İstanbul'a yakın olmak istemiyorum ucak lojistik okumak istiyorum antalya liseden beri hep hayalimdi zatenEğer şehir dışında okuyacaksan, tüm paranı ailen ödeyecekse her şeyi araştırman gerek. Neden orayı istiyorsun, nasıl gidip geleceksin hepsini hesaplamak gerek. Aileni ikna etmek için hepsini bildiğini onlara kanıtlaman gerek.
Antalya yerine eskişehir e bakabilirsin daha yakın istanbul'a. Ne okumak istiyorsun hangi bölüm?
Yurt icin başvuru yap inşallah cikar kyk vs alırsın okursun merak etme lütfen sakin ailenin yaninda köle olarak kalma bazi aileler çocuk değil köle doğuruyorailem baskıcı ve sorumsuz insanlardır evin tüm sorumluluğunu bana yüklerler sürekli erkek kardeşlerime hizmet etmem evin düzenini benim saglamam gerekli ben 17 yaşındayım bu durumdan çok bıktım şehir dışında uni okumaya karar verdim çünkü bu evde cok mutsuzum stresten sikintidan midemde ve cildimde yaralar çıktı sınava çalışıp istediğim sıralamayı yaptım istediğim okula yetiyor şehir dışında ama bunu anneme söylediğimde baban seni göndermez diyor daha babamla konuşmadım okul durumunu ben bu evde yaşamak kalmak istemiyorum stressiz yalnız tek kendime odaklandigim hir hayat istiyorum napabilirim nasıl ikna ederim ailemi
inşallah çıkar eğer kyk bursu da çıkarsa ben çok yemek ayıran yemek seçen veya gezen biri değilim çok az bi parayla bile geçinebilirim ailemin yanında da oyle maddi durumumuz iyi ama bana karşı biraz cimriler dogma büyüme İstanbulluyum ama İstanbul'u hiç bilmiyorum gezmedim nereye nasıl gidilir hiç bilmiyorum dışarı çıkınca ailemden para isteyemem mesela kahve içmeye yemek yemeye çıkıyorum diyeYurt icin başvuru yap inşallah cikar kyk vs alırsın okursun merak etme lütfen sakin ailenin yaninda köle olarak kalma bazi aileler çocuk değil köle doğuruyor
Devlet katilleri bile dışarı salıyor, gerçekçi bakmak lazım olaya.Şikayetçi olacak, uzaklaştırma alacak. Devletin polisi askeri kanunu yasası var. Böyle yapılmadığı için esir gibi davranıyor çocuğuna böyleleri
Sizin tavsiyeniz nedir ?Yorumlara hayran kaldım çek git diyorlar 17 yaşında reşit bile olmayan kıza verilen tavsiyelere başka bir çözüm yolu olmalı
Göndermeme sebebi ne ? Maddi ise bir şey diyemem. Şu an şehir dışında çocuk okutmak çok çok zorailem baskıcı ve sorumsuz insanlardır evin tüm sorumluluğunu bana yüklerler sürekli erkek kardeşlerime hizmet etmem evin düzenini benim saglamam gerekli ben 17 yaşındayım bu durumdan çok bıktım şehir dışında uni okumaya karar verdim çünkü bu evde cok mutsuzum stresten sikintidan midemde ve cildimde yaralar çıktı sınava çalışıp istediğim sıralamayı yaptım istediğim okula yetiyor şehir dışında ama bunu anneme söylediğimde baban seni göndermez diyor daha babamla konuşmadım okul durumunu ben bu evde yaşamak kalmak istemiyorum stressiz yalnız tek kendime odaklandigim hir hayat istiyorum napabilirim nasıl ikna ederim ailemi
O zaman kırıp dizini oturup evinde bekleyecek senin mantığa göre gerçekçilik çerçevesindeDevlet katilleri bile dışarı salıyor, gerçekçi bakmak lazım olaya.
Öyle bir şey söylemedim. Araya polisi sokması durumunda devlet kızın ne kadar arkasında durur ben hiç sanmıyorum şahsen. En ağır suçlara bile ceza vermeyen devlet bu aileye hiçbir şey demez. Yine ailesinin eline düşer daha sıkıntılı bir şekilde hem de. O yüzden polissiz halletse daha güzel olur.O zaman kırıp dizini oturup evinde bekleyecek senin mantığa göre gerçekçilik çerçevesinde
İstanbul'a yakın olmak istemiyorum ucak lojistik okumak istiyorum antalya liseden beri hep hayalimdi zaten
Kesinlikle ya yorumlarda ne kadar boş şeyler yazılmış, o evden çıkmak istiyosa ve derdi okumaksa böyle ailenin suyuna gidicek 4sene daha okuyacak yanlarında. Sonra ne isterse onu yapar. Bu tip aileler Antalya gibi şehirlere kız mız yollamaz.Bitanem, hayallerin beklediğin gibi olmazsa ne yapacaksın?
Yerinde olsam her ay burs veren bölümlerden birini tercih ederdim, kyk kredisine başvurur, okulun ilk döneminde sadece haftasonu değil, yarı zamanlı çalışır para biriktirirdim. Yerinde olsam bankacılık gibi iş bulması daha uygun bir bölüm tercih ederdim. Ya da önlisans sağlık bölümleri.
maddi durumumuz yerinde annemin diyisine göre göndermez köle eksilir evden ve annem rahatına çok düşkün sürekli uyur ev dağınık kalır korkusu var onlardaGöndermeme sebebi ne ? Maddi ise bir şey diyemem. Şu an şehir dışında çocuk okutmak çok çok zor
erkek kardeşim oku diyor o da çalışıyor ama maasi babama veriyorBazı anneler kendi istemedikleri şeyi babalar istemiyormuş gibi yapıp suçları onlara atmayı çok seviyor. Üzüldüm durumunuza, istanbulun ortasında bu ne gerikafalılık.
Annenize karşınıza alın düzgünce konuşun, çalışıp sana bilezikler almamı istemez misin diye kandırın falan. Maaşınızı ona vereceğinizi söyleyin ilerde ama tabi vermeyin
Bir de destek olabilecek akrabanız var mı size ailenizi ikna etmeniz konusunda? Ya da erkek kardeşleriniz ne düşünüyor bu konuda?
haklısın ama benim bu evde ders çalışmaya vaktim kalmıyor psikolojik olarak boğuyor ben kölelik yapmak istemiyorumBayağı hayalperest yaklaşmışlar konuya. Bi kere öğrenci için Antalya yanlış şeçim. Çok pahalı bi şehir kiraları çok yüksek, istediğin bölüm garanti kolay iş mi o önemli mezun olur olmaz her yerde özel/devlet imkanlı bölüm olması gerek. Burs ve yurt çıkmazsa ailende destek olmazsa okuyamazsın. Burada hayal satanlara inanma, herkese devlet yurdu çıkmıyor o zaman ne yapacak ? Özel yurtlar, kiralardan haberiniz var mı ? Part time ile neyi ödeyecek. Çok okumaya gönlün varsa istanbul yaz ailenin yanında oku 4 sene sonra iş hayatında nerde istersen orada yaşayabilirsin, bu hayatta birey olmak, aileden ayrılmak, kararlar almak istiyorsan önce para kazanman ayaklarının üstünde durman gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?