Ne kadar uzucu...
caresi sen de deli ol, deli deliyi gorunce comagini saklar.
Benim anneme imkan ver,bizi cam fanusta saklar. 90lar cocuguydum ama tum mahalle sokakta oynarken annem bizi sokaga salmazdi korkusunda. Bayramda kapi kapi dolastirmazdi nolur ne olmaz diye. Bir kere ablam kursa kaldi ilkokulda bir saat. Anneme soylememistik. O polise giderken yolda karsilastik. Dedigim dedik bir kadindir,tum sulale de cekinir annemden ciddi ciddi. Tek sulale olsa. Mahallede bile belali bir kadindir, olaylari annem cozer :) gozunun yasina bakmaz yasli basli kadinlari camdan çöp atiyor diye belediyeye sikayet eder... vee ustelik panik atak hastasi. Aradiginda telefonu 2 kere acmayayim hemen dolasim sistemi bozulur stresten.
Boyle bir anneye ragmen yapacağımı yaparim, hic dilini bile bilmedigi yerlere bilet alir giderim.
Once kavga eder,rest ceker. Ben umursamam, ne halin varsa gor der,sonra dayanamaz biraz daha kavga eder,duygu somuruleri yapar, ben de "allah kocaman kainati yaratmis, niye gezip gormeyeyim? Iyi,bugun anam izin vermiyor yarin kocam...gun yuzu gormeden oleyim mi yani?" Der yine giderim. Ben gidince o da merakina yenik duser,arar - aramiz düzelir :)
Boyle boyle yillar geçtikten sonra artik alisti-normal gormeye basladi. Artık Insanca "kizim endise ediyorum" diyor, ben de "tabii ki endise edeceksin. Annelik endise etme halidir. Biz bebekken de nelerden endise ederdin. Endiseyle yasamayi goze alamiyacaksan neden dogurdun ki?" Diyorum. "Allah korusun basina birsey gelir" diyor, (kaza gecirenlerle ilgili bir iste calsiiyorum) anne kaderimde varsa zaten basima gelir. Bak iste hergun neler goruyorum millet mahallesinde yürürken eziliyor-sakat kaliyor. Akrabadan donerken arabalri sarampole yuvarlaniyor. Bunun uzaklara gitmekle alakasi yok ki? Kaderimde basima birşey gelecegi varsa su salak sirkette 9-6 ot gibi yasarken de gelebilir- ardimda elalemin sirketi icin ot gibi yasamis bir hayat birakirim" diye demogoji yapıyorum :))
Gecen sene cok alakasiz bir konudan beni cok kirdi,evde kavga çıkarttı - evlatliktan reddetti falan. 3 ay boyunca bir guler yüzüme hasret kaldi. Ne sofraya oturdum ne bir cumle kurdum. 3 ayin sonunda da bunun son olduğunu - kenara sirf bu is icin kira depozito vs parasi attigimi, bir daha boyle bir hakarete maruz kalirsam evden ayrilacagimi ve sorumlusunun tamamen kendisi olacağını tane tane anlatip normale döndüm. Gercekten de bir daha boyle bir olay yaşarsam evden gidecegim cnku bugun annemin hakaretine katlanirsam "yeter" dmeeye gucum yetmezse yarin da kocaminkine "yeter" dmeeye gucum yetmez. B.k gibi -milletin sinirini cikardigi bir madde gibi yasamaya devam ederim...
Sana da tavsiyem olsun.
Kavga cikarmaktan korkma. Bir kavga ederler iki ederler üçüncüde onlar da susarlar.