evet bankacılıkta düşünüyorum onada yetiyor puanım bana köle gibi davranmayı bırakıp evin tüm sorumluluğunu üstüme yikmasalar bende istanbulda okumak isterim ama ben bunları onlara söylersem evde baya büyük huzursuzluk kavga çıkıyorBitanem, hayallerin beklediğin gibi olmazsa ne yapacaksın?
Yerinde olsam her ay burs veren bölümlerden birini tercih ederdim, kyk kredisine başvurur, okulun ilk döneminde sadece haftasonu değil, yarı zamanlı çalışır para biriktirirdim. Yerinde olsam bankacılık gibi iş bulması daha uygun bir bölüm tercih ederdim. Ya da önlisans sağlık bölümleri.
Burs çıkacak mı, kyk olacak mı, ailen para göndermezse çalışacak bir iş bulamazsan ne yapacaksın? Yorumlar çok gerçekçi gelmedi.
Maddiyattan dolayimi yoksa ortalık kötü yanımızda mı oku diyorlar?
maddi değil maddi durumumuz yerinde evdeki sorumlulukları bana yükledikten için ben gidersem düzenleri bozulacak bu sebepten istemiyorlarGöndermeme sebebi ne ? Maddi ise bir şey diyemem. Şu an şehir dışında çocuk okutmak çok çok zor
konuşmayı denicem ikna edebilirsem babam zaten beni aç veya açıkta bırakmaz kötü biri degil ama ben bu yasimda annemin sorumluluklarını üstlendiğim için yoruldum dışarı çıkınca sanki evliymisim ev hanimiymisim gibi aklim evde kalıyor disarda arkadaşlarımla eğlenemiyorum gülemiyorumBabanızla yanlızken konuşun. Özellikle anneniz yokken.
hava lojistigi, sivil havacılık kabin hizmetleri ve bankacılık arasında kaldımHangi bölüme puanınız tutuyor
konuşmayı denicem ikna edebilirsem babam zaten beni aç veya açıkta bırakmaz kötü biri degil ama ben bu yasimda annemin sorumluluklarını üstlendiğim için yoruldum dışarı çıkınca sanki evliymisim ev hanimiymisim gibi aklim evde kalıyor disarda arkadaşlarımla eğlenemiyorum gülemiyorum
Biraz gerçekçi yorum yapsanız ya. Astım, kestim demek ne kadar kolay.
Yurdun, bursun çıkacağı garanti değil. Aileye diklenirse bineceği araç parasını kimden alacak? Burs zaten geç çıkıyor. Hadi ben üniversite kazandım, gidiyorum diye evden çıkabilecek mi sanıyorsunuz? 18 yaş altı olduğu için veli izni nerede ayrıc
ailemi karşıma almak istemiyorum o sebeple ikna etmek istiyorum düşman olmak istemiyorum onlarlaBiraz gerçekçi yorum yapsanız ya. Astım, kestim demek ne kadar kolay.
Yurdun, bursun çıkacağı garanti değil. Aileye diklenirse bineceği araç parasını kimden alacak? Burs zaten geç çıkıyor. Hadi ben üniversite kazandım, gidiyorum diye evden çıkabilecek mi sanıyorsunuz? 18 yaş altı olduğu için veli izni nerede ayrıca?
Bunu yazmaya geldim, bizim atamalarda bile Antalya’da kiralar yüksek diye iş güç sahibi insanlar düşünerek yazıyor artık. Yurt çıkmayan öğrenci aile desteği olmadan sokakta mı kalacakBayağı hayalperest yaklaşmışlar konuya. Bi kere öğrenci için Antalya yanlış şeçim. Çok pahalı bi şehir kiraları çok yüksek, istediğin bölüm garanti kolay iş mi o önemli mezun olur olmaz her yerde özel/devlet imkanlı bölüm olması gerek. Burs ve yurt çıkmazsa ailende destek olmazsa okuyamazsın. Burada hayal satanlara inanma, herkese devlet yurdu çıkmıyor o zaman ne yapacak ? Özel yurtlar, kiralardan haberiniz var mı ? Part time ile neyi ödeyecek. Çok okumaya gönlün varsa istanbul yaz ailenin yanında oku 4 sene sonra iş hayatında nerde istersen orada yaşayabilirsin, bu hayatta birey olmak, aileden ayrılmak, kararlar almak istiyorsan önce para kazanman ayaklarının üstünde durman gerekir.
Bu bölümlerin geleceği konusunda bir bilgim yok,acaba tüm ailenizle beraber bir konuşma yapsanız nasıl olur?ileride kızınızın kendi ayakları üzerinde duran,parasını kazanan ,meslek sahibi mi olmasını istersiniz yoksa ezilen biri olmasını mi?babanız buna ne cevap verirdi..hava lojistigi, sivil havacılık kabin hizmetleri ve bankacılık arasında kaldım
Madem iyi bir adam, bunları da babanıza anlatın. Sırf ev işi yapmamak için benim okumamı istemiyor ve bütün sorumluluklarını bana yüklüyor diyin. Ayrıca erkek kardeşime de sürekli hizmet etmemi istiyor diyin adam bir de babanıza bunları annenize söylemesini
evet ama kiralardan dolayı zorlancaklarini düşünmüyorum annemle konuşunca bana özel okul yaz dedi sırf kendi rahatlığı icin evdeki tüm işleri ben yapıp bi de okula gidip ders çalışmaya vaktim olmuyor lisede bu sebeple acik öğretimden devam ettim artık çok yoruldum ben gençliğimi yaşayamıyorum yaşıtlarımı görünce çok üzülüyorumBunu yazmaya geldim, bizim atamalarda bile Antalya’da kiralar yüksek diye iş güç sahibi insanlar düşünerek yazıyor artık. Yurt çıkmayan öğrenci aile desteği olmadan sokakta mı kalacak
tercih döneminden sonra konuşmayı düşünüyorum babamlaBu bölümlerin geleceği konusunda bir bilgim yok,acaba tüm ailenizle beraber bir konuşma yapsanız nasıl olur?ileride kızınızın kendi ayakları üzerinde duran,parasını kazanan ,meslek sahibi mi olmasını istersiniz yoksa ezilen biri olmasını mi?babanız buna ne cevap verirdi..
Ailenle ters düşersen ne yapacaksın onu demek istiyoruz. B planı lazım ya sonuöta gönülleri yok göndermeyeevet ama kiralardan dolayı zorlancaklarini düşünmüyorum annemle konuşunca bana özel okul yaz dedi sırf kendi rahatlığı icin evdeki tüm işleri ben yapıp bi de okula gidip ders çalışmaya vaktim olmuyor lisede bu sebeple acik öğretimden devam ettim artık çok yoruldum ben gençliğimi yaşayamıyorum yaşıtlarımı görünce çok üzülüyorum
Daha neler, belki baban daha olumlu karşılayacakken iyice okları çekersin tercih edip söylersentercih döneminden sonra konuşmayı düşünüyorum babamla
depresyon değil sadece rahatlık ben mesela gün içinde rahat uyuyamam ama o çok rahat uyuyor çünkü benim evi toplayıp düzenlediğimi biliyor babam çok titiz bi insan en ufak dağınıklıkta kıyameti koparır ve ev dağınıksa anneme değil bana bağırır kızar evin tüm sorumluluğu neden bende bunu anlamıyorumSizinkisi çözülmeyecek dert gibi durmuyor.
Anneniz 50 yaş altı sanırım. Depresyon veya fibromiyalji hastası mı? Neden uyuyor? Siz küçükken evi kim temizliyor, çekip çeviriyordu?
Tercihleriniz için abinizle konuşun. Sonra babanıza söyleyin. Tercih yaptıktan sonra annenize söylersiniz. Anneniz manipüle edebilir çünkü.
İş olanağı da olacak bir bölüm ve olabilecek en iyi üniversiteleri tercih edin.
Ailenle ters düşersen ne yapacaksın onu demek istiyoruz. B planı lazım ya sonuöta gönülleri yok göndermeye
okullar açılmadan ise başlıcam eğer ikna edemezsem elimdeki parayla gider ordada tekrar işe baslarimAilenle ters düşersen ne yapacaksın onu demek istiyoruz. B planı lazım ya sonuöta gönülleri yok göndermeye
Pratikte o işler o kadar kolay olmuyor yalnız.okullar açılmadan ise başlıcam eğer ikna edemezsem elimdeki parayla gider ordada tekrar işe baslarim
evet ama kiralardan dolayı zorlancaklarini düşünmüyorum annemle konuşunca bana özel okul yaz dedi sırf kendi rahatlığı icin evdeki tüm işleri ben yapıp bi de okula gidip ders çalışmaya vaktim olmuyor lisede bu sebeple acik öğretimden devam ettim artık çok yoruldum ben gençliğimi yaşayamıyorum yaşıtlarımı görünce çok üzülüyorum
ben babamla hiç konuşmadım ki hayatım boyunca konuya nasıl giricem hayir derse ne diyeceğim inan hiç bilmiyorumEe!! Bunları babanıza anlatın işte. Kendi sorumluluklarını size yüklemeyi bıraksın hanım efendi. Bu platform sayesinde annelerin kız çocuklarına karşı babalrdan daha zalim davrandığını öğrendim ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?