ailem okula göndermiyor napmam lazim

pisiiciik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
30
4
1
20
ailem baskıcı ve sorumsuz insanlardır evin tüm sorumluluğunu bana yüklerler sürekli erkek kardeşlerime hizmet etmem evin düzenini benim saglamam gerekli ben 17 yaşındayım bu durumdan çok bıktım şehir dışında uni okumaya karar verdim çünkü bu evde cok mutsuzum stresten sikintidan midemde ve cildimde yaralar çıktı sınava çalışıp istediğim sıralamayı yaptım istediğim okula yetiyor şehir dışında ama bunu anneme söylediğimde baban seni göndermez diyor daha babamla konuşmadım okul durumunu ben bu evde yaşamak kalmak istemiyorum stressiz yalnız tek kendime odaklandigim hir hayat istiyorum napabilirim nasıl ikna ederim ailemi

evet bankacılıkta düşünüyorum onada yetiyor puanım bana köle gibi davranmayı bırakıp evin tüm sorumluluğunu üstüme yikmasalar bende istanbulda okumak isterim ama ben bunları onlara söylersem evde baya büyük huzursuzluk kavga çıkıyor

Göndermeme sebebi ne ? Maddi ise bir şey diyemem. Şu an şehir dışında çocuk okutmak çok çok zor
maddi değil maddi durumumuz yerinde evdeki sorumlulukları bana yükledikten için ben gidersem düzenleri bozulacak bu sebepten istemiyorlar

Babanızla yanlızken konuşun. Özellikle anneniz yokken.
konuşmayı denicem ikna edebilirsem babam zaten beni aç veya açıkta bırakmaz kötü biri degil ama ben bu yasimda annemin sorumluluklarını üstlendiğim için yoruldum dışarı çıkınca sanki evliymisim ev hanimiymisim gibi aklim evde kalıyor disarda arkadaşlarımla eğlenemiyorum gülemiyorum

Madem iyi bir adam, bunları da babanıza anlatın. Sırf ev işi yapmamak için benim okumamı istemiyor ve bütün sorumluluklarını bana yüklüyor diyin. Ayrıca erkek kardeşime de sürekli hizmet etmemi istiyor diyin adam bir de babanıza bunları annenize söylemesini isteyin.

ailemi karşıma almak istemiyorum o sebeple ikna etmek istiyorum düşman olmak istemiyorum onlarla

Bunu yazmaya geldim, bizim atamalarda bile Antalya’da kiralar yüksek diye iş güç sahibi insanlar düşünerek yazıyor artık. Yurt çıkmayan öğrenci aile desteği olmadan sokakta mı kalacak

hava lojistigi, sivil havacılık kabin hizmetleri ve bankacılık arasında kaldım
Bu bölümlerin geleceği konusunda bir bilgim yok,acaba tüm ailenizle beraber bir konuşma yapsanız nasıl olur?ileride kızınızın kendi ayakları üzerinde duran,parasını kazanan ,meslek sahibi mi olmasını istersiniz yoksa ezilen biri olmasını mi?babanız buna ne cevap verirdi..

Sizinkisi çözülmeyecek dert gibi durmuyor.

Anneniz 50 yaş altı sanırım. Depresyon veya fibromiyalji hastası mı? Neden uyuyor? Siz küçükken evi kim temizliyor, çekip çeviriyordu?

Tercihleriniz için abinizle konuşun. Sonra babanıza söyleyin. Tercih yaptıktan sonra annenize söylersiniz. Anneniz manipüle edebilir çünkü.

İş olanağı da olacak bir bölüm ve olabilecek en iyi üniversiteleri tercih edin.

Bunu yazmaya geldim, bizim atamalarda bile Antalya’da kiralar yüksek diye iş güç sahibi insanlar düşünerek yazıyor artık. Yurt çıkmayan öğrenci aile desteği olmadan sokakta mı kalacak
evet ama kiralardan dolayı zorlancaklarini düşünmüyorum annemle konuşunca bana özel okul yaz dedi sırf kendi rahatlığı icin evdeki tüm işleri ben yapıp bi de okula gidip ders çalışmaya vaktim olmuyor lisede bu sebeple acik öğretimden devam ettim artık çok yoruldum ben gençliğimi yaşayamıyorum yaşıtlarımı görünce çok üzülüyorum

tercih döneminden sonra konuşmayı düşünüyorum babamla

Ailenle ters düşersen ne yapacaksın onu demek istiyoruz. B planı lazım ya sonuöta gönülleri yok göndermeye

depresyon değil sadece rahatlık ben mesela gün içinde rahat uyuyamam ama o çok rahat uyuyor çünkü benim evi toplayıp düzenlediğimi biliyor babam çok titiz bi insan en ufak dağınıklıkta kıyameti koparır ve ev dağınıksa anneme değil bana bağırır kızar evin tüm sorumluluğu neden bende bunu anlamıyorum

Ailenle ters düşersen ne yapacaksın onu demek istiyoruz. B planı lazım ya sonuöta gönülleri yok göndermeye

okullar açılmadan ise başlıcam eğer ikna edemezsem elimdeki parayla gider ordada tekrar işe baslarim

Ee!! Bunları babanıza anlatın işte. Kendi sorumluluklarını size yüklemeyi bıraksın hanım efendi. Bu platform sayesinde annelerin kız çocuklarına karşı babalrdan daha zalim davrandığını öğrendim ne yazık ki.

ben babamla hiç konuşmadım ki hayatım boyunca konuya nasıl giricem hayir derse ne diyeceğim inan hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…