Ailem her şeyime karışıyor bıktım.

Ben 30 yaşında çalışan bir insanım belli şeyleri aşmış birisiyim öyle aşırı uçları hiç bilmiyorum eve de en geç 11 olmadan geliyorum ama gel gelelim ailem bana sürekli müdahale ediyor özellikle babam bugün daha kavga ettik neymiş 9 oldu mu evde olacakmışım yaşıtlarım eve gece 1-2 gibi gidiyor ben ise şimdiye kadar hiç yaşamadım. Giydiğim kıyafete kadar her şeyime karışılıyor bir sevgilim vs yok çünkü kimse benimle olmak istemiyor ailemin bu tutumundan ötürü ne gece dışarı çıkabiliyorum ne farklı ortamlara girebiliyorum işin içinden çıkamıyorum. Gelirim iyi olsa ayrı eve çıkarım ama malesef hoş ona da izin vermezler tek çarem evlenmek o zaman da yine farklı bir esaretin içine gideceğim sizce ne yapmalıyım dostlar :KK43:
Evlilik hiç bir zaman kaçışınız olmasın yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz. Maalesef ailelerin çoğu öyle. Ben geçici olarak ailemin yanındayım burda kafeste gibiyim. Akşam hava kararmadan evde olmam isteniyor. Gün sayıyorum gitmek için neyse ki ayrı bir hayatım var. Cidden belli yaştan sonra insan kimsenin emri altında olmak istemiyor.

Evlilik hiç bir zaman kaçışınız olmasın yağmurdan kaçarken doluya tutulursunuz. Maalesef ailelerin çoğu öyle. Ben geçici olarak ailemin yanındayım burda kafeste gibiyim. Akşam hava kararmadan evde olmam isteniyor. Gün sayıyorum gitmek için neyse ki ayrı bir hayatım var. Cidden belli yaştan sonra insan kimsenin emri altında olmak istemiyor.
Gerçekten öyle kız arkadaşlarım bile dalga geçiyorlar benimle itici geliyor insanlara benim bu durumum :(

Hiç kimse dışarı çıkamayan insanı istemiyor ki çocuk gibi diyorlar :KK43:
Kaç yaşında olursak olalım ailenin gözünde çocuğuz hala. Nispeten rahat olan aile çocukları da dediğiniz gibi dalga geçiyorlar. Kaç yaşına geldin hala hesap mı veriyorsun diye.

Benim gece cikma aliskanligim vardi. Kisiye gore degisir ama belli bi yaştan sonra "şu saatte eve gitmeliyim, yok oraya gelemem babam izin vermez" muhabbetleri bayar yani cocuk gibi, bu sekilde ortama limon sikan arkadaslar oluyordu.

Yinede gece cikamiyorsun diye sevgilisiz kalmazsin, kimi de gece cikamayan kiz ister.😁 Ama kendin cikmak istiyorsan ve kisitlabdigini hissediyorsan o sikinti.

Eşimle tanistigimda 21 yasimdaydim. Gece yarisi 12-1 civari eve birakiyordu, birlikte kampa, tatile de gitmistik. Esimden once de gece cikardim bunun yilbasi var, arkadas eglencesi var eve sabah geldigim de olurdu. Yemediler beni yani kaldi 30 yasinda koca kadinsiniz siz.

bir sevgilim vs yok çünkü kimse benimle olmak istemiyor ailemin bu tutumundan ötürü
Erkekler ailenizin tavrını biliyor ve “Bu kızın ailesi gece dışarı çıkmasına izin vermiyor, boşver abi uzak dur.” deyip yaklaşmıyor mu yani size? Ne saçma bir önerme bu?

Ailelerin bu tutumunu değiştirmek çok zor. En hayırlısını diliyorum sizin için.

Sorun sadece maddi bağımlılık değil bence duygusal bağımlılık.sizin yerinizde başkası olsa ister kalp krizi numarası yapsınlar ister küssünler o kuralları esnetir takmaz kafasına göre yaşar.maddi imkanları da sömürür.
Öyle olun demiyorum ama diyorum ki keşke aileniz de bunları fark etse.onlara değer vermenizin onların dediğini umursamanızın değerini anlasalar.dayaksa, 30 yaşındaki insan 60 yaşındakini evire çevire döver.maddiyatsa, yarın onlar o emekli maaşını çekmek için bile sizden yardım isteyecek.yani çok kızıyorum böyle ailelere. Sabır diliyorum konu sahibi

Hiç kimse dışarı çıkamayan insanı istemiyor ki çocuk gibi diyorlar :(
Eski sevgilimle ikimiz de 17 yaşındaydık annesi akşam 10’da başlardı aramaya hadi gel diye 🙄 ben kız halimle babama derdim dışarıdayım diye akşam 11’de falan, selam söyle arkadaşlarına derdi. Böyle şeylerde ailem rahattır ama kısıtlamalarına asla izin vermezdim hele ki çalışırken asla karışamazlar bu şekilde. Sorumluluk sahibi olduğuma ve kendimi tehlikeye atmayacağımı bilirler, ben de asla cılkını çıkarmam ama ilk üniversiteye gittiğimde attım bütün hevesimi. O yıl kimi zaman 3-4’lere kadar dışarıdayken şimdi 7-8’den sonra kolay kolay dışarıda bulunmuyorum. İnsanın bi şekilde bazı şeylerden hevesini alması, yaşayıp görmesi gerektiğini düşünüyorum. 23 yaşındayım ve artık kendimi sabahlara kadar barlarda gezip kusana kadar içmek için yaşlı görüyorum, 18-19 yaşımdayken her haftasonu yaptığım şeydi bu.
Bir arkadaşınızla falan eve çıkma imkanınız yok mu?

Akşam 9 'a kadar da yenir o yemek, yeter ki gerçekten birlikte olunmak istensin.

6 is cikisi oluyor, hadi 7'de yeniliyor, 8de eve dogru gidilmek zorunda.

Liseliler bile daha özgür. Ben bir kadin olarak bu kadar kisitlanmis bir erkek ile beraber olmak istemezdim. Yani herseyi hemen seks'e indirgemeye gerek yok. Sonuçta istenilse o gün boyuncada yapilabilir.

Benim gece cikma aliskanligim vardi. Kisiye gore degisir ama belli bi yaştan sonra "şu saatte eve gitmeliyim, yok oraya gelemem babam izin vermez" muhabbetleri bayar yani cocuk gibi, bu sekilde ortama limon sikan arkadaslar oluyordu.

Yinede gece cikamiyorsun diye sevgilisiz kalmazsin, kimi de gece cikamayan kiz ister.😁 Ama kendin cikmak istiyorsan ve kisitlabdigini hissediyorsan o sikinti.

Eşimle tanistigimda 21 yasimdaydim. Gece yarisi 12-1 civari eve birakiyordu, birlikte kampa, tatile de gitmistik. Esimden once de gece cikardim bunun yilbasi var, arkadas eglencesi var eve sabah geldigim de olurdu. Yemediler beni yani kaldi 30 yasinda koca kadinsiniz siz.
Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi :(

Eski sevgilimle ikimiz de 17 yaşındaydık annesi akşam 10’da başlardı aramaya hadi gel diye 🙄 ben kız halimle babama derdim dışarıdayım diye akşam 11’de falan, selam söyle arkadaşlarına derdi. Böyle şeylerde ailem rahattır ama kısıtlamalarına asla izin vermezdim hele ki çalışırken asla karışamazlar bu şekilde. Sorumluluk sahibi olduğuma ve kendimi tehlikeye atmayacağımı bilirler, ben de asla cılkını çıkarmam ama ilk üniversiteye gittiğimde attım bütün hevesimi. O yıl kimi zaman 3-4’lere kadar dışarıdayken şimdi 7-8’den sonra kolay kolay dışarıda bulunmuyorum. İnsanın bi şekilde bazı şeylerden hevesini alması, yaşayıp görmesi gerektiğini düşünüyorum. 23 yaşındayım ve artık kendimi sabahlara kadar barlarda gezip kusana kadar içmek için yaşlı görüyorum, 18-19 yaşımdayken her haftasonu yaptığım şeydi bu.
Bir arkadaşınızla falan eve çıkma imkanınız yok mu?
Aslında olabilir bunu ciddi anlamda hiç düşünmedim ama izin vermezler biliyorum .

Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi :KK43:

Ben 15-16 yasimdayken eve 7 gibi filan gelirdim en gec ki siz 30 yasindasiniz ve evet rahat olan insanlar icin devamli "oraya gelemem, buraya gelemem, gitmem lazim saat şu oldu" diyen biriyle arkadaslik yapmak zor oluyor ve biyerden sonra ister istemez o kisiyle vakit gecirmemeye basliyorsun. Ortak ayri ev olmadan işiniz zor, birileriyle eve cikin

6 is cikisi oluyor, hadi 7'de yeniliyor, 8de eve dogru gidilmek zorunda.

Liseliler bile daha özgür. Ben bir kadin olarak bu kadar kisitlanmis bir erkek ile beraber olmak istemezdim. Yani herseyi hemen seks'e indirgemeye gerek yok. Sonuçta istenilse o gün boyuncada yapilabilir.
Sekse hiç indirgemedim konuyu aslında.

Bende gece dışarı çıkan bir değildim bekarken ki ailem bu konuda ki aile gibi baskıcı değildi. Eşim çok fazla aktif ve sosyal bir insandı ama sevgiliyken görüştüğümüz saatler belliydi ve bu aramızda hiç sorunu olmadı. Herkes kendi tecrübesinden yola çıkarak yorum yapıyor.

Ben 15-16 yasimdayken eve 7 gibi filan gelirdim en gec ki siz 30 yasindasiniz ve evet rahat olan insanlar icin devamli "oraya gelemem, buraya gelemem, gitmem lazim saat şu oldu" diyen biriyle arkadaslik yapmak zor oluyor ve biyerden sonra ister istemez o kisiyle vakit gecirmemeye basliyorsun. Ortak ayri ev olmadan işiniz zor, birileriyle eve cikin
Yaşımdan dolayı çevremde ki insanlar rahat ve birer yetişkin gibi yaşıyorlar gerek kadın gerek erkek ben cidden yoruldum yalan söylüyorum mecbur.

Aslında olabilir bunu ciddi anlamda hiç düşünmedim ama izin vermezler biliyorum .
İzin mi bekleyeceksiniz günleriniz, yıllarınız geçerken? Sırf evlenmiş olmak için bu kısıtlamalardan kurtulmak için evlenmektense ayrı eve çıkmayı tercih ederdim. Yakın olsa ev, ailenizin de sevdiği onayladığı bir arkadaşla olsa daha sıcak bakabilirler belki.

Sevgiliden ziyade dediğiniz gibi insanların gözünde çocuk durumuna düşüyorum geçen kız arkadaşım bayramda tatile çıkalım iki gün dedi annem izin vermedi :KK43:

Ama sen annenleri bu kadar dinlersen, onlarda sürekli birseyler empoze edecekler. Özgürlük öylece verilmez, baze durum ve ailelerde ne yazikki kazanmak zorundasin.

Yani yavastan saat 9'da degilde 11'de eve gel. Sonra ona alistiklarinda saat 12-1de eve gel. Sonrada istedigin saatte eve gel. Sonuçta ne yapacaklar? En fazla 1-2 gün trip atarlar, bagirir, çagirirlar ama ondan sonra kabullenirler. Bu asamalari geçtikten sonrada arkadasin ile gezmeye git.

Annenlere izin sorma. Sadece yap. Ha endiselenmesinler, iyi olduguna dair haber ver, arada mesaj at kesinlikle ilk baslarda. Ama karsi gel kurallara. Kabugunu kir.

Back
X