz de kocalarınıza aldırın. Kocalarınız almıyorsa o da sizin sorununuz. Gelip odama eşyalarımı mıncıklayıp bir de bana laf atmayın. Size ne alırım almam o babamla benim bileceğim iş. Sizin mi paranızı yiyorum? diyerek geri püskürtün. Belli ki mahcubiyetiniz cesaretlendiriyor ablalarınızı bi de memnun ve umursamaz davranın bakalım o nasıl bir sonuç verecek. Belki lafların sizi etkilemediğini görünce rahat bırakırlar. Not: Hediyeleşmek de gönül almada iyi bir yoldur. Babanızla çıktığınızda arada ablalarınıza, yiğenlerinize, eniştenize hediye alsanız belki aranızdaki ilişki biraz daha yumuşar ve sizi para harcayıp aile kesesine zarar veren değil de (ki öyle düşünmeyin asla
aileniz pek tabi harcayacaklar ve siz de onlardan faydalanacaksınız bu en doğal hakkınız) tüm aile üyelerine karşı eli açık olarak değerlendirmeye başlarlar. Her iki yolu da deneyebilirsiniz.