Ailem nişanlım düğün hazırlıkları..

Düğünüme çok az zaman kaldı bugün nişanlım görümcem ile birlikte gelinlik ve bindallı aldık.Ama annem gelinligımı çok beğenmedi.Daha önce merkezden bi gelinlik bakmıştık 2500 tl demişlerdi nişanlıma pahalı geldi bu yüzden çalıştığı ilçeden almaya karar verdik oradan baktık.Bu sefer de annem ucuz diye aldın daha önce ki daha güzeldi filan dedi canım sıkıldı.gelinlik kalın dantel askılı düşünmüştüm ama straplez olan model güzeldı orada ondan onu aldım.nişanlım damatlık beğenemdı çok yaşlı işi modeller vardı durum böyle olunca annem de şimdi pahalı olacak diye sorun yapıyor bi de kına ve nikah için damatlık dışında ayrı takım istedi bi tane.ailem de gömlek pantolon alalım takım elbiseye gerek yok diyorlar sizce kim haklı?
Bence gelinlik ve damatligin hesabina düşülmemeli, bunar sizlerin ömrünüz de ilk ve son kez giyeceginiz şeyler.
Sen de beğendiğin gelinliği al nişanlın da beğendiği damatligi alsın
Zaten aldıklarınız da en fazla 200-300 lira oynar onun için birbirinizin kalbini kırmayin

Bunların lafinin yapılması çok saçma ya .
Iki aile de karşı tarafın durumunu az çok zaten bilir ona göre alınır herşey .
2500 tl gelinlik için bence de pahalı daha uyguna çok güzel gelinlikler de var .
Damada bizde iki takım alınır birini kına gecesi , diğerini nikahta giyer .
Sizin de durumunuzu biliyordur karşı taraf ona göre daha uygun şeyler seçilir. Olur biter.

Ben hakliyim :-) fikrim de, herkes kendi kiligini kendisi odemelidir! Ben gelinligimi kendim aldim, esim de kendisine 2 takim elbise almisti evlenirken. Kimse birbirine girmemisti, kavga gurultu yoktu ;)

Düğünüme çok az zaman kaldı bugün nişanlım görümcem ile birlikte gelinlik ve bindallı aldık.Ama annem gelinligımı çok beğenmedi.Daha önce merkezden bi gelinlik bakmıştık 2500 tl demişlerdi nişanlıma pahalı geldi bu yüzden çalıştığı ilçeden almaya karar verdik oradan baktık.Bu sefer de annem ucuz diye aldın daha önce ki daha güzeldi filan dedi canım sıkıldı.gelinlik kalın dantel askılı düşünmüştüm ama straplez olan model güzeldı orada ondan onu aldım.nişanlım damatlık beğenemdı çok yaşlı işi modeller vardı durum böyle olunca annem de şimdi pahalı olacak diye sorun yapıyor bi de kına ve nikah için damatlık dışında ayrı takım istedi bi tane.ailem de gömlek pantolon alalım takım elbiseye gerek yok diyorlar sizce kim haklı?
yanlış anlamayın ama gelinliği anne mi giyecekte ucuz pahalı diye burun kıvırıyor , beğenmemezlik yapıyorr,, senin tercihine hiç mi saygı duymuyorr...
birde herkes gücü neye yetiyorsa onu yapsın ,alsın ,,,,

adetler her iki tarafın işlerini kolaylaştırmak, iş bölümü yapmak ve küçük mutluluklar katmak için çıkarılmış. şimdiyse iş maddiyata dönmüş, madem uygulamada sorun yaşıyoruz bütün adetler kalksın. evlenen iki kişi alabiliyorsa alsın, alamıyorsa da olanla idare etsin. bu ne ya sanki ticaret anlaşması yapılıyor.

Damatlık Nikahta giyilmez mi

Düğün ve Nikahta gelin gelinlik damat damatlık giyer

Kınada da takım elbise

Gömlek pantolon ile garson gibi ortaya mı çıksın

Bana kalırsa tek takım elbise ile tümü olur ama buradan anladığım damatlık diye ayrı bir kategori oluşmuş eşimin siyah takımı beyaz gömleği vardı oldu bitti

Ay bu ne ya gercekten üstte bir arkadasin yazdigi gibi su sacma sapan seyler bir biraksak her sey ne guzel olur.

Aslinda daha guzel adetlerimiz var ama biz nedense cimbizlayip canimizin istedigini aliyoruz.

Damat tarafi demek enayi demek degildir.Ama anneniz bunu yapmaya calisiyor.

Madem damat gelinin gelinligini alip,kuafore goturuyorsa gelinde damatligini alsin bir zahmet.Pantolon gomlek cok ayip bence ne istiyorsa o alinsin.

Anneniz haksiz.

Bu gelenek görenekler bittiği zaman insanlar rahat bir evlilik yapacak inş.
Bence herkes ne giyecekse kendi bütçesine göre alsın ama nerdeeee:)

Ailen haksız hem sana davranışları ile hemde damatlık ve takım elbise konusunda

Back
X