Ailem ve Esim

Papatyam13

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
34
27
3
Merhaba Arkadaşlar,

Ben 4 yıldır Evliyim, kendi Ailem (Halalar, Amcalar) beni eşime vermek istemedi zamanında yada çok problem çıkardıklari için ben öyle düşünüyorum herneyse Düğünüm hiç güzel geçmemişti (kavgalar, küslükler..). Temelimiz böyle olduğunu belirtmek istedim asıl konuya gelicem:

Her annemlere gidişimizde Eşim çok tuhaf davranır, halalarım amcalarla oturmak istemez çıkar gider gezer gelir, veya konuşmaz. Ben anlıyorum tamam eski eskide kalmış neden hala takıyorsun kafana herşeyi unut gitsin moralini bozup durma derim, çünkü artık bende sıkıldım, utanmaya başlıyorum onun bu tavırlarından Ailem ona hiçbirzaman kötü birşey söylemiyorlar hep oğlum derler, ama o hala böyle sinirli sinirli olur, senin halanıda amcanıda demeye başlar hersefasında, ben kaç kere konuşmama rağmen sakin ol geçmiş geçmişde kaldı sevmek zorunda değilsin derim, ama artık bende sabretmekten bıktım!

Kendi Ailesiyle benim ailem hakkında hep sevmiyorum konuşmalarından nefret ediyorum der benim yanımda, hersefasında zoruma gider, yapma sevme tamam ama abartma dememe rağmen hep sinirli tavırlar sergiler.

Daha çok anlatmak isterdim ama siz beni az çok anlarsınız.

Çocuğum yok henüz ama istiyoruz, Soranlar olur diye söyliyim. Yorumlarınızı merak ediyorum....

Halanız ve amcanız sizin aileniz değil öncelikle. İkinci derece akrabalar sadece. Niye her gittiğinizde ordalar onu da anlamadım. Eşiniz rahatsızsa onlar yokken gidin, siz ailenizi çağırın.

Halam amcam için, hele ki bu derece hayatı bana zehir etmiş saygısızlık yapmış insanlar için hayatta eşimi kırmam.

Esinizi neden istemediklerini bilmiyorum ama kirilmasina sasirmiyorum. Düsünsenize siz sevdiginiz ile evlenmek iseseniz ve onun halalari ve amcalari tüm bu süreci size zehir ederler. Birde kücük görme gibi durumlar varsa durum daha da vahim. Sizin yerinizde olsam esinizin üstüne gitmezdim. Cünkü eminim ki bi yerden patlak verir siz üzülürsünüz. Halaniz ve amcalarinizla da görüsmek zorunda degil. Bu evlilik kararlarina karsi cikan büyüklerde böyle tepki göreceklerine alismalari lazim. Karsilarinda kücük cocuklar yok.

Herzaman orada değiller ama denk gelince böyle oluyor tesadüfen yani, benim kendi soyadımla ilgili çok ağıza alınmicak şeyler söylüyor, senin sülalenden nefret ediyorum gibi, hatta bundan sonra annenlere kendin gideceksin ben gelmicem diyor.

Bence eşiniz ailenizle görüşmesin en iyi yol bu boşyere adamın canı sıkılmasın.Benim eşimin aileside sorun çıkardı üzdü haksızlık yaptı ve görüşmüyorum huzurluyum onları görmek istemiyorum bende unutamıyorum biz unutmak istesekte kimse unutmuyor çünkü ben her akrabalarımı gördüğümde onların nasıl insan olduğunu dinliyorum malesef küçük düşen eşiniz aynı benim gibi Ona hak verin ve görüştürmeyin.

Siz de esinizi akrabalarla cok fazla bir araya getirmeyin.
Esinizin akrabalarindan ayni tavirlari gorseniz sizde gorusmek istemezdiniz boyle dusunun ,baskalari yuzunden kim olursa olsun esinizle tartismayin.
Gorusmek icinde zorlamayin, huzursuz olan yine siz olursunuz.

Bundan cocukmu yapcan ne haddine ailesinin yaninda aileni kotulemesi

annenlere gittiğinde amcanlar halanlar niye orda hep?
o kadar kalabalıkta bende olsam sıkılır kendimi dışarı atarım.

Yarın öbür gün çocuğuna da der ki:” hele bak anasının evladı, aynı onlar gibisin, başlıycam şimdi sana” vs vs .
Bence çocuğa bunu yaşatmaya hakkınız yok. Çocuk falan yapmayın. Kimsenin benim ailemi kötülemesi aşşağılaması haddine değil. Sevmeyebilir ama saygı duymak zorunda.

anne ve babanızı ailesine kötülüyorsa sen git ben gelmiyecegim diyorsa çok da umursamayın eşiniz kendini hint kumaşı sanıyor belli ki ama unutmasın ki koca bulunur ana baba bulunmaz.
çocuk için düşünmeye devam edin kendisinden sonra torunu da görmeyecek der eşiniz

Adam anneye babaya tepkili olsa bastan oraya gitmezdi. Belliki halalari ve amcalari görmek istemiyor. Karsilassa da mesafe koyuyor veya gidiyor. Bayanda onun bu tavrindan utaniyor. Halbuki kötü muamele bastan esi görmüs onlar tarafindan istenmeyen damat olarak. Elininizi vicdaniniza koyun. Aynisini bayana yasatsalar "mesafe koy. Oraya gitme. Görüsme esin yalniz gitsin" diye yorumlar gelirdi. Esinin mesafe koyma istegine saygi gösterilmiyorsa oda daha da sinirleniyordur ve agir konusuyordur. Biraz empati yapilip yaklasilsa belki zamanla sular durulur. Ve cocuk yapmak heralde en son halalara ve amcalara karsi tavirlar belirler.

Genel olarak dinimize çok bağlı, ve aslında iyi bir insan sadece herşeyi hemen yanlış anlıyor kötüye çekiyor düşünmeden, ve hemen kızmaya müsait herşeye.

Cok özel degilse: Halalariniz ve Amcalariniz esinizi neden istemediler? Ve ona ilk basta nasil davrandilar?

Onlari sevmiyorsun haklisin da ama benim hatrima saygi duymak zorundasin derdim. Ve şunu bil sen surat asip beni uzdukce onlari hakli cikariyosun lutfen beni yalniz birakma falan derdim ben olsam. Baktim iyilikten anlamiyor o zaman benim ne hissettigimi anla diye ben de senin ailene karsi oyle yapacagim o zaman anlarsin belki derdim ve yapardım.

O zaman sen de kendi sulalene kendin gidersin ben de gelmem canim de.

Kayınvalidemin yanında ailemi kötülerken bende ister istemez sinirlenip kızdım, kayınvalidemde kavga edicekseniz en iyisi çocuk düşünmeyin diye ara
Cok özel degilse: Halalariniz ve Amcalariniz esinizi neden istemediler? Ve ona ilk basta nasil davrandilar?

Sebebini açıkcası tam olarak bilmiyorum, yani adetleri bilmiyordu yol gösteren olmadı ve kına günümde beni kuaföre akşam 18de götürdü normalde o saatte kına başlar... böyle böyle ailemden herkes kızmaya başlamıştı.. neden istemediklerini anneme sorduğumda, kızım onlar sanırım seni başka bir aileye düşündüler demişti.. ama eşimin ailesi varlıklı olmadıkları içinde olabilir demişti..

"Onlar seni baska bir aileye düsünmüstü" ne toaf bir düsünme tarzi. Sanki onlarin istegine göre evleneceksiniz. Yani kendi bencillikleri yüzünden veya maddiyata kafayi takmis olduklari icin esinize cephe almis olurlar. Ikiside gayet yeterli kadar itici sebepler ve esinizin yerinde olsam bende araya mesafe koyardim. Baskasina yakistirmak degil,ama istedigimiz degil diye huzursuzluk cikarmak baska birsey. Esinizin üstüne gitmeyin derim. Kendisinden rica edin tekrar yaninizda kirici konusmasin ama kendi istiyorsa mesafe koysun. En azindan sizin gitmenize karsi cikmiyor. Baskasi ona da tepki gösterirdi. Esinize üzüldüm. Ne kadar kimse istenilmeyen gelin olmak istemiyor,kimsede istenilmeyen damat olmak ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…