Ailem nişanlım düğün hazırlıkları..

Cnm sırf size cvp yazmak için giriş yaptım gece gece
Nisanlinizda soyguncuymus resmen! ne o öyle gelinliginizin 2 katı damatlik almış
Hiç hoş değil bence
Ama o bana sınırlama getirmedi ki...
Ben beğendim, fiyat bu dedim tamam dedi.
Daha pahalı bir şey beğenseydim de zorlansa bile yine de alırdı.
Gelinlik ve damatlık konusunda hassasım ben, çok uçuk fiyatlar olmadığı sürece.
1 kere giyilecek, her insanın hayalidir birgün gelin ya da damat olmak.
Sıradan bir şey için o parayı asla vermezdim ama düğünde giyeceği kıyafeti olunca gözüm görmedi.
Hala teşekkür eder, gönlünü kırmadığım için.

ben nişan kına söz şaşalı düğün hepsine karşıyım kendim yapmadım sevmem saçma gelir bana ama yapanlara saygım var herkesin kendi hayatı kendi seçimleri olmalı evlilikte

Nişanlını kırma bence sende çalışıyormuşsun damatlığı ailen takımı ise sen al
Ben eşime hem damatlık hem takım elbise iki çift te ayakkabı aldım
Bizimde durumumuz çok çok iyi değildi,evlenirken ne annem nede babam var dı

o ne öyle ya kına için ayrı düğün için ayrı damatlık birde ayrıca takım mı ?
nasıl istiyorlar bunları ağızlarıyla mı?

annenizde hatalı sizin gelinliğe pahalı diye ordan almadın diye laf ediyor kendisi damatlığa pahalı olmasın diyor..
sizin nişanlınızla bir bütçeniz yok mu kendi aranızda halletseniz bu işleri daha güzel olur..

Düğünüme çok az zaman kaldı bugün nişanlım görümcem ile birlikte gelinlik ve bindallı aldık.Ama annem gelinligımı çok beğenmedi.Daha önce merkezden bi gelinlik bakmıştık 2500 tl demişlerdi nişanlıma pahalı geldi bu yüzden çalıştığı ilçeden almaya karar verdik oradan baktık.Bu sefer de annem ucuz diye aldın daha önce ki daha güzeldi filan dedi canım sıkıldı.gelinlik kalın dantel askılı düşünmüştüm ama straplez olan model güzeldı orada ondan onu aldım.nişanlım damatlık beğenemdı çok yaşlı işi modeller vardı durum böyle olunca annem de şimdi pahalı olacak diye sorun yapıyor bi de kına ve nikah için damatlık dışında ayrı takım istedi bi tane.ailem de gömlek pantolon alalım takım elbiseye gerek yok diyorlar sizce kim haklı?
Maddi durumdan kasıyorsa alınmasın ne olacak sanki bi gömlek bi pantolon şık durabilir yeter ki uydurabil. Zaten damatlık alınmayacak mı ? Alınacaksa iki turlu masrfa gerek yok takıma verilecek paraya başka bisey alırsınız .. Annenizi uzmeyin nişan düğün gibi durumlarda ortalık gerilebilir sakinliği korumak lazım

Gelinlere nisan kiyafeti ,kina kiyafeti ,nikah kiyafeti arti gelinlik aliniyorsa hepsi ayri ayri o zaman damada da bu aktiviteler icin hep ayri ayri takim elbise alinsin, yazik gunah damatlara bu kadar yuklenilip de sonra sana ekstra takim elbiseye gerek yok demek cifte standart madem
Not; ben bu kadar organizasyon yapmadim yapsaydim da hic degilse birazini kendim alirdim elbiselerimin

sizin aileniz aynı benim dünürler,gibi düşünüyor.6 ay önce evlenenen oğluma nişanda alınan siyah takımı giysin dediler ki zaten sadece elbiseyi aldılar.içinin gömleğini,kravatını,ben almıştım.ben gelinimin gelinliğine 4000 tl verdim.oğluma da damatlığı ben aldım.
üstüne üstelik bir çeyrek ya da bir saat,hiç bir şey takmadılar,oğluma.adetleri yokmuş :KK49:
kına elbisesi ,ayrıca kınada giyilen abiyesi,kına da dağıtılan hediyelikleri bile ben almalıymışım,aldım.,hem de hiç ikiletmeden.(nişan bohçasına falan hiç girmek istemiyorum,içinden çıkılmaz bir durum.en basitinden,sadece bohçaya 550 tl verdiğimi söylemeliyim)
ama şimdi çok çok mesafeliyim,dünürlerle.sadece oğlum ve gelinim var benim için.gelinim de görüyor Allahtan ailesinin yaptıklarını,asla bana ailesiyle samimi değilim diye tavır yapamaz.

Düğünüme çok az zaman kaldı bugün nişanlım görümcem ile birlikte gelinlik ve bindallı aldık.Ama annem gelinligımı çok beğenmedi.Daha önce merkezden bi gelinlik bakmıştık 2500 tl demişlerdi nişanlıma pahalı geldi bu yüzden çalıştığı ilçeden almaya karar verdik oradan baktık.Bu sefer de annem ucuz diye aldın daha önce ki daha güzeldi filan dedi canım sıkıldı.gelinlik kalın dantel askılı düşünmüştüm ama straplez olan model güzeldı orada ondan onu aldım.nişanlım damatlık beğenemdı çok yaşlı işi modeller vardı durum böyle olunca annem de şimdi pahalı olacak diye sorun yapıyor bi de kına ve nikah için damatlık dışında ayrı takım istedi bi tane.ailem de gömlek pantolon alalım takım elbiseye gerek yok diyorlar sizce kim haklı?

Annen kaprislerde.

annenin hali bu:

o ne öyle ya kına için ayrı düğün için ayrı damatlık birde ayrıca takım mı ?
nasıl istiyorlar bunları ağızlarıyla mı?

annenizde hatalı sizin gelinliğe pahalı diye ordan almadın diye laf ediyor kendisi damatlığa pahalı olmasın diyor..
sizin nişanlınızla bir bütçeniz yok mu kendi aranızda halletseniz bu işleri daha güzel olur..
bir dakika ya ben yanlış mı anladım ben adam bir damatlık bir takım istiyor zannettim

Yahu birakin bu adet islerini Sadece bizde boyle sacmaliklar var. Yok bohca yok damada kiyafrt yok geline vs. Asalim bence bunlari isteyen ne alirsa alir sahsen ben istemem boyle seylerle evlenmeyi.

Bir şeyleri istemek, noktasına virgülüne rakam hesabı yapmak, bildiğin listeyle evlilik yoluna çıkmak ne kadar normal karşılanır olmuş. Kıssasa kıssaslar havada uçuşmuş. Yorumlar ayrı bi tatlı! Yahu kimi cebinden kimi gönülden. Ne gerek bu kadar muhattap olmaya, hiçbir halt istemedim istetmedim. Yarın da içilen çorbanın kepçesi mi tartışılacak, yolun başında bu ne böyle...

hiç bir şey anlamadım resim koysan da yorum yapsak

hayır ne diyelim ??? şimdi geri verebiliyorsan ver

senin için çok önemliyse git gelinlik al.

damada da masraf yapacaksın arkadaşım nokta evleniyorsan yapacan kredi kartına millet herşeyi döşüyor iş evliliğe gelince herkeste para yok, arkandan konuşulur yıllarca

Son düzenleme:
Ailem de erkek tarafı her zaman daha çok harcar mantığı var bunu yanlış bulmuyorum ama nişanlımnda beğendiği bi şeyi alsın istiyorum.
gelinlik olarak 2500 tl onlar da çok buldu babam başta o kadar gelinlik alınmaz uygun alın ben Damatlık için maksimum 600-700 tl verebilecek durumdaym diye konuştu.

Neden damat daha çok harcamalı?

Bizim nişan için aldığımız takım elbiseyi kına gecesinde de giymişti eşim.
Ve tabii bir de damatlık...

ben öyle anladıydım döndüm baktım yanlış anlamışım gece gece.. 2 takım isteniyormuş.
ben zannettim adam bir damatlık bir takım istiyor normal diye hak verdim yazdım
damatlık artı iki takım isteniyorsa kızın annesi haklı birini takım birini pantolon gömlek alabilir
ayrıca bu sürekli karşı taraftan fazla fazla eşya özellikle giyim kuşam isteyen ister kadın ister erkek olsun çok itici

Kim ne alır nasıl alır bilmemde 600-700 e damatlık yok onu biliyorum. Hadi orta halli bir smokin aldınız içinin gömleği ayakkabısı kuşağı papyonu 1000 lirayı bulur her şekilde. Bence bunu açıklayın ailenize. 700 ile 1000 arasında uçurum yok yani onu veren bunuda verir. Siz çalışıyor musunuz? Geliriniz varsa takım elbiseyi siz alın nişanlınıza şu iki takım bilmem ne kadar olan markalar varya öyle alın o da gömleğiyle falan 600 tutar.

Bizim adetimizde kız tarafı damatlığı alır erkek tarafı kızın erkek kardeşinin takım elbisesini alır. Kına için ayrıca takım alınmaz nisandaki takımı giyer damat. Damatlık dışında 2 takım istiyorsa nişanlınız anneniz haklı bence siz gelinliği sonuçta sadece düğünde giyeceksiniz ama damat düğünden sonrada giyecek hazır almışken ileriye yatırım yapayım diyor nişanlınız.

Böyle onu istemeler bunu istemeler çok garip geliyo bana bizim nişanda eşim takım elbiselerinden birini giyinmişti düğün için de istemedi kendi elbisesini kendi aldı benim gelinliğimi de kendisi aldı, ama durumu olmasaydı ailem alırdı.
Böyle kurallar koymak çok yanlış

Back
X