• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem hakkındaki gercekler beni mahfetti

olay çok farklı senin yorumun çok farklı, o zaman çocuğu olan anneler başka adamlarla evlenmeyecek herkes çocuğunun babasıyla ne olursa olsun kovulsa da şiddet de görse oturacak çocuğu için, eğer çocuğu varsa kendisi için değil çocuğu için yaşayacak. Senin dediğin gibi evlenmeyecek uçkur için veya her neyse sen aynı yollardan geçerken böyle mi yaptın? hayat bu peşin peşin konuşmamak lazım allah herkesin yardımcısı olsun.

hayır bu senın yorumun

Anne olmus kadınlar cocugu ıcın yasasın demıyorum , yeniden hayat kuracakları hayatta cocuklar ya son sırada yada hıc olmamalımı ? yanı evlıyken evet cocugu var bosandıktan sonra onları yokmu saymaları gerekıyor.

bu konuda anne hadı cahıl hadı gercekten mecburdu yıl 2013 gunumuz ınsanı halamı boyle dusunuyor mesela sız ?

Gerekirse cocugunuz için onun hayatını yaşamazmısınız?

bende aynı bu yollardan gecerken ben ıhanete ugradıgımı ogrendıgımde terk edılmıstım o yuzden cocuk ıcın kalıp savasabılecegım bı durum yoktu

fakat cok merak edıyorsanız oglum 3.5 yasını bıtırmek uzere 3 senede tedavı surecınde ben 6.5 senedır oglum ıcın gerektıgı kadar fedakarlık zaten yaptım yapmayada devam edıyorum

onu sevıyorum ve Allahın bana emanet ettıgı varlıga yapmam gerekenı yapıyorum

asıl bunu yapmayanlarda problem ben yorum yazılmaya bıle degmemelıyım suanda

Sevgiler

Eger henuz anne degılsenız dılerım bır gun bır tane en azından cocugunuz olur ıste o zaman bırını sevıp sevebılecegınız en uc noktasında severken bakalım onu bırakıp bır hayat kurmayı dusunebılıyormusunuz'u bırakın ote , ıse gıtmek bıle ne kadar agır .
yok anlayamıyorsanız ve eger anneysenızde bu yorumu yazıp bu sekılde dusunuyorsanız Allah sıze akıl fıkır versın

Cocuktan daha onemlı kım olabilir şu dünyada ...

Ben bilmiyorum

Ve yazsınlar bakalım şuraya kim cocugu olupta kendi hayatını dolu dolu yaşıyor cocugun uyudugu saatte uyumayabilirsin ama onun uyandıgı saatte kalkarsın bakın kalkmak zorundasın bıle demıyorum .

neyse cok uzatmıyayım

Son düzenleme:
Karışık olmuş biraz
Şimdi senin hem annen hem baban öz dimi ?
Sadece kardeşlerin de üveylik var, bilmediğin kardeşlerin çıktı ortaya yani

Karışık olmuş biraz
Şimdi senin hem annen hem baban öz dimi ?
Sadece kardeşlerin de üveylik var, bilmediğin kardeşlerin çıktı ortaya yani

bır ablası varmıs babasının ılk evlılıgınden ona uvey dıyor

bırde annesının bıraktıgı bır evlat var ıste oda kımsenın umurunda degıl yasıyormu yasamıyormu oda bellı degıl

hayır bu senın yorumun

Anne olmus kadınlar cocugu ıcın yasasın demıyorum , yeniden hayat kuracakları hayatta cocuklar ya son sırada yada hıc olmamalımı ? yanı evlıyken evet cocugu var bosandıktan sonra onları yokmu saymaları gerekıyor.

bu konuda anne hadı cahıl hadı gercekten mecburdu yıl 2013 gunumuz ınsanı halamı boyle dusunuyor mesela sız ?

Gerekirse cocugunuz için onun hayatını yaşamazmısınız?

bende aynı bu yollardan gecerken ben ıhanete ugradıgımı ogrendıgımde terk edılmıstım o yuzden cocuk ıcın kalıp savasabılecegım bı durum yoktu

fakat cok merak edıyorsanız oglum 3.5 yasını bıtırmek uzere 3 senede tedavı surecınde ben 6.5 senedır oglum ıcın gerektıgı kadar fedakarlık zaten yaptım yapmayada devam edıyorum

onu sevıyorum ve Allahın bana emanet ettıgı varlıga yapmam gerekenı yapıyorum

asıl bunu yapmayanlarda problem ben yorum yazılmaya bıle degmemelıyım suanda

Sevgiler

Eger henuz anne degılsenız dılerım bır gun bır tane en azından cocugunuz olur ıste o zaman bırını sevıp sevebılecegınız en uc noktasında severken bakalım onu bırakıp bır hayat kurmayı dusunebılıyormusunuz'u bırakın ote , ıse gıtmek bıle ne kadar agır .
yok anlayamıyorsanız ve eger anneysenızde bu yorumu yazıp bu sekılde dusunuyorsanız Allah sıze akıl fıkır versın

Cocuktan daha onemlı kım olabilir şu dünyada ...

Ben bilmiyorum

Ve yazsınlar bakalım şuraya kim cocugu olupta kendi hayatını dolu dolu yaşıyor cocugun uyudugu saatte uyumayabilirsin ama onun uyandıgı saatte kalkarsın bakın kalkmak zorundasın bıle demıyorum .

neyse cok uzatmıyayım

ben evliyim bir de kızım var onu çok seviyorum hayat onunla çok güzel kendimi unutmuyorum ama elbette onun için yaşıyorum. ben eşimle ayrılmadım mutluyum ama bir teyzem var oda senin gibi aldatıldı ve terkedildi oğlu var onun için mücadele ediyor boşanmak için yırtınmadı ama terkedildi şimdi çok genç evlenebilir ama evlenmiyor oğlu için yaşıyor başka bir adamı oğlunun başına getirmek istemiyor fedakarlık yapıyor öyle değil mi? senin dediğin bu değil mi?

ayrıca konu sahibinin annesi sokakta kalmış, baba evine almamış, koca sokağa atmış, aç kalmış bir anne, çocuğunu kocası göstermiyor vermiyor bu kadın nasıl uçkur peşinde diyebildin kanım dondu.bu kadın ölmemek için evlenmiş bence. ayrıca yeni evlendiği adam da kadın yıkılmasın diye oğlunu görme demiştir. benim bir tanıdığım aynı duruma düştü adam attı kadını sokağa oğlunu vermedi kadını babası zorla evlendirdi yeni evlendiği adam kadının sakladığı oğluna ait olan çamaşırları atmış 'biz evlendik o çocuğu sana göstermezler hasta olucaksın'demiş ama kadın da gerçekten hasta oldu vefat etti. yani konu sahibinin annesi eminim oğlunu asla unutmamıştır içinde acısı görmek isteği hep vardır inşallah dünya gözüyle görür evledını şu dünyada ne hikayeler var allah çaresiz bırakmasın kimseyi.

ben evliyim bir de kızım var onu çok seviyorum hayat onunla çok güzel kendimi unutmuyorum ama elbette onun için yaşıyorum. ben eşimle ayrılmadım mutluyum ama bir teyzem var oda senin gibi aldatıldı ve terkedildi oğlu var onun için mücadele ediyor boşanmak için yırtınmadı ama terkedildi şimdi çok genç evlenebilir ama evlenmiyor oğlu için yaşıyor başka bir adamı oğlunun başına getirmek istemiyor fedakarlık yapıyor öyle değil mi? senin dediğin bu değil mi?

Allah mutlulugunu daım etsın senın ıcın

teyzen ıcın ıse benım soyledıgım buda degıl, lutfen cocuklar bızım her daım yanımızda olamayabılırler yanı 24 saatın 24 saatını fakat ben cocuklaırnı gormeyen onlara cocugunu gormuceksın emrını veren kocalara nasıl karılık yapıp neye guvenıp cocuk yaptıklarını anlıyamıyorum bı kere cesaret ya ınsana saygı duymayan bırı sana ve yenı dogacaklara ne verebılır Allah askına
benmı hatalıyım ?

ben 1.5 senedır evlıyım oglum 1 yasındayken esımle tanıstım gayette bu sekılde nısanda , kınada , düğünde utanmadan sıkılmadan onu hayatımdan cıkarmadan bır sekılde beraberlıge adım attım
bu artık bu devırde cok ta zor degıl

bazen burada okudugum konulardan etkılenıyorum ya bızdede boyle olursa mesela cocugun basına bırını getırmek ıstemıyor demıssın nasıl yanı ne acıdan cocuk ıtılıp kakılırsa gıbılerındense ben o adamıda bosarım cok ıstıyorsam tekrar evlenırım baskasıyla , fakat cocuk ana baba yanında guzeldır

bakın , kendı anne olmayan kadınlar baskalarının cocuklarınada annelık yapamıyor yada pısmanlık duyuyorlar
fakat erkekler oyle degıl gercekten daha vıcdanlılar ne kadar odun kereste desekte

Bunlar yapılamayacak seyler degıl ,

hepsi bu

sizin bir konunuz sahte olduğu için kapatılmamış mıydı
hatta ben şizofrenim diyen eski bir üyeyle aynı tarzda yazıyordunuz sanki o gibiydiniz
yanlış hatırlamış olabilirim ama öyle aklımda kalmış:44::44::44:

ayrıca konu sahibinin annesi sokakta kalmış, baba evine almamış, koca sokağa atmış, aç kalmış bir anne, çocuğunu kocası göstermiyor vermiyor bu kadın nasıl uçkur peşinde diyebildin kanım dondu.bu kadın ölmemek için evlenmiş bence. ayrıca yeni evlendiği adam da kadın yıkılmasın diye oğlunu görme demiştir. benim bir tanıdığım aynı duruma düştü adam attı kadını sokağa oğlunu vermedi kadını babası zorla evlendirdi yeni evlendiği adam kadının sakladığı oğluna ait olan çamaşırları atmış 'biz evlendik o çocuğu sana göstermezler hasta olucaksın'demiş ama kadın da gerçekten hasta oldu vefat etti. yani konu sahibinin annesi eminim oğlunu asla unutmamıştır içinde acısı görmek isteği hep vardır inşallah dünya gözüyle görür evledını şu dünyada ne hikayeler var allah çaresiz bırakmasın kimseyi.

Kanın donmasın
senın bana hak verıyor olman gerekmıyormu ?
kocası basbaya arkada bıraktıgı cocugun ayak bagı olmaması ıcın gormeyeceksın demıs
ınsan cocugunu goruncemı yıkılır , gormeyıncemı sence?

ah be arkadasım benım etrafımda hıc boyle hıkayeler yok bunlar hep tv gordugum hıkayeler
o anlattıgın ornekte kadına yazık olmus
et tırnaktan ayrılırmı hıc
ayrılırsa normal bır etten ayrılmaz ıste
bende oglumdan ayrılsam ınan dayanamam ölürüm ecelimle ölmesem üzüntüden ölür giderim sen neden bahsediyorsun
caresizlik bunlar değil
sevgiyi bilmemek var güzel kardeşim sevgi yok sevmemek var

Son düzenleme:
Allah mutlulugunu daım etsın senın ıcın

teyzen ıcın ıse benım soyledıgım buda degıl, lutfen cocuklar bızım her daım yanımızda olamayabılırler yanı 24 saatın 24 saatını fakat ben cocuklaırnı gormeyen onlara cocugunu gormuceksın emrını veren kocalara nasıl karılık yapıp neye guvenıp cocuk yaptıklarını anlıyamıyorum bı kere cesaret ya ınsana saygı duymayan bırı sana ve yenı dogacaklara ne verebılır Allah askına
benmı hatalıyım ?

ben 1.5 senedır evlıyım oglum 1 yasındayken esımle tanıstım gayette bu sekılde nısanda , kınada , düğünde utanmadan sıkılmadan onu hayatımdan cıkarmadan bır sekılde beraberlıge adım attım
bu artık bu devırde cok ta zor degıl

bazen burada okudugum konulardan etkılenıyorum ya bızdede boyle olursa mesela cocugun basına bırını getırmek ıstemıyor demıssın nasıl yanı ne acıdan cocuk ıtılıp kakılırsa gıbılerındense ben o adamıda bosarım cok ıstıyorsam tekrar evlenırım baskasıyla , fakat cocuk ana baba yanında guzeldır

bakın , kendı anne olmayan kadınlar baskalarının cocuklarınada annelık yapamıyor yada pısmanlık duyuyorlar
fakat erkekler oyle degıl gercekten daha vıcdanlılar ne kadar odun kereste desekte

Bunlar yapılamayacak seyler degıl ,

hepsi bu

ya sen olayı anlamıyorsın canım adam çocuğu görme demesinin sebebi bence şu, kadına zaten eski kocasının ailesi çocuğunu göstermiyormuş ve kadın mücadele etse yine göstermeyecekler yani adam izmirden istanbula taşınıyoruz sen de çocuğunu görme demiş belkide yeniden bir aile kurmak için dedi kadının aklı orda olsa benle mutlu olamaz dedi bilmiyorum artık o an ne düşündü ama bu kadın çalışmıyor baba atmış koca atmış ve oğlunu göstermiyor ne yapacak evlenmeyecekte. evet teyzemde ne mücadele veriyor anlatsam roman olur ama biz yanındayız teyzemin ailesi yanında ve çocuğu yanında eğer kocası alsa gitse oğlunu ve bizde destek olmasak ne yapacak mesleği yok parası yok evlenicek yeniden çocukları olucak.ve şuan ona biz destek olduğumuz için asla evlenipte oğlumun başına bir adam getirmem diyor sırf kendim için onu riske atmam diyor. çünkü yabancı bir adam kendi öz evledı gibi benim evladıma sabretmez diyor. onu büyütücem benim amacım bu diyor ve bence çok büyük fedakarlık yapıyor.

Kanın donmasın
senın bana hak verıyor olman gerekmıyormu ?
kocası basbaya arkada bıraktıgı cocugun ayak bagı olmaması ıcın gormeyeceksın demıs
ınsan cocugunu goruncemı yıkılır , gormeyıncemı sence?

ah be arkadasım benım etrafımda hıc boyle hıkayeler yok bunlar hep tv gordugum hıkayeler
o anlattıgın ornekte kadına yazık olmus
et tırnaktan ayrılırmı hıc
ayrılırsa normal bır etten ayrılmaz ıste
bende oglumdan ayrılsam ınan dayanamam ölürüm ecelimle ölmesem üzüntüden ölür giderim sen neden bahsediyorsun
caresizlik bunlar değil
sevgiyi bilmemek var güzel kardeşim sevgi yok sevmemek var

ay ağladım şimdi o kadın aklıma geldi o kadın dediğimde kim annemin dayısının eski eşi. annemin dayısı atıyor kadını kadınında babası çok zengin ama ben seni oğlunda kabul etmem diyor eskiden böyleymiş çocuk babada kalırmış.kadın oğlunun eşyalarını alıyor baba evine gidiyor babasıda evlendiriyor sonra kadının kocasıda kadın üzülüp ağlıyor diye o eşyaları yakıyor unut onu biz aile kurduk diyor ay ne zor yaa kadında 40lı yaşlarda hasta olmuş ölmüş annem anlattı bana kadının oğlu bizlerle yaşıt belki o da annesine kızmıştır ama bn anlıyorum kadını eskiden para yok iş yok napıcak kadın biz şimdi çalışıyoruz kendi paramız birkimimiz var söz sahibiyiz ama eskiden böyle değilmiş

Cute biraz sert ifade ediyorsun ama şu konuda katılıyorum,
Adam 5 aylık kızını yeni karısının kucağına koyuyor ama sen oğlunu asla görmeyeceksn diyor.
E onun kızı evlatta diğeri bal kabağımı.
Bir kadın evladını nasıl arkasında hiç yokmuşcasına bırakırken, bir başkasınınkini bu derece bağrına basabilirr

Son düzenleme:
sizin bir konunuz sahte olduğu için kapatılmamış mıydı
hatta ben şizofrenim diyen eski bir üyeyle aynı tarzda yazıyordunuz sanki o gibiydiniz
yanlış hatırlamış olabilirim ama öyle aklımda kalmış:44::44::44:

bahsettiğiniz konuyu bilmiyorum ama bence hanfendi zor durumda bir çıkış yolu arıyor. ona yardımcı olmak lazım. yalan da olsa kimse bişi kaybetmez ama gerçekse birine yardımcı olmuş oluruz :34:

ya sen olayı anlamıyorsın canım adam çocuğu görme demesinin sebebi bence şu, kadına zaten eski kocasının ailesi çocuğunu göstermiyormuş ve kadın mücadele etse yine göstermeyecekler yani adam izmirden istanbula taşınıyoruz sen de çocuğunu görme demiş belkide yeniden bir aile kurmak için dedi kadının aklı orda olsa benle mutlu olamaz dedi bilmiyorum artık o an ne düşündü ama bu kadın çalışmıyor baba atmış koca atmış ve oğlunu göstermiyor ne yapacak evlenmeyecekte. evet teyzemde ne mücadele veriyor anlatsam roman olur ama biz yanındayız teyzemin ailesi yanında ve çocuğu yanında eğer kocası alsa gitse oğlunu ve bizde destek olmasak ne yapacak mesleği yok parası yok evlenicek yeniden çocukları olucak.ve şuan ona biz destek olduğumuz için asla evlenipte oğlumun başına bir adam getirmem diyor sırf kendim için onu riske atmam diyor. çünkü yabancı bir adam kendi öz evledı gibi benim evladıma sabretmez diyor. onu büyütücem benim amacım bu diyor ve bence çok büyük fedakarlık yapıyor.

tövbe estafurullah ben neden anlamıyayıım ablacım?

konu sahıbının annesı x teyze cocugunu uvey annesı ıstemedıgı ıcın bırakmıs
buna ıstınaden de karsı taraf gostermemıs yanı olay sokakta kalmamıs hatta belkıde hıc mucadele etmemıs ayrıca etse gostermeyeceklerını nereden bılıyorsun dingonun ahırımı burası hak var hukuk var adalet var ugraşmışmı ?

izmir nerden cıktı baba y amca ıstanbula gelmıs evlenmısler yemın ettırmıs unutan cocugunu gormeyeceksın demıs , unutmaya mecbur bırakmıs, neden kabul etmıs kendı ayakları uzerınde duramamısmı? aılesının yanında 8 kardesın yanında daha duramamısmı ?

savunma bence sende bılmıyorsun ne oldugunu kendınden pay bıc rıca edıcem

teyzen ıcın bısey dıyemem kendı hayatı kendı secımı dımıı ama?
yabancı bır adam oz evladı kadar dayanmıyorsa nıye ayrılmıs cok dayanmıs enıste sızın o yuzden baska kadına gıtmıs
lutfen artık su erkeklerın hımayesınde bır cıkıverın muge anlıdakı olaylar 50 kısıden 1 kısının basına gelse
o 49 kısı arasında olma ıhtımalı cok olası
neyse evlenmek ıstemıyordur evlenmıyordur saygı duyulması gerek

ancak o cocugun babasıda adam degılmıs oda ayrı mesele

selametle

ay ağladım şimdi o kadın aklıma geldi o kadın dediğimde kim annemin dayısının eski eşi. annemin dayısı atıyor kadını kadınında babası çok zengin ama ben seni oğlunda kabul etmem diyor eskiden böyleymiş çocuk babada kalırmış.kadın oğlunun eşyalarını alıyor baba evine gidiyor babasıda evlendiriyor sonra kadının kocasıda kadın üzülüp ağlıyor diye o eşyaları yakıyor unut onu biz aile kurduk diyor ay ne zor yaa kadında 40lı yaşlarda hasta olmuş ölmüş annem anlattı bana kadının oğlu bizlerle yaşıt belki o da annesine kızmıştır ama bn anlıyorum kadını eskiden para yok iş yok napıcak kadın biz şimdi çalışıyoruz kendi paramız birkimimiz var söz sahibiyiz ama eskiden böyle değilmiş

bak sen dusununce agladın
ayrılırmısın kızından sen sımdı bırakıp evlenırmısın senın kızını ıstemeyen bır adamla

Allah kotu yazgılar yazmasın mısal dıyorum

yüreğin doldu dımı

benımde ınan bu yavruları bırakınca yuregım doluyor

katıllerle bır tutuyorum katıller nasıl bır ınsanın nefesını kesıyorlarsa

bu cocuklarını bırakan ınsanlarda onların bır hayatlarındakı en guzel olması gereken yanı kesıp atıyorlar

Yorum yazmayacaktım ama..
Neredeyse 30 yıl önce ki bir kadının mağduriyetini tartışıyorsunuz..
Şartlar neydi, ne yıkımlar yaşandı bilmiyorsunuz..
Kaldı ki 30 yıl öncenin Türkiyesi ile bu günün Türkiyesi bir değil..
Sakın ola ki kendi durumunuz ve şartlarınızla insanları kınamayın..
20 yaşında mesleği ve işi olmayan ailesi tarafından zorla evlendirilmiş, şiddete mağdur bırakılmış ve korkutulmuş,
Evladı ailesi tarafından kabul görmeyen bir kadın, evladını daha hakim ve hukuk kararı ile bile alamaz o zamanlar..
Kadınlar o günün şartlarında bireysel olarak toplumda kabul görmüyorlardı bu gün ki gibi..
Ne iş, ne sığınma imkanı vardı ne de sahip çıkacak iyi yürekli insanlar..
O şartlarda sokakta kalan, üstelikte boşanmış kadınların çoğunun sonu malum..
Mecbur bırakıldıkları hayatta malum..
Hem erkek egemenliği yüksek bir toplumda hangi adam evladını başkasıyla evlenecek anneye bırakır?
Hele de eşini döverek boşayacak kadar alçalmış bir adam sizce bu kadar cömertlik yapar mı?
Bir insanın nelere mecbur kaldığını, neler yaşadığını bilmeden aşağılayıcı yorumlar yapmak çok büyük bir cehalet..
Toz pembe rüyalarınızdan uyanın lütfen, başkalarını yargılamak çok kolay ama ALLAH muhafaza kınamak çok büyük bir yanlış..

Konu sahibesi arkadaşım;

Ben teyzenizin hangi mantıkla bu gün geçmişi deberttiğini anlamadım..
Size söylenmiş bir yalan yok, insanlar hatırlamak istemedikleri meseleleri kendi içlerinde saklamakta serbesttir..
Sonuçta bu kişiler size ebeveynlik yaptı mı?
Bir aile olabildiniz mi?
Bunlar önemli..
Onların geçmişinde kalan acılarını debelemek işinize yaramaz..
Ama teyze vasfında ki o insandan uzak kalmanız sizin için daha akılcı görünüyor..
Sorgulamayın, bu konuyu ailenizle paylaşabilirsiniz ama kinci ve yargılayıcı bir şekilde değil..
Sadece paylaşmak mahiyetinde olabilir..
Tabi ki şok büyük olur ama anlamaya çalışmak en iyisi olur..

Arkadaslar merhaba bu olanları duyınca dünyam basıma yıkıldı.dun teyzem aradı.benımle konuşmak ıstedıgı seyler oldugunu söyledı .baslaı anlatmaya annemınde babamında ikinci evliligymiş.annem 18 yasında görücü usulu bı evlilik yapmış ve bı oglu olmus gördügü şiddetten dolayı oglu 1 yasındayken boşanmış .annemın annesı uvey oldugu ıcın cocugu ıstememıs.annem mecburen bırakmak zorunda kalmış .anneme bi daha oglıunu göstermemiş karsı taraf.annem İzmirlidir.8 kardesler hepsi kız .uvey annelerı az cektirmemiş kadının cocugu olmamış hiç.annemın komsusu babamla tanıştırmış babam ist gelmiş.ve annemle evlenip ist yerlesmişler.babamında ikinci evliligymiş.ilk esı bi gece ölü bulunmus 5 aylık kıızyla kalmış babam.annem kabul etmiş evlenmişler.tabı babam bıdaha asla olgunu görmiyecegını unutucagını söylemiş yemin ettırmış.annemde kabul etmiş.ben bunları dınlerken ellerim ayaklarım tıtredi buz kestım sasırdım inanamadım.annemle babamın evliliginden 1 abım ben ve 2 tane ıkız kardesım olmuş(1 kız 1 erkek) yıllardır ablam bilgim cok sevdigim kişi öz ablam degilmiş.hayatım boyunca grmedigim birde 29 yasında uvey abım varmış.ben sımdı napıcam dunden berı aglıyorum.kimseye söylemedım acaba söylemelimiyim anneme bildigimi anlatmalımıyım teyzem söyleme dedi ama sustukca ıcım acıyor.kimse bilmiyor benden baksa.sadece ablam biliyormuş oz annesının oöldüğünü oda bısey söylemedi hissettirmedi bile hiç nasam kızlar bır akıl verın ne olur.esım akşamdan beri soruyor am sölemedım napsam benhayatım filimmiş meger yalanmışa

Canım benim her şey insanlar için hepimizin en sevdiğimize bile anlatamayacağımız sırlarımız olabilir. Onlar senin aile senin üstünde emeği olan insanlar sırtını dönme onlara, hesapta sorma ama durumu bildiğini söyle onlara.
Annenin çocuğunu bırakma konusuna ise yorum yapamayacak kadar doluyum.

♥gözyaşı♥;32948156 .!.:
Yorum yazmayacaktım ama..
Neredeyse 30 yıl önce ki bir kadının mağduriyetini tartışıyorsunuz..
Şartlar neydi, ne yıkımlar yaşandı bilmiyorsunuz..
Kaldı ki 30 yıl öncenin Türkiyesi ile bu günün Türkiyesi bir değil..
Sakın ola ki kendi durumunuz ve şartlarınızla insanları kınamayın..
20 yaşında mesleği ve işi olmayan ailesi tarafından zorla evlendirilmiş, şiddete mağdur bırakılmış ve korkutulmuş,
Evladı ailesi tarafından kabul görmeyen bir kadın, evladını daha hakim ve hukuk kararı ile bile alamaz o zamanlar..
Kadınlar o günün şartlarında bireysel olarak toplumda kabul görmüyorlardı bu gün ki gibi..
Ne iş, ne sığınma imkanı vardı ne de sahip çıkacak iyi yürekli insanlar..
O şartlarda sokakta kalan, üstelikte boşanmış kadınların çoğunun sonu malum..
Mecbur bırakıldıkları hayatta malum..
Hem erkek egemenliği yüksek bir toplumda hangi adam evladını başkasıyla evlenecek anneye bırakır?
Hele de eşini döverek boşayacak kadar alçalmış bir adam sizce bu kadar cömertlik yapar mı?
Bir insanın nelere mecbur kaldığını, neler yaşadığını bilmeden aşağılayıcı yorumlar yapmak çok büyük bir cehalet..
Toz pembe rüyalarınızdan uyanın lütfen, başkalarını yargılamak çok kolay ama ALLAH muhafaza kınamak çok büyük bir yanlış..

Konu sahibesi arkadaşım;

Ben teyzenizin hangi mantıkla bu gün geçmişi deberttiğini anlamadım..
Size söylenmiş bir yalan yok, insanlar hatırlamak istemedikleri meseleleri kendi içlerinde saklamakta serbesttir..
Sonuçta bu kişiler size ebeveynlik yaptı mı?
Bir aile olabildiniz mi?
Bunlar önemli..
Onların geçmişinde kalan acılarını debelemek işinize yaramaz..
Ama teyze vasfında ki o insandan uzak kalmanız sizin için daha akılcı görünüyor..
Sorgulamayın, bu konuyu ailenizle paylaşabilirsiniz ama kinci ve yargılayıcı bir şekilde değil..
Sadece paylaşmak mahiyetinde olabilir..
Tabi ki şok büyük olur ama anlamaya çalışmak en iyisi olur..

30 sene once anneler cocuklarını dahamı az seviyordu?
yada gunumuzde hala soyledıgın gıbı kabul gormeyen bosanan cocuklu kadınlar bunları yasadıklarında 30 'lu yaslarını yarılamamıslarmıydı ?

ve 30 sene önce kendisni dövmekten beter eden adama dahamı rahat bırakılıyordu cocuklar

arkadaslar merhaba bu olanları duyınca dünyam basıma yıkıldı.dun teyzem aradı.benımle konuşmak ıstedıgı seyler oldugunu söyledı .baslaı anlatmaya annemınde babamında ikinci evliligymiş.annem 18 yasında görücü usulu bı evlilik yapmış ve bı oglu olmus gördügü şiddetten dolayı oglu 1 yasındayken boşanmış .annemın annesı uvey oldugu ıcın cocugu ıstememıs.annem mecburen bırakmak zorunda kalmış .anneme bi daha oglıunu göstermemiş karsı taraf.annem izmirlidir.8 kardesler hepsi kız .uvey annelerı az cektirmemiş kadının cocugu olmamış hiç.annemın komsusu babamla tanıştırmış babam ist gelmiş.ve annemle evlenip ist yerlesmişler.babamında ikinci evliligymiş.ilk esı bi gece ölü bulunmus 5 aylık kıızyla kalmış babam.annem kabul etmiş evlenmişler.tabı babam bıdaha asla olgunu görmiyecegını unutucagını söylemiş yemin ettırmış.annemde kabul etmiş.ben bunları dınlerken ellerim ayaklarım tıtredi buz kestım sasırdım inanamadım.annemle babamın evliliginden 1 abım ben ve 2 tane ıkız kardesım olmuş(1 kız 1 erkek) yıllardır ablam bilgim cok sevdigim kişi öz ablam degilmiş.hayatım boyunca grmedigim birde 29 yasında uvey abım varmış.ben sımdı napıcam dunden berı aglıyorum.kimseye söylemedım acaba söylemelimiyim anneme bildigimi anlatmalımıyım teyzem söyleme dedi ama sustukca ıcım acıyor.kimse bilmiyor benden baksa.sadece ablam biliyormuş oz annesının oöldüğünü oda bısey söylemedi hissettirmedi bile hiç nasam kızlar bır akıl verın ne olur.esım akşamdan beri soruyor am sölemedım napsam benhayatım filimmiş meger yalanmışa

o teyzen çok mu akıllı senin o na ne olmuşta seni böl bi kaosun içine atmış bunca yıl durmuş durmuş ta şimdi ne olmuş el kapısında seni bu üzüntüye sokmuş :20:

30 sene once anneler cocuklarını dahamı az seviyordu?
yada gunumuzde hala soyledıgın gıbı kabul gormeyen bosanan cocuklu kadınlar bunları yasadıklarında 30 'lu yaslarını yarılamamıslarmıydı ?

ve 30 sene önce kendisni dövmekten beter eden adama dahamı rahat bırakılıyordu cocuklar

Yapma Allahaşkına tatlım.

Arkadaşın anlatmak istediği 30 yıl önce annelerin anne olmadığı değil, 30 yıl önce kadının kadın olmadığı, hiçbir hakkının sözünün olmadığı. İnan şimdi sokakta kalmak bile daha kolay. Sığınma evleri var, belediyeler, kaymakamlıklar destek.

30 yıl önce sokakta kalana Müjde Ar'ın filmindeki gibi anında İstanbul gösterirler.

Şartları şartlar içinde değerlendirmek lazım. Uzaktan sen, ben kimse ahkam kesemez. Kimse çocuğunu bıraktı diye işin aslı aslı astarı bilinmeden tukaka ilan edilemez.

İşin iç yüzü öyledir ki, çocuğunun iyiliği, geleceği için bile bırakabilir.

Bir anektod var.

2 kadın çocuğa benim der. Kadı der ki çocuğu kollarından tutun var gücünüzle çekin. Kimin elinde kalırsa çocuk onun. Gerçek anne çekemez canı acımasın diye. Kadı hemen anlar çocuk kimin.

O yüzden bilmeden insanları yargılamak olmaz.

Son düzenleme:

Bence eskisi yenisi yok. Anne var annecik var. bende ilk bu konuyu okuduğumda yemin ederim ilk o 1 yaşındayken bırakılan bebeciği düşündüm... Ne olursa olsun ölümde olsa, yıkımda olsa evlat bırakılmaz, bırakılamaz arkadaşım.

Benim annemde 45 sene önce evinden kovulmuş, 3 çocuğu varmış,
2 çocuğunu vermemiş eski eşi, sadece 40 günlük olan kundaktakini, (ablamı) alabilmiş...
2 yaşındayken ablam babamla evlenmiş, babamın ilk evliliği olmasına ve çocuğu olmamasına rağmen gayette güzel sahip çıkmış, annemin çocuklarına, en çok yanındakine bakmış, babalık etmiş, ama diğerlerini de atmamış, bazen yapan adam(vijdansız-merhametsiz) değil,
bulan adam(vijdanlı adam) babalık ediyor, önemli olan yürekte hissetmek.
Ana atmıyorum desin, kale olsun, Allahtan başka kimse ayıramaz. Benim çok güzel bir örneğim var, Babacığım ve Anneciğim...
Şimdilerde nasılmı? 5 miz sözde öz, 3 müz sözde üvey olmak üzere 8 kardeşiz.
Mutlu mesut yaşıyoruz...

Back
X